Skocz do zawartości

[Amortyzator] długość rury sterowej

okim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z długością rury sterowej, wydaje mi się że jest za krótka ponieważ sama rura ma 180mm, główka w ramie przez którą przechodzi ta rura to 140mm + stery + mostek. Czy nie jest ona za krótka??

Napisano

To chyba Ty powinieneś wiedzieć, a nie my. Załóż stery, zamontuj widelec, załóż mostek. Maksymalny odstęp końca rury sterowej od szczytu mostka powinien wynosić ok. 5-10mm w zależności od konstrukcji mostka.

• Mod Team
Napisano

No fakt niewiadomo jakie masz stery ale to tak na styk. Rura jak to Andrew napisał powinna być poniżej gurnej krawedzi ok 5mm, u mnie w instrukcji mostka jest ten przedizał opisany dokładnie. Zawsze mozesz rure przedłuzyć na allegro mozna spotkac przedłużacz ma to swoje wady i zalety, było opisane na forum.

Napisano

główka ramy pod stery a-head czy też zintegrowano-półzintegrowane wynalazki?

jak na a-head to raczej wątpię byś dał radę z tak krótką sterówką

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie będę zakładać nowego tematu, więc napiszę tu

Główka mojej nowej ramy ma 12cm bez sterów, a rura sterowa forka którego chcę kupić 17.5cm

Nie będzie za krótka do tej ramy?

Napisano

Wszystko zależy od sterów, a-head, pół zintegrowane czy zintegrowane. Chociaż tutaj zapas masz raczej spory, i jak dobrze pamiętam masz mostek Rotora, który nie jest specjalnie wysoki więc nie powinno być problemów.

BTW. Jaką ramkę sobie sprawiłeś tym razem? ;)

Napisano

Jak dobrze orientuję ma a-head ;) ale i tak nie powinno być źle, zapas jest ;)

Łeeeee... kolejny s-works :P żarcik :) jak to mawiają, marzenia się spełniają :P bardzo fajne malowanie ma :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...