Paviarotti Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 A mój dzik po zmianach prezentuje się tak: http://picasaweb.google.pl/paviarotti/Kell...193869638713794 Teraz jest to rower wszystko_zmienione_poza_ramą
Kitajec Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 Dotknął mnie chyba podobny problem co był wczęsniej poruszany a więc trzaski w suporcie. Pojechałem na przegląd, gość dokręcił mi korby i mam wrażenie że od tego właśnie momentu zaczęło mi "strzelać" przy mocniejszym depnięciu na prawy pedał. Dodatkowo jeszcze zaczęło mi coś ocierać chyba w suporcie przy dolym położeniu lewej korby, idelanie co 360 stopni, w trakcie jazdy nie jest to odczuwalne, tylko przy powolnym obrocie na sucho w pokoju. Rozmawiałem z kolegą który jeździ na Imaginie i polecił mi przesmarować miski tawotem łączenie z kwadratem. Co wy na to? Co radzicie aby wyeliminować te nieprzyjemne odgłosy?
maxiu14 Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 SpiderMAN Sory ale gluchy nie jestem i chyba slysze ze to klocki tra..2aspektem moze byc to ze po ich wyjeciu tarcie ucichlo.. dziwne prawda? tak tak.. ale to na pewno nie klocki ! i tu Cie zaskocze bo bylem w serwisie i wymienilem klocki,wszystko zostalo wyregulowane i dziala jak nalezy.Wiec Twoje "rady" uwazam ze sa NIEZBYT pomocne wiec jak masz tak doradzac komus innemu to powodzenia.. Co do kola mialem ustawione w 4 swiaty podkladki i dlatego byly trudnosci z rownym dokreceniem kola wiec tutaj tez SpiderMAN nie zaszokowal swoja blyskotliwoscia... ale cuz.Co do tarczy wcale nie sa krzywe pozginane pokrzywione itp.. wiec tu kolejny "+" za doradzanie 1 slowem zadna z Twoich rad nie miala odniesienia w rzeczywistosci... powodzenia w "doradzaniu" Pozdrawiam
Paviarotti Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 Tylko mnie dziwi dlaczego to miałaby być wina klocków? Przecież one siedzą w zacisku nieruchomo (podczas jazdy). Jak dla mnie to SpiderMan logicznie myślał z tymi klockami.
maxiu14 Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Może i myślał logicznie ale coś nie wyszło... Z tego co mówił koleś w serwisie to dziwnym trafem jeden klocek byl bardziej wytarty od 2-go i stąd mogły wystąpić te tarcia.Szkoda że jego odpowiedź była dość ironiczna...
Kitajec Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 1. Oj oj Panowie! Zamiast normalnie rozmawiać między sobą i pomagać sobie wzajemnie to wy się kłócicie! Jestem tutaj nowy i powiem szczerze że niezbyt fajne wrażenie na mnie to zrobiło. 2. Dziękuje za pomoc, juz sobie poradziłem. Jakby ktoś miał podobny problem to rozebrałem, przeczyściłem, nasmarowałem, złożyłem i działa bez żadnych przykrych hałasów. Tylko szum bierznika
maxiu14 Napisano 11 Lipca 2007 Napisano 11 Lipca 2007 Kitajec Nie ma sie czym przejmowac... zdzwil mnie post Spidermana i tyle Ogolnie na 4um Kelly'sowcow jest super ekipa Ale troszke malo pisze.. a szkoda bo to bardzo mili ludzie
Kitajec Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 Nie, no jest luz... Ale moim zdaniem poprostu chciał Ci pomóc i tyle. Nie widząc (słyszac) roweru też ciężko określić co dokładnie mu dolega. Myśle że poprostu kombinował żeby Ci pomóc... A co do tonu wypowiedzi Spidermana to sie wypowiadać nie będe . Przyjmuje że główną wymową tego postu była chęć niesienia komuś potrzebującemu pomocy .
Mad Max Napisano 14 Lipca 2007 Napisano 14 Lipca 2007 Witam kolegów. Ja posiadam rowerek Kelly's Mystery z 2006 roku.
Kitajec Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Witam! No no, rowerek dość wyrafinowany że tak powiem . Jak sie sprawuje? Ile przejechane? Dlaczego akurat ten wybrałeś?
maxiu14 Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Ja musze powiedziec ze moj rower po 3500km sprawuje sie wysmienicie.Teraz po wizycie w serwisie jezdzi jak nowy.Slonce bloto woda mu nie straszne..
dzik86 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 chlopaki potrzebna jest pomoc : jakiej dlugosci powinien byc suport do ramki salamander ? wymieniam korbe i suport na fc-m 540 i nie wiem jaki suport dobrac , 113, czy taki jak mialem wczesniej na kwadracie 118 ?
