Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam Magnusa, jest to właściwie ten sam rower co Magic więc i rama jest ta sama na pewno.

U mnie jest 30,4. Mierzyłem suwmiarką i inaczej nie chce wyjść.

Mam nadzieje że Ci pomogłem.

Napisano

cześć mam do Was takie pytanko czy ktoś z was miał do wymiany stery w Kellysie tylko mówie o tych mechanicznych a nie o kulkowych?? i jak tak to dlaczego one się rozsypały jak kupowałem mojego Kellysa imagine to facet powiedzial mi, że te nie powinny sie rozypac bo nowa technika itp.... A tak pozatym czy ktoś jest z okolic Rybnika albo Gliwic??

Napisano

A co z nimi było nie tak, że się rozleciały? po jakim to było przebiegu? Z mojego dotychczasowego doświadczenia ze sterami mogą stwierdzić, że to element dość długowieczny więc jeśli mały przebieg to się zdźiwię.

Napisano

przebieg to około 1500km przy czym nie było elementów extremalnych takich jak skakanie... Może po prostu trafiłem na jakieś gorsze wykonanie albo coś, ale od początku miałem z nimi problemy po przejechaniu 100km strasznych luzów dostały potem po 100km serwisant powiedzial ze kwestia nowych luzów to podwinięcie się jakiejś uszczelki.

• 3 tygodnie później...
Napisano

po 1500 km sie rozleciały!?! no trzeba przyznać, że niefarta miałeś :) do moich sterów nie mam najmniejszego "ale" i nigdy nikt z moich kumpli kumpli, którzy mają kellysy nic mi nie wspominał, że mu sie stery rozwaliły

Napisano

stery były firmy fsa. A nie sądze, że były źle skręcone, ponieważ miałem robiony w nim przegląd w sklepie Kelly`s. Jednakże zdaję sobie z tego sprawę, że serwisant jest człowiekiem i też mógł się pomylić :D

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć!

Jako były członek klubu, zwracam się z małym pytaniem: orientuje się ktoś może czy shimanowska piasta rm30 montowana w Quartz'u obsłuży kasetę 9 (dziewiątkę)?

Zmieniam właśnie napęd, ale koła chciałem na razie odpuścić i nie jestem pewien czy to będzie kompatybilne. Dokumenty serwisowe ze strony shimano mówią różne rzeczy ;P

• 3 tygodnie później...
Napisano

mam pytanko, czy SR SUNTOUR XCT MLO będzie działał pod osobą o ciężarze 52kg (zamontuję go w rowerze kelly's viper)

http://www.allegro.pl/item357694286_sr_sun...z_gwintem_.html

czy będzie to tylko zbędny balast?

rower będzie używany do ambitnej turystyki letniej ale bez żadnych extrem. Ot ścieżki w lesie, bruk, taka spokojna jazda dla przyjemności. Wiem, że niby przy takiej jeździe waga nie jest aż tak znacząca ale taki SUNTOUR to niestety kawał kloca :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...