Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Planuję zakup Kellysa Majestic , proszę o opinie

Napisano

To moze i ja niesmialo dolacze do klubu ;)

Od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem Kelly`sa :D jednak dopiero teraz mialem okazje dac mu porzadny wycisk w gorach.. Przypalilem nieco tarcze i takie tam heh.

Ogolnie rower bardzo dobry, swietnie sie trzyma drogi (moze za sprawa dorzuconych bucikow Kendy Groove/Nevegal, seryjne semislicki sobie darowalem z miejsca).

Jedyne zastrzezenia mam co do amorka, co prawda zmieniony na Axona D-RL, jednak jest daleki do idealu. Coz, nie mozna miec wszystkiego na raz.

Aha, jeszcze jedno. Rama strasznie podatna na zarysowania. Mam wrazenie, ze lakier odpada na skutek podmuchow wiatru ;) Po okolo 300km mam juz pare miejsc, gdzie wesolo sobie przeswituje aluminium heh.. No ale jak to mowia rower sluzy do jazdy, nie do ogladania, ajt? :)

Pozdrowka.

A na koniec:

łubu dubu łubu dubu niech nam żyje Prezes naszego Klubu, nieeech żyyyje naaaam!

Gość Anonymous
Napisano

Ja mam magica i jest super. Skacze na nim, szczelam tricki i jest nie do zdarcia - POLECAM! tylko ABS troche wkurza.. :/

Gość Anonymous
Napisano

Siemka!

A ja mam pytanie do was Kellys'owców... na wiosne jak się kasy troszkę uzbiera miałem plan kupić Kellys Salamander DSC... czy to się opłaca?? A może złożyć sobie rower... (wiem, że odpowiecie żeby kupić Kellys'a ale proszę o subiektywne odpowiedzi...;))

Napisano

Na forum jest wielu uzytkownikow tego roweru, poszukaj troche.

Jest tez tu wielu przeciwnikow Kelly`sa. najczesciej marudza na ramy, ktore sie lamia. Jednak, jak widze, w wiekszosci tyczy sie to rowerow z wyzszej polki, na maxa odchudzonych (Sabotage, 1400g ramy). Mi sie wydaje, ze tak odchudzone ramki kazdego producenta maja prawo kleknac. Sa pewne granice wytrzymalosci materialu i tyle.

Kelly`s oferuje dobre rowerki na dobrym osprzecie przy przyzwoitych cenach. Problemy serwisowe raczej nie wystepuja (nie ma problemu z czesciami, gwarancja itd). Glowny minus jest taki, ze nie bedziesz oryginalny ;) ale czy to jest najwazniejsze?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość Selvan82
Napisano

Witam, jeszcze się nie zarejestrowałe, ale już na dniach to zrobię :P

Wczoraj zamówiłem w sklepie swojego Kelly'sa - Phanatic. Miał być Exquisite ale już ich nie mieli, więc szarpnąłem się na wyższy model :) Jak tylko dostane go w następnym tygodniu, zrobię fotki. Długo wybierałem rower i w końcu padło na Kelly'sa - fajne rowerki :)

Pozdro dla wszystkich Kellysowcow!!!

Napisano

Witam fanów marki ;]

Jak wszyscy też jestem zakochany w swoim Kelly'sie :)

Mój kochany Salamander :D

Ktoś wcześniej wspominał o koszulkach "Extreme..." - IMO to całkiem fajny pomysł - popieram :)

Napisano

Ja mam juz Salamanderka prawie 3 miechy - przejechane 2,5k. (2500 ofkoz :D )

Spisuje sie bardzo dobrze - brak jakichś większych awarii (jedyne co musiałem naprawiać/regulować to: poszła uszczelka od blokady i ciekł olej, przednie koło trzeba bylo wycentrować i zmienić siodło bo stere sie pokrzywiło całkiem.).

Uważam więc, że jest to (odpukać) mało awaryjny rowerek.

Pracuje tylko nad jego odchudzeniem bo dość ciężkawy jest (chyba, przez tą ramę troche).

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hmm jeden fan możliwe że nadejdzie w przeciągu kilku dni...

Zastanawiam sie nad Kelly'sem Imagine obecnie za 2999zł

Z tego co kojarze, to chyba nikt tutaj nie posiada tego modelu?? Co o nim sądzicie, prosze o opinie na temat tego rowerku?? jakieś plusy i minusy??

pozdrawiam kelly'sowców :D

Napisano

Hmmm...fajny rowerek, LX pewnie tak szybko nie padnie, chociaz zależy do czego bedziesz używał rower :D Fajny amorek, ja bym się jednak przyczepił do jednego - rower w takim przedziale cenowym (cena z przed posezonowej obniżki 3799zł) powinien już mieć jednak hamulce tarczowe, skoro startuje do grupy XC :/ VB to chyba jednak stanowczo za mało! Za taką kasę, myślę, że znajdziesz naprawdę dużo lepszy rower innej marki - moje zdanie.

Doradzam Ci szczerze, więc nie napadajcie na mnie tylko dlatego, że odradzam Kelly'sa koledze, ale obiektywnie chyba się ze mną zgodzicie...?

[ Dodano: 2005-10-12, 23:24 ]

Obejrzyj sobie może przykładowo te rowerki - wszystkie ceny podane na stronie są jeszcze przed obniżką, więc myślę, że możesz wychaczyć rowerki w podobnej cenie do tego Kelly'sa ( a niektóre, jak ten Trek nawet taniej).

http://rowery.onet.pl/4,35,138982,976,sprzet.html - Kona Cinder Cone

http://rowery.onet.pl/4,35,139108,1246,sprzet.html - KTM Ultra Sport

http://rowery.onet.pl/4,35,139128,1108,sprzet.html - Mongoose Amasa Elite

http://rowery.onet.pl/4,35,136853,1043,sprzet.html - Trek 6500

A tak poza tym, do jakiej jazdy potrzebujesz rowerek? :D

Napisano

ja tez mam salamanderka od wiosny i jak na razie przejechalem na nim ok. 3300km. Do tej pory bardzo dobrze mi sie spisuje, powymienialem w nim troche standardowych rzeczy m.in p.tył- Deore LX, p.przód- deore, korba-alivio (teraz zmieniam jeszcze na LX albo Race Face), peadły- spd-m520, opony- tioga psycho II... Chyba wszystko :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...