Rulez Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Długość suportu dobiera się do korby , a nie ramy , szerokość mufy suportu w Kellysie 68 mm.
Paviarotti Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 No własnie - do korby a nie ramy. Ja seryjnie miałem 118 mm, przy Alivio 113 mm a teraz nie muszę dobierać długości bo mam zintegrowany suport
dzik86 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Długość suportu dobiera się do korby , a nie ramy , szerokość mufy suportu w Kellysie 68 mm. Wiem o tym, tyle że nie wiem czy długość 113mm (czy mi sie nie będzie nic wadziło o tylne widly), czy 118 (rozmiar taki miałem juz w starym suporcie , oba rozmiary są sugerowane dla tej korby, tu znalazłem fajną tabelke , tyle że nie wiem co to jest długość linii łańcucha , wiec sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje(przynajmniej dla mnie) http://img219.imageshack.us/my.php?image=s...go347263yg8.jpg
Kitajec Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 Mam takie pytanie: Chce kupić kask Kelly's Orbital, warto? Możecie coś doradzić?
.PaVLo. Napisano 19 Lipca 2007 Napisano 19 Lipca 2007 witam i mam pytanko czy Kelly`s Sabotage 19.5" 2007 rok wytrzyma moją wagę ~90kg (wraz z ubraniem) ??, bo mam okazje ją kupić, ale własnie sobie przypomniałem, że ona jest raczej kierowana do użytkowników o wadze max 90kg, obecnie używam Magnusa 19.5" i ramka spokojnie wytrzymuje moją agresywną jazde
maxiu14 Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 .PaVLo. Pozdro z DG Rozumiem ze chcesz kupic Sabotage... ? Gdzies w necie raz czytalem ze koles wazyl 98kg i jak zjezdzal ze zjazdu to peklo mu cos obok glowki ramy :/ P.S Pewnie jezdzisz na Pogorii IV moze sie spotkamy w trasie
.PaVLo. Napisano 20 Lipca 2007 Napisano 20 Lipca 2007 może miał wcześniejszego Sabotage, te sprzed roku 2004 to lubiły sie łamać, obecne są już lepiej zaprojektowane i łamią sie tak samo często jak inne mój Magnus z 2004 roku tez se pękł na główce przy misce od mocowania amora, ale obecny Magnus 2006r, nie ma ani jednego pęknięcia a przeżył takie dziury, że większych już nie planuje .. smigam po podze 1-2-3-4, ale częściej po 4, fajnei mozna sie rozpędzić po asalcie
maxiu14 Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 No.. na 4 jest konkretna trasa rzeczywiscie mozna poszalec po tym asfalcie mozna tez na kole posmigac... Moze sie kiedys spotkamy
johny89 Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 może miał wcześniejszego Sabotage, te sprzed roku 2004 to lubiły sie łamać, obecne są już lepiej zaprojektowane i łamią sie tak samo często jak inne mój Magnus z 2004 roku tez se pękł na główce przy misce od mocowania amora, ale obecny Magnus 2006r, nie ma ani jednego pęknięcia a przeżył takie dziury, że większych już nie planuje .. smigam po podze 1-2-3-4, ale częściej po 4, fajnei mozna sie rozpędzić po asalcie Jesli masz dac 1000zl za sabotage to lepiej dolozyc kasy i kupic cos lepszego. Cos z meridy, gianta albo boplighta. Ja kelly'sa nie polecam z doswiadczenia innch i swojego.
.PaVLo. Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 1000 nie dałem, więc nie siedzi mi to na sumieniu, poza tym ramka ma gware 4 lata, więc jak coś sie stanie to jestem zabezpieczony
johny89 Napisano 21 Lipca 2007 Napisano 21 Lipca 2007 1000 nie dałem, więc nie siedzi mi to na sumieniu, poza tym ramka ma gware 4 lata, więc jak coś sie stanie to jestem zabezpieczony A nie 3 lata?
.PaVLo. Napisano 22 Lipca 2007 Napisano 22 Lipca 2007 jutro postaram sie dokładnie dowiedzieć, oraz popytam o inne rzeczy
Mad Max Napisano 4 Sierpnia 2007 Napisano 4 Sierpnia 2007 Witam!No no, rowerek dość wyrafinowany że tak powiem . Jak sie sprawuje? Ile przejechane? Dlaczego akurat ten wybrałeś? Heh, jest ok. Przejechane ma ok 2k km, sprawuje się bez zarzutu, jedynie oponka na tyle bardzo się ściera. Dlaczego Mystery? Chciałem coś z tej grupy (MTB XC), a po przymairkach został ten. W sumie kupowałem zimą, więc dostałęm dosc duży rabat, ale jestem bardzo zadowolony. Sorry za późną odpowiedź, ale zalatany byłem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.