Kwazor Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 Loguje sie po bardzo długiej nieobecnosci... Q DSC 2006.. Zniszenia jak na razie po 2 miechac od kupna oryginalne pedały WON ! ( na dropie sie złamały ) Wkrecone VP platfomy... Kobra czasami se strzeli.. to luz ma kwadracie miałem ( do tego wygieta korba w osi o jakies 6 stopni ) taki maluczki podskok na pedale.... Wygła sie conieco deore mi z tyłu wraz z hakiem... Troche trzeszczy sztyca ... RST TnL trzyma luzów wiekszych nie ma ( co miesieczne smarowanko ) Luz na klamce od przedniego hamulca... luzujace sie szprychy.... Oski wstan dalej idelany bez luzu i zadnej konserwy przez 2 lata... Nie jest zle ale sporo mnie czeka wydatków w tym roku bo remoncik by sie przydał...
RePsOl Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 To i ja sie wpisze, wczoraj kupilem ;p Kelly's Salamander 09
RePsOl Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 w sumie salamander ma tydzien a dzisiaj juz mi poszly sie je... przednie przerzutki, jutro do sklepu, zobaczymy co mi powiedza ;>
urbanek18 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 mój narzazie spoko tylko jak jeżdżę po terenie piach się dostaje i słychać takie trzeszczenie. Ale jak się poczyści to jest ok
TocaS Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Ujeżdza tu ktoś Sabotage ?? Chodzi mi o samą ramę, jak się sprawuje; ewent. wagę rowerzysty.
madek Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Raczej bedzie ciezko, to typowo zawodnicza rama. Byly testy w gazetach i jest oceniona całkiem wysoko, niska masa, dobra sztywnosc. Jakies uwagi byly tylko do troche "starej" geometrii, czyli takiej dość spokojnej, ktora bardziej sprzyja maratonom niz wyscigom XC. Ale to zdaje sie ogolnie cecha charakterystyczna ram Kellysa.
TocaS Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 RePsOl jak tam salamandra Zadowolony ?? Ja w swojej z 2007 roku wymieniłem już wszystko po za przerzutką tylną, tylną oponą, obręczami (szprychy i piasty wymienione) i ramą
RePsOl Napisano 6 Maja 2009 Napisano 6 Maja 2009 jak na razie jestem zadowolony ze swojego ;p zobaczymy jak to bedzie w najblizszym czasie
Damix Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 I ja się dołączę z moim Kelly's Exquisite 2009 , piękny rowerek
Rychlapl Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Witam! Brake: (Front) (Hamulec Przedni): Avid SD7 - Brake: (Rear) (Hamulec tylny) Avid SD7 - 368g Brake Levers (Klamki): Avid sd5 - 172g Cables (Pancerze i Linki): Shimano XTR - około 175g Cassette (Kaseta): Deore XT 11-32 - 248g Chain (Lancuch): Sram 990 - 288g Crankset (Korby): Shimano XT - FC-M760 - 865g Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano XTR - 110g Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano XTR 199g Fork (Widelec): RS Sid Team + manetka- 1430g Frame (Rama): Kelly's Hacker + Hak + pivoty 1532g Grips (Gripy): Ritchey WCS gąbki - 28g Handlebar (Kierownica): Tioga Taskforce XC - 125g Pedals: (Pedaly) - Crank Brothers Egg Beaters C - 292g. Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR XP - 181g Seatpost (Sztyca): KCNC Ti Pro Lite-8000 - 162g. Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): Kalloy - 16g Shifters (Manetki): Shimano LX - 250g. Stem (Mostek): Smica Race Lite 110mm 25,4 - 104g. Headset (Stery): Accent Airplane - 90g Tire (Front) (Opona Przednia): Schwalbe Rocket Ron 2.1 410g Tire (Rear) (Opona Tylna): Schwalbe Rocket Ron 2.1 - 404g Tubes (Detki): Maxxis ultralight - 250g Wheels (Koła): DT Swiss XR 1480 - 1520 gra Skewers (zaciski): Soul Kozak 64g Suma: 9283 gramy. Dodatki: Koszyk Accent Calisto 23 gramy Neopren 20 gramy Rower wydaje mi się już całkiem przyzwoity, poluje na jakieś fajne rogi (patrz okazja). Docelowo chciałbym zejść poniżej 9 kilogramów, ale to dopiero w przyszłym sezonie. Nie chcę osiągnąć tego poprzez zakładanie opon typu Maxxis Maxxlite, a poprzez części. (gdybym się uparł to na siłę teraz to mogę zrobić, ale nie o to chodzi). Póki co testuję ustawienia kokpitu. Jeśli macie jakieś propozycje, zastrzeżenia to chętnie wysłucham smile.gif Mała galeria: http://img190.imageshack.us/gal.php?g=pict0047k.jpg
wojtekkrakow Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Z głową złożony sprzęt . Wszystko na swoim miejscu. No i ta waga, naprawdę b.dobra. Ja w swoim fullu na przyszły sezon planuje pomyśleć czy da się zejść do 11kg . Na zdjęciach ten SID wydaje się mieć sporo skoku. Ile ma ?
