Sander Napisano 9 Lipca 2005 Napisano 9 Lipca 2005 Jax, a ja jeżdźę od przedwczoraj! Zrobiłem na nim ok. 20km i nie mam do niczego poważniejszych zastrzeżeń. Na początku, zaraz po wyjechaniu ze sklepu spadł mi łańcuch, ale to było chyba z mojej winy, bo jeszcze wtedy nie miałem wyczucia manetek. Teraz już wiem wszystko, rower chodzi dobrze, jestem zadowolony. Ciekawe tylko czy jeśli kupiłbym tańszego Kelly'sa (np. Oxygen'a albo Quartz'a) to czy odczułbym dużą różnicę? Tego nie wiem... :roll: Mam do was pytanie - mierzył ktoś z was obwód oponki w Salamanderku? Ale chodzi mi o obwód standardowej opony Cobra 2.0 skinwall. Pozdro dla wszystkich Salamanderowów! :wink:
skrzynia Napisano 13 Lipca 2005 Napisano 13 Lipca 2005 Jeżeli na tym kole 28" nie ma opony downhillowej ( :twisted: ) to się zmieści w ramie mtb (ale nie dam głowy, że w każdej).Chyba bez opony... :lol: :mrgreen: To zobacz test Decathlona Rockrider XC w Magazynie Rowerowym 06/05...
Sanq Napisano 14 Lipca 2005 Napisano 14 Lipca 2005 Też się dołączę, lubię takie czyny społeczno- grupowe :grin: Mam sobie Kelly's Quartza 2005. Jest bardzo wytrzymały, nie rozwaliłem go jeszcze, a jeżdżę już od 2 dni mam nadzieję, ze tak zostanie
SpiderMAN Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 O bosche... Co wy tak z tymi oblaskami kiszkowatymi jezdzicie
Blue Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Ja tez jezdze z odblaskami ... jak ktos jezdzi nocą to go moze uchronic od walniecia jakiegos wyjezdzajacego samochodu w bok... chociaz waga no coz
Sander Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Ja też jeżdżę z odblaskami i nie widzę w tym nic złego. Jeśli ma to choć odrobinkę poprawić moje bezpieczeństwo, to nie zdejmę ich. A tak na marginesie - w Salamanderku te pomarańczowe odblaski nawet fajnie komponują się z pomarańczowymi paskami na ramie!
Spoke Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 no ja tez mykam z oblaskami.bezpiecznestwo na pierwszym miejscu :grin:
AveS Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 SpiderMAN ale cię zmieszali, teraz ja tez Cię domieszam bezieczeństwo najważniejsze i odblaski na kołach sa po to, aby było bezpieczniej. Już wiesz czaemu z takimi zaistymi odblaskami jeździmy ?
Sanq Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 hmm....bezpieczeństwo przede wszystkim, ale jeśli ktoś nie używa roweru do celów turystycznych, tylko wyczynowych?? po co mu odblaski?? W downhillu raczej nie wyskoczy ci polonez z podporządkowanej :grin: zapytajcie spidermana, gdzie jeżdźi, to może mu odblaski niepotrzebne? :sss: a ja i tak mam odblaski...mama zabroniła zdjąć
Spider Napisano 15 Lipca 2005 Napisano 15 Lipca 2005 Ja myślę o zakupie naklejek odblaskowych http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56837930 tylko nie wiem na ile to się sprawdzi...bo w sumie jak by było ok ,to waga bike'a nie ucierpi prawie wcale. :mrgreen: te tutaj akurat są większe...ael takich naklejek odblaskowych jest troszkę w sprzedaży
mac Napisano 16 Lipca 2005 Napisano 16 Lipca 2005 co ja robie tu ooooo .. co ty tutaj robisz ... :sad: :-(
Sanq Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 jest taka pani w telewizji, nazywa się Dorota Stalińska czy jakoś tak rozdaje odblaski i opaski w ramach akcji dobroczynnej nie wiecie gdzie można takie dostać????? :?:
Spoke Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 no wlasnie ja tez tego szukam.fajne sa te takie paski na reke
jurasek Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 Panowie o czym Wy gadacie ??!!!!!!!! proponuję Wam nastepującą zabawę w ciemną noc koniecznie deszczowa wyjedźcie na ulice ale samochodem deszcz wali w szyby wycieraczki wodę rozcieraja na szkle z naprzeciwka jedzie samochód a jego światła w drobinkach wody na szybie powodują, że widzicie tylko ten samochód do tego zestawu wstawiamy bikera z odblaskami przed Wasze auto NIE ZOBACZYCIE TEGO ROWERZYSTY NA CZAS !!!!!!!!!!!!!!!!!! odblaski stanowią ochrone dodatkową a nie podstawową Waszą ochroną podstawową MUSI BYĆ OŚWIETLENIE AKTYWNE czyli lampki reflektory itp gadżety pozdrawiam
Sanq Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 hmm....na mój gust to dość ekstremalne warunki....lepiej mieć odblaski niż nic, nie prawdaż?? Więc jak, macie namiary na p. Stalińską?? :grin:
mac Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 nie przejmuj sie jurasek, oni wolą jak z odpustu-niedzielni kierowcy .. ja jak jade wieczorem to do plecaka za siatke lampke i jazda ... :!: to najwazniejsze, a odblaski nie zawsze odbijają :lol:
Spoke Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 no nie wyrobie przeciez nikt tu nie mowi zeby sie obwiesic odlbaskami :!: oczywiscie ze lampki to podstawa :!: jakies porzadne led na przod i dobry mocny tyl
SpiderMAN Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 Panowie o czym Wy gadacie ??!!!!!!!! proponuję Wam nastepującą zabawę w ciemną noc koniecznie deszczowa wyjedźcie na ulice ale samochodem deszcz wali w szyby wycieraczki wodę rozcieraja na szkle z naprzeciwka jedzie samochód a jego światła w drobinkach wody na szybie powodują, że widzicie tylko ten samochód do tego zestawu wstawiamy bikera z odblaskami przed Wasze auto NIE ZOBACZYCIE TEGO ROWERZYSTY NA CZAS !!!!!!!!!!!!!!!!!! odblaski stanowią ochrone dodatkową a nie podstawową Waszą ochroną podstawową MUSI BYĆ OŚWIETLENIE AKTYWNE czyli lampki reflektory itp gadżety pozdrawiam Tudzez na nocne jazdy mam lampki... Odblaski sciaglem bo nie lubie jezdzic na obwieszonym ami rowerze... Zamiast tego wole wozic pompke i detke
AveS Napisano 19 Lipca 2005 Napisano 19 Lipca 2005 aaaaaaaaaaaaaaaa :!: Rozwalają mnie tu niektórzy :wink: W dość dobrym tego słowa znaczeniu.
Srubiker Napisano 21 Lipca 2005 Napisano 21 Lipca 2005 :grin: Ja mam salamandra od 1 tygodnia i jest zais** ma juz około 300km i szykuje sie na przeglad i wymienie sobie opony
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.