Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam

Nowy bywalec forum i nowy rowerek, od dwóch tygodni jestem posiadaczem KELLY'S MAGNUS'08 rower jak na razie rewelacyjny, bez zarzutu,

pomimo krótkiego posiadania roweru wprowadzam kilka modyfikacji do serji:

pedały SPD shimano 540 - pierwszy raz w spd- wrażenia rewelacyjne, ekstra czuję rower, świetna kontrola, no i duużo łatwiej w terenie.

jutro zakupuję nowe opony bo aktualne są za cienkie do xc zostawiam je na szosę i tu pytanie

conti VAPOR PRO

Schwalbe RR 2,1

Schwalbe nobby nic 2,1

no i jakie lepsze zwijane czy druty

proszę o szybką odpowiedź bo jutro muszę dokonać wyboru!!!

w kolejce do wymiany czeka jeszcze mostek bo oryginalny jest za długi, jakieś propozycje????

Napisano
Witam

jutro zakupuję nowe opony bo aktualne są za cienkie do xc zostawiam je na szosę i tu pytanie

conti VAPOR PRO

Schwalbe RR 2,1

Schwalbe nobby nic 2,1

no i jakie lepsze zwijane czy druty

proszę o szybką odpowiedź bo jutro muszę dokonać wyboru!!!

Proponuję zestaw P. Nobby nic 2.1"/2.25" rocznik 2007 albo 2008/ oraz T. Racing Ralph 2.1" tylko i wyłącznie 2008. Może być i 2X Nobby nic.

Do Vaporów nie mam porównania jednak. Polecam to co dobre i sprawdzone :)

Napisano
Proponuję zestaw P. Nobby nic 2.1"/2.25" rocznik 2007 albo 2008/ oraz T. Racing Ralph 2.1" tylko i wyłącznie 2008. Może być i 2X Nobby nic.

Do Vaporów nie mam porównania jednak. Polecam to co dobre i sprawdzone :)

Dzięki za radę chciałem kupić proponowany przeż Ciebie zestaw ale nie mili w sklepie RR więc kupiłem 2x Nobby nic 2008 rozmiar 2,25"

Strasznie drogie ale mam nadzieję że się sprawdzą,

Jakie Macie opinie o rowerku Magnus '08 wcześniejsze ramy maiły dość dobrą opinię ale w 2008 rama została zupełnie zmieniona, Prosze o subiektywną ocenę

Dzięki

Napisano

Witam ! Rowniez sie tutaj wpisze. Tak samo jak tecmax jestem w posiadaniu Kelly's Magnusa blue 2008 w rozmiarze 19,5".

Jak na razie jestem baardzo zadowolony. Oponki zmienilem zaraz przy kupnie na Kenda Karma 2.0 kevlar i jedzi sie na nich bardzo fajnie (i sa dosc lekkie). Oprocz tego odwrocilem mostek na minus i dorzucilem rogi Ritchey WCS. Pozycja na rowerze mi odpowiada (mam 183cm wzrostu). Poza tym jakies pierdoły typu licznik (Sigma) i torebka podsiodlowa. Pedały SPD nastepne w kolejce :) Za jakis czas wrzuce tu jakies fotki.

Odnosnie ramy - czytałem w nowym numerze BikeBoard test rowerów do 3000 zł. Jest tam opisany Kelly's Imagine 2008 ktory ma taka sama ramke jak Magnus i w zasadzie mial chyba jedna z lepszych opinii w calym tescie. Wspolczynnik Turystyka/Sport mial na maxa w prawo czyli Sport. Rama faktycznie jest dosc długa i mysle ze jest to jej duzy plus. Z wytrzymaloscia to sie dopiero okaze... ale mysle ze nie bedzie problemów. Aha - waga tej ramy w rozmiarze 19,5 to dokładnie 1,75kg.

tecmax - mostek ma 120mm wiec mozesz zmienic na jakis krotszy np. ritchey comp - dlugosc do wyboru

Napisano

Jaka jest grubość sztycy od amora i grubość kierownicy?? w magnusie, jestem poza domem i nie mam dostępu do roweru a chętnie bym kupił mostek w wolnej chwili

Napisano

Rura sterowa standardowa 28,6mm

Kierownica ma 25,4mm

Poprawka co do mojego poprzednia posta. Ten test rowerów do 3000 zł to w czerwcowym numerze ale Magazynu Rowerowego.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam serdecznie nowych kolegów!

Ja mam z 2006 i z ramą nic się nie dzieje, kompletnie nic, a cięzki jestem bo nawet dochodziło do 90kg zimą...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja miałem okazję jeździć na Magnusie z roku 2006 i wszysko grało. Bardzo ładnie się prowadził... Moim zdaniem rama dosć dobra i nie słyszałem o niej jakiś super negatywnych opinii, a malkontenci zawsze się znajdą... :)

Napisano

Zauwazcie tylko ze od tego roku od Magnusa w gore (do Majestica) sa zupełnie nowe ramki (hydroformowane, potrójnie cieniowane), wiec musi minac troche czasu zanim sie sprawdzą bądź nie :) Dopiero model Mystery ma ramke EASTON Ultralite.

Ja poki co nie narzekam, jezdzi sie swietnie :)

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Napisano
Witam!

Też się wpisuję. Mam od paru tygodni Kelly's Axis 2009.

Maszynka pod spodem.

http://img243.imageshack.us/my.php?image=123wu9.jpg

Osobiście uważam że firma Kell's robi najlepsze ramy- pod każdym względem- szczególnie fajnie dobierają kolorystykę:)

jakim sposobem możesz już go mieć ? jak raptem 2 tygodnie temu dopiero Kelly's zaprezentował Swoją kolekcje na 2009 dystrybutorom tych rowerów ?

• 3 tygodnie później...
Napisano
jakim sposobem możesz już go mieć ? jak raptem 2 tygodnie temu dopiero Kelly's zaprezentował Swoją kolekcje na 2009 dystrybutorom tych rowerów ?

w sklepie w moim miescie stały juz ostatnio jakies nowe kellysy :D trzeba przyznac ze coraz lepiej im wychodzi dobieranie komponentow

Napisano

w walbrzychu moj znajomy sprzedawca sprzedaje juz nowe scotty i kellysy. rzeczywiscie, troche wczesnie. pewnie w marcu juz nie beda mieli czym handlowac :)

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

tyle ile sił w nogach :D

hm...chcesz się ścigać nie ten rower

chcesz pozwiedzać okoliczne lasy, ścieżki jest idealny

ps. waga podejrzewam, że jest i tak zaniżona :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam wszystkich posiadaczy (i nie tylko) dziewczyn o imieniu Kelly. :P)) Właśnie odebrałem długo oczekiwanego Madmana z roku 2008.Na razie stoi przy łóżku i czeka,aż jej właścicielowi przyślą buty... ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ma ktoś nowe crossy 2009 już? Możecie podać

długość tylnych wideł,

rozstaw;

długość górnej rury dla rozmiaru.

Chodzi o np:

EXQUISITE czy wyższe modele.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...