Biera Napisano 20 Maja 2007 Napisano 20 Maja 2007 bialy jaką pr0ramę wybierasz? zastanawiałeś się juz?
bialykom Napisano 20 Maja 2007 Napisano 20 Maja 2007 moze skusze sie na jakiegos canyona... moze sam cos zloze... jeszcze nie wiem. generalnie cos do ~5k
gofator Napisano 21 Maja 2007 Napisano 21 Maja 2007 pozdro dla ziomka który wczoraj jechał na pięknym kelly's-ku chyba salamanderku nad jeziorem nyskim ciekawe czy jest użytkownikiem forum
LoPi Napisano 24 Maja 2007 Napisano 24 Maja 2007 Elo Elo, Może jest ktoś z tego team-u z Częstochowy ? Pozdrower
gofator Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Kelly's to dobra firma... ale muszę przyznać zę serwis mają do bani... po kupieniu mojego viperka po przejechaniu 20 km siodło zaczęło skrzypieć -> WD40 potem po jakiś 100 zaczęły skrzypieć łożyska w kierownicy ->finish line... po 200 mostek -> nasmarowałem wd40... a do pierwszego przeglądu zostało 2 tygodnie pozatym wszystkie z tych części nie były zbyt dobrze dokręcone :/
sp0q Napisano 29 Maja 2007 Napisano 29 Maja 2007 Tyle że wd40 to nie smar ;P raczej rozpuszczalnik smarów ;P Takie rzeczy smaruje się smarem stałym, tawotem na przykład.
gofator Napisano 30 Maja 2007 Napisano 30 Maja 2007 teść ma tawot. wiec dziś siodełko i mostek posmaruję tawotem:) a w każdym razie i tak nie było nic dobrze podokręcane więc temnu skrzypiało:)
rurokura Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 siema orientuje sie ktoś z was ile waży sama rama kelly's magnus ..najlepiej na 2004 rok ,ale obecna eż moze byc -i najlepiej waga realna .. nigdzie na necie tego znaleźć nie można z góry dzięki za info
TocaS Napisano 3 Czerwca 2007 Napisano 3 Czerwca 2007 dajcie spokój tej salamandrze zaraz tam rama kowadło...... jest spoko forsuje ją dosyć mocno, jeszcze w tym roku założe do niej Marcoka na przód i tarczówki, aktualnie co zmieniałem to sztyce,siodło,mostek,kierownice... jednak myśle jeszcze o drugim rowerku Giant XTC 3 albo Trance 3 pozdrawiam Kellysowców
firzu Napisano 16 Czerwca 2007 Napisano 16 Czerwca 2007 Niestety muszę zdezygnować z członkowstwa w tym elitarnym klubie :sad: W poniedziałek odbieram secik z ramką Authora. Miło było ale stara ramka trochę za ciężka była.
szymkowar Napisano 16 Czerwca 2007 Napisano 16 Czerwca 2007 Witam wszystkich :!: :lol: Ja też dołączam do tego elitarnego grona posiadaczy kellys'a Mój sprzęt to Magnus '06 green.
Paviarotti Napisano 16 Czerwca 2007 Napisano 16 Czerwca 2007 Mój Kelly's dostał kilka lekkich komponentów: mostek WCS, rogi Boplight, sztyca Accent, koła ledziutkie, na które jeszcze czekam... Kokpit teraz waży 767 g razem z manetkami, klamkami, rogami, gripami, kierą i mostkiem jak przyjdą koła to będzie waga w okolicach 11 9xx gram to chyba jeden z lżejszych Salamanderów będzie w wakacje może przyjdzie czas na ramę...
alek1990 Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Moja maszyna to bordowy Kelly's magnus 06' Foto bika http://img373.imageshack.us/my.php?image=img9850largeay7.jpg
Pulse Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 w wakacje może przyjdzie czas na ramę... tez Kelly'sa? alek ladnie sie prezentuje Twoja maszyna, XTR i te oponki dodaja mu smaku
Paviarotti Napisano 21 Czerwca 2007 Napisano 21 Czerwca 2007 Oj raczej już nie Kelly'sa. Chyba Posion "cyjanek". Bo te najwyższe Kelly'sa trochę drogie no i pod moją wagę nie sprawowały by się dobrze.
