Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam umieszczam fotki moich kellys'ow :P Tak przy okazji, gdybyscie mogli oczywiscie w miare mozliwosci to dodajcie fotke swojego kelly'sa.

dsc01008dh9.th.jpg

dsc01007uy4.th.jpg

Quartz 07' ma wymieniona kiere,mostek,boostery,sztyce(nie ma na fotce) 2200km

Spider 05' seryjny ;D 4100km

Pozdrawiam

Napisano

witka

jestem szczęśliwym posiadaczem kellys'a magica 06.sprzęcic swietny, nie narzekam.ostatnio wymieniłem hamulce z tektro na o niebo lepsze avid sd7.z seryjnego zmieniłem też mostek na kbix pro race, troche krótszt niż ten rithey pro.napęd świetny, duale jak dla mnie super.jedynie ta korba nie jest za ciekawa.przy zimie wymieniam raczej na lx albo jakis isis.amorek obleci - nie mam porównania z innymi.brak mi jeszcze spd, ale to jest kwestja tego tygodnia.

pozdrówki dla wszystkich kellysowców

Napisano

Ja tam nie narzekam, mam Korbę Shimano LX i hamulce, co prawda V-brakei, ale Też Shimanowskie - Deore XT, chcoiaż mógłby się Kelly's pokusić już o tarczówki w wyższych modelach, w końcu nazwa serii (XC) zobowiązuje. Ale jak na razie nie mogę nic złego hamulcom zarzucić... Chociaż fakt, powinni w niższych modelach też dawać lepszą korbę, jeżeli nie LX to chcoiaż Alivio, albo Deore. Co do resztym myślę, że jest ok.

Napisano

Ja mam magnusa 2006, i gdyby nie ta korba to byłby rower idealny. Korba to jakis suntour, i jets po prostu do pupy... giętka, ząbki się krzywią, masakra...

Napisano

Mortimer ma magnusa i za korbę LX dopłacił przy zakupie i z tego co wiem jest zadowlolny, wiec Tobie Martinuz też polecam. Sam jeżdżę na LX-ie i nie narzekam :) Niezły sprzęt.

Napisano

Co do kasku to nie wiem bo nie posiadam ale już spodenki i koszulkę Kelly'sa mam. Koszulka jest fajna, ładnie się prezentuje. Pamiętaj żeby dobrze dobrać rozmiar bo moja jest minimalnie za luźna i obniża to wygodę użytkowania. Spodenki też są świetne - idealnie dopasowane z fajną i dość wygodną wkładką (nie jest zbyt gruba więc trzeba mieć średnio-twardy tyłek :D ). Polecam (szczególnie spodenki) :P

Napisano

No to jestem szczęśliwym posiadaczem wyżej wymienionego zestawu, zmienił się tylko kask ponieważ miałem okazje kupić tanio Lazera więc wybrałem zamiane...

Dzięki za sugestie z rozmiarem koszulki, tak jak doradziłeś wziąłem bardziej przylegającą.

Napisano

ta korba suntoura to straszna kaszana :( jest okropnie giętka.nie było to tak dokuczliwe dopuki miałem zwykłe pedały.ale teraz jak przesiadłem się na system spd to jest poprostu nie do zniesienia.gnie sie jak plastelina :D no może przesadziłem.w karzdym razie na pewno przesiadam sie na lx albo jakis isis.tylko wpierw to siano trza ogarnąc.hehe

odnosnie stroju to też takowy od niedawna posiadam.spisuje się świetnie i tak samo wygląda :D kask mam meta, kupiony już wcześniej, konkretnie to model vipera black z tego roku.całośc bardzo dobrze ze soba współgra :w00t: mam zamiar jeszcze kupic bluzę z dłógim rekawem na chłodniejsze dni

Napisano

Zupełnie nie rozumiem waszych żali na tą korbe, ja tam nic do niej nie mam...

Jeżdże na niej w SPDkach i nie wygina mi się jak plastelina :huh:

Napisano

"ta korba suntoura to straszna kaszana tongue.gif jest okropnie giętka."

Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega zjawisko wyginania się korby ?

Napisano

Jeżeli naciskasz mocno na korbę (a właściwie na pedały), np. na podjazdach to ramię (korby) się ugina. To tak jakbyś miał rurkę z jednej strony zamocowaną do czegoś, a z drugej położył duży ciężar, też możesz zauważyć wygięcie. No nie wiem jak prościej napisać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

Jestem od dzisiaj na forum i mam rowerek Kelly`s Imagine. Na razie bez zmian oprócz tego, że na początku tego miesiąca miałem do wymiany stery z niewiadomych przyczyn łożyska się rozwaliły :/ a tak po zatym to rowerek jest super.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

Od końca maja 2007 jestem posiadaczem Kelly's Oxygen Grey. Od chwili zakupu nie zmienilem w nim nic i pewnie jeszcze dlugo nie zmienie, bo jest to sprzet wystarczajacy na moje potrzeby. Za to dosc hobbystycznie inwestuje w roznego rodzaju gadzety, jak swiatelka, sakiewki i inne badziewie :)

Pozdrawiam

PS: Czy istnieje jakis taki bardziej oficjalny klub milosnikow/uzytkowniok Kelly'sa, jakas strona internetowa, cokolwiek?

• 3 tygodnie później...
Napisano

No i trochę odświeżę, co nieco na mój temat mojej salamandry 2007.

Wymieniłem:

Mostek: Boplight

Kierownica: Boplight

Sztyca: Kalloy dłuższy od zamontowanego w 17, 5 salamanderku dali bardzo krótką sztyce

Amortyzator: Manitou Relic 100 Air&Lock

Piasty: Boplight

Hamulce: Shimano LX tarczowe hydr.

Siodełko: Selle Royal Viper

Teraz dokupię jeszcze ramę :)

Ale sama rama salamanderka będzie rowerkiem używanym na zimę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...