okim Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Mam problem z długością rury sterowej, wydaje mi się że jest za krótka ponieważ sama rura ma 180mm, główka w ramie przez którą przechodzi ta rura to 140mm + stery + mostek. Czy nie jest ona za krótka??
Andrew Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 To chyba Ty powinieneś wiedzieć, a nie my. Załóż stery, zamontuj widelec, załóż mostek. Maksymalny odstęp końca rury sterowej od szczytu mostka powinien wynosić ok. 5-10mm w zależności od konstrukcji mostka.
kllnTToOn Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Moim zdaniem Będzie za krótka, o tyle, ile stery mają wysokości. Tak jak napisał Andrew Złóż wszystko i sprawdź
Mod Team Puklus Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2009 No fakt niewiadomo jakie masz stery ale to tak na styk. Rura jak to Andrew napisał powinna być poniżej gurnej krawedzi ok 5mm, u mnie w instrukcji mostka jest ten przedizał opisany dokładnie. Zawsze mozesz rure przedłuzyć na allegro mozna spotkac przedłużacz ma to swoje wady i zalety, było opisane na forum.
okim Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Ale ja zamierzam dopiero kupić amortyzator. Jak bym go miał to niepisał bym na forum
Mod Team Pixon Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2009 Masz ok 45/50 mm zapasu. Zmierz mostek, stery, dołóż podkładkę (w co wątpię) i poznasz odpowiedź.
buka Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 główka ramy pod stery a-head czy też zintegrowano-półzintegrowane wynalazki? jak na a-head to raczej wątpię byś dał radę z tak krótką sterówką
kello Napisano 31 Grudnia 2009 Napisano 31 Grudnia 2009 Nie da raczej rady. Sam mostek ma najczesciej minimum 4cm
Nawrotek Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Nie będę zakładać nowego tematu, więc napiszę tu Główka mojej nowej ramy ma 12cm bez sterów, a rura sterowa forka którego chcę kupić 17.5cm Nie będzie za krótka do tej ramy?
Robert Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Wszystko zależy od sterów, a-head, pół zintegrowane czy zintegrowane. Chociaż tutaj zapas masz raczej spory, i jak dobrze pamiętam masz mostek Rotora, który nie jest specjalnie wysoki więc nie powinno być problemów. BTW. Jaką ramkę sobie sprawiłeś tym razem?
Nawrotek Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 http://www.twomark.pl/index.php?s=produkt&id_prod=30396&id_kat=1291&id_typu=1 - a taką Mostek będzie nieco lżejszy, nudniejszy i biały WCS White 90mm + Ti śruby (będzie pasował do kiery superlogic'a) i rogów WCS'a do niej to chyba zintegrowane wchodzą
Robert Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 Jak dobrze orientuję ma a-head ale i tak nie powinno być źle, zapas jest Łeeeee... kolejny s-works żarcik jak to mawiają, marzenia się spełniają bardzo fajne malowanie ma
okim Napisano 9 Lutego 2010 Autor Napisano 9 Lutego 2010 Problem rozwiązany. Można zamknąć temat. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.