CougaR Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 Witam jestem nowy na forum i dopiero zaczynam moja przygode z cyklingiem. Od dzis jestem szczesliwym posiadaczem Kelly'sa Salamander 07 Pozdrawiam
maxiu14 Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Drodzy kumple Mam taki problem a mianowicie... cos jakby mi strzelalo w suporcie hmm moze to pedalY nie wiem dokladnie bo ciezko to okreslic ale bardziej stawialbym na suport Slyszalem wlasnie ze w kellysach dosc czesto on pada.. czy teraz to dosieglo mojego ? Z gory dzieki za odp Pozdrawiam ;]
Paviarotti Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Mój przeżył ponad 5 tys km i wcale się z nim nie pieściłem Tylko te plastikowe miski - coś strasznego. Wymienić jak najszybciej.
maxiu14 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Mam rozumiec ze plastikowe miski w suporcie tak ? Sory ze tak dopytuje ale w niektorych kwestiach pozostaje jeszcze laikiem
husky Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 ja to tu taki nowy na forum jestem kupiłem sobie miesiac temu kelly's magic '07 w sumie za troszke ponad 2k przejechalem juz na nim 700 kilosów i powiem tak : krótki mostek ritcheyowski rowerek zwiny kierownice fajnie sie trzymie gripy super na zjazdy podjazdy troszke gorzej, hamulce jak na mieszanie deore z tektro chodza super, korby jak na razie proste nie powiginały sie jak w modelu 2006 jeżeli chodzi o pedały to zenada straszna lepiej odrazu wyrzucic do kosza, piasty deore z obreczami kbix spisują się świetnie po zjezdzie z Równicy zielonym szlakiem do brennej zero zcentrowania jeżeli któs jechał tym szlakiem to wie o czym mówie amorek manitou slate z tłumieniem FFD i wstępną regulacją napreżenia jakiś nieznany mi model tej firmy na poczatku chodzi dosc ciezko ale trzeba nim troszke "poruszać" i zaczyna łapać o co w tym wszystkim chodzi . Podsumowójąc zrobiłem na tym modelu kellysa 700km w tym ok 300 w górach (szyndzielnia, klimczok, równica, błatnia) rower spisuje sie swietnie denerwowac moze fakt iz wolnobieg ma 32 zeby siodełko troszke skrzypi (moze dlatego ze mam zaduże dupsko hmmmmmm?) no i oponki maxxis ignitor 1,95 nie zadobrze spisują sie w drobno kamienistym terenie.
maxiu14 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 9 Lipca jade na przeglad do serwisu tzn postanowilem zrobic przeglad po roku od kupna Oczywiscie do wymiany sa klocki ktore tra juz o tarcze podczas jazdy a okladziny sa jeszcze w miare dobre ? tak wogole jakbyscie znali odp na to pytanko to chetnie poslucham z gory dzieki kurcze po 2 nie moge rowno dokrecic przedniego kola... poniewaz jak go dokrece to tarcza znajduje sie blizej lewego klocka i trze mi o niego co jest dosyc malo komfortowe podczas jazdy tez nie moge tego zrozumiec.. tak wogole to ile powinno byc podkladek po kazdej ze stron ? moze cos przeoczylem ? Z gory dzieki za odp Pozdrawiam
Kitajec Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie! Miło mi się znaleźć w tak zaszczytnym gronie . Jestem szczęśliwym posiadaczem zielonego Kelly'sa Magnusa z 2006
SpiderMAN Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 9 Lipca jade na przeglad do serwisu tzn postanowilem zrobic przeglad po roku od kupna Oczywiscie do wymiany sa klocki ktore tra juz o tarcze podczas jazdy a okladziny sa jeszcze w miare dobre ? tak wogole jakbyscie znali odp na to pytanko to chetnie poslucham z gory dzieki kurcze po 2 nie moge rowno dokrecic przedniego kola... poniewaz jak go dokrece to tarcza znajduje sie blizej lewego klocka i trze mi o niego co jest dosyc malo komfortowe podczas jazdy tez nie moge tego zrozumiec.. tak wogole to ile powinno byc podkladek po kazdej ze stron ? moze cos przeoczylem ? Z gory dzieki za odp Pozdrawiam Nie klocki do wymiany sa... Bo te nie tra o tarcze (bo niby jak), a tarcza o nie... Masz juz pokrzywione tarcze, wiec lepiej je wyprostowac, albo kupic nowe. Co do kola... Boze... czlowieku ustaw porzadnie hamulec...kolo dokrec jak ma byc rowno, a potem ustaw zacisk... Tak sadze, ze przeoczyles lekture forum dotyczaca ustawiania hamulcow tarczowych...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.