Rychlapl Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Skok to 80 mm . Sidy mają taką budowę, przez co wyglądają jak by miały ze 150 mm skoku
wojtekkrakow Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Obstawiałem 120, choć liczyłem, że zostane zaskoczony i będzie 100, ale 80??? W życiu! Ściema co nie?
TocaS Napisano 3 Czerwca 2009 Napisano 3 Czerwca 2009 Piękny ten Haker, ładnie się rowerek prezentuje jak jest czysty i do tego posiada oponki Schwalbe, sam teraz szukam tanio RR. Ja na razie Salamandrą zjechałem do 12 kg jeszcze zjadę oponkami i obręczami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...07ff2d4935.html Brake: (Front) (Hamulec Przedni): SH LX Brake: (Rear) (Hamulec tylny) SH LX Brake Levers (Klamki): SH LX Brake Disks (Tarcze hamulcowe): Accent Blade 160 Cassette (Kaseta): Deore XT 11-32 Chain (Lancuch): SH XTR Crankset (Korby): SH SLX Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): SH XTR Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): SH LX Fork (Widelec): Manitou Relic RS Super Air Lockout Frame (Rama): Kelly's Salamander 07 Grips (Gripy): bd Handlebar (Kierownica): Boplight Team xl 580/31.8 Pedals: (Pedaly): SPD SH XT Seat: (Siodlo): Selle Royal Viper Seatpost (Sztyca): Kalloy (w planach wymiana) Seatpost Clamp (Zacisk Sztycy): Kalloy Shifters (Manetki): SH XTR Stem (Mostek): Boplight Team xl 31.8 Headset (Stery): Ritchey Tire (Front) (Opona Przednia): Kenda b.d. Tire (Rear) (Opona Tylna): KBIX Nomad Tubes (Detki): b.d. Wheels (Koła): KBIX Scout (wymienione szprychy na czarne) Skewers (zaciski): Boplight Niestety dokładnej wagi pojedynczo nie znam. W planach jest wymiana sztycy przede wszystkim na czarną, nie wiem jeszcze co dostane na 30,4mm Dalej wymienię oponki na Schwalbe RR 2.1 i na końcu przerzutkę tył na XTR?a, w okresie późniejszym zmienię ramę, nie wiem czy zostanę przy Kellesie, czy będzie to Spec np.
sender Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Ja pod nieco nowym nikiem - jednak rower nadal taki sam - mianowicie Salamandra 09. I wiecie co. Zastanawia mnie jedna rzecz: otóż rama, mi osobiście pasuje, co jednak wy na jej temat powiecie. A druga sprawa, czy rama Salamandry 09 i nowych unibików (http://www.unibike.pl/expert.html) są identyczne? Do tego dorzucę nieco podobną stylistycznie ramę Garego (http://www.ssc.pl/gf2009/Tassajara.htm) Pozdrawiam Grzesiek
madek Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Te ramy Kellysa i Unibika nie maja ze soba nic wspolnego poza ksztaltem, tak samo GF. A odnosnie samej ramy podam ciekawostke, ze ta z Salamandra 09 wazy ok. 1900g w roz. 19,5". Natomiast pozornie ta sama rama z modelu Imagine 08 i mojego Magnusa 08 waza ok. 1770g rowniez w rozmiarze 19,5". Ciekawe co oni nakombinowali
Rychlapl Napisano 4 Czerwca 2009 Napisano 4 Czerwca 2009 Lekko inny materiał, bardziej wycieniowane i gramy lecą
marcinmb Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Witajcie Ja smigam na Kelly's-ie Quartz '09,i jestem baardzo zadowolony Zmieniłem opony na drogowe(stare sie "skończyły" ) ale kupuje drugi komplet "terenowe" i zaczne wybierać sie na maratony :)Jeszcze robie konwersje hamulców na hydrauliczne,i nowe siodełko trza kupic i bedzie gites Pozdrawiam wszystkich włascicieli majacych w swojej stajni,rumaki Kelly's.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.