lebek Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 po 12 latach zrzuciłem jarzmo stalowej ramy i jestem posiadaczem magnusa '06 (od wczoraj), jak na razie micha mi się cieszy, choć czasem coś chrupnie, ale to pierwsze kilometry, musi się dotrzeć Chrupie i będzie chrupać, tak działają napędy mieszane. Tylko kellys robi takiego fajnego ,,myksa", kaseta łańcuch i przerzutki shimano a korba suntour buhaha!
bialykom Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 no przestan. kazda marka robi takie miksy i nie jest to nic zlego.
quahtemoc Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Chrupie i będzie chrupać, tak działają napędy mieszane. Tylko kellys robi takiego fajnego ,,myksa", kaseta łańcuch i przerzutki shimano a korba suntour buhaha! Nie śmiej się bezpodstawnie z Kelly's, bo ja pośmieję się z Twojej ortografii :> Pisze się przeRZutki, a nie przeŻutki no przestan. kazda marka robi takie miksy i nie jest to nic zlego. Otóż to! Jakoś rzadko zwraca moją uwagę konsekwencja i zakładanie flaków od jednego producenta.
lebek Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 no przestan. kazda marka robi takie miksy i nie jest to nic zlego. Ja mam osprzęt jednej grupy i takie rozwiązania są zdecydowanie najlepsze, gwarantują optymalną kompatybilność, jest to szczególnie ważne w układzie napędowym (kaseta, łańcuch, korba) Do tego ta korba w ww kellysie zdecydowanie odstaje od reszty osprzętu, ale taki to już urok tej firmy, przyoszczędzić na mniej rzucających się w oczy komponentach.
bialykom Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 marketing dziala. jak chcesz to kupuj wszystko od tego samego producenta ;] twoj wybor.
Deith Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Widzieliscie oferte na 2007 rok kelly'sa? dla mnie podlamka... moj model zszedl na psy. magic jak i magnus zostaly przerobione na maszynki bez charakteru. Porownalbym to do oferty gfa i wahoo. ten rower jest jakos malo agresywny. Co robi w magicu takie duze siodlo? widelec o skoku 130 mm no i ten mostek o wielkim znosie. A ten rizer?! przeciez kelly's staly prostymi kierownicami.Czy juz za 2 tysiace czloweik nie moze kupic maszyny o porzadnym sportowym charakterze? Inna sprawa poprawili korbe, zdaje sie ze isflow truvativa bedzie lepszy od stosowanych dotychczas suntourow pff. Rowniez nie rozumiem przerzutki tylnej XT w zamian za co? za brak charakteru? ech... prawa rynku. jesli takie rowery kupuje wiekszosc.. no coz trudno, trzeba sie pogodzic. Duzo nie przygladalem sie reszcie ofert ale zeby w sabotage'u na "pelnym" xtr nie wyladowaly pedały xtr'a?
quahtemoc Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 Ja przyjrzałem się tej ofercie pod kątem swojego Saphixa. Tylko inny amorek, linki, szprychy i zamiast revoshiftów tradycyjne manetki - wielkie mi zmiany:/ Ale to dobrze, bo nie muszę żałować, że kupiłem gorszy rower:P Sprawdzałem też model wyższy, Axisa - nie podam dokładnie co zmienili na co (zresztą jak kogoś to interesuje to pewnie i tak sam sprawdzi), ale również zmiany czysto kosmetyczne. Widać mają leniwy sezon;) Ale i tak Kelly's są najlepsze:]
Paviarotti Napisano 12 Września 2006 Napisano 12 Września 2006 A gdzie mozna zlookać nową ofete Kelly'iego? zapodajcie link dla leniwego
Sixer Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Ej Zetinho Czemu tak uważasz ja jężdze już dośc długo na Cobrach i się spusuje bardzo dobrze Tylko troche waża niestety Ostatno jechałem sobie jechałem na asfalcie i złapałem kapcia bo jakiemuś debilowi chciało się czaskać szklanki. Troche te Cobry słabe, ale cóz trza żyć Jeśli chodzi o Cobry to zauważyłem, że świetnie spisują się w piasku Z racji tego, że mieszkam na bardzo piaszczystych gruntach ... wiem coś o tym Pozdro. W piasku się dobrze spisuje też coś o tym wiem... P.S A co do tych nowych ofert to to jest poraszka totalna szczególnie MAgnus, MAdman, Magic... Jedynie co fajne to Imagine a w przyszłym zesonie będe właśnie miał Imagine'a Lub Scott'a Scale 70
Paviarotti Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Nowa oferta Kelly'sa (niektore modele) to normalnie porażka! 130 mm skoku w kategoria MTB XC - brawo... do tego wygląd bardziej podchodzacy pod jakiegos enduro czy cos - kierownice giete, wysoki przód, brak rogów. I malowania też jakoś niespecjalne. Najlepsza była seria 2005 hyhy :>
Bartez23 Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 Racja Paviarotti, seria MTB XC 2007 to faktycznie porażka. Co oni zrobili z mojego Magnusa ;/
sp0q Napisano 15 Września 2006 Napisano 15 Września 2006 No panowie, może i oglądamy się za innymi ramami, ale po takiej reklamie chyba nie prędko zmienię moją: http://www.mtbiker.sk/images/gallery/index...ike_2006/bulony (3 fotka w 3 rzędzie) ;D
Wilku89 Napisano 16 Września 2006 Napisano 16 Września 2006 Jejku, co oni zrobili z magnusem?! Wyglada jak ATB, a nie XC...
Sixer Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Brzydkie te rowerki bleee Dzisiaj sobie tak mysłałem i postanowiłem, że nie będe sprzedawał mojego Kelly'sa Jednak jest zbyt fajny Już zamowiłem do niego licznik, bo zgubiłem tą kapkę na szprychy
endiub Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Siemka!!! Na to forum trafilem 3 dni temu. A ze jestem fanem kelly'sa przeczytalem wszystkie 28 stron. Troche to zajelo ale to nic. Mam nadzieje ze mnie zaakceptujecie Przymierzam sie wlasnie do kupna rowerku ze stajni kelly'sa. Chce kupic jakiegos crossa axisa lub tego nowego neosa. Czy to dobry wybor ?
Sixer Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Z przykrością zawiadamiam Was, że mój nr. 1 czyt. Kelly's Salamander 06 Silver Custom By Sixer przejdzie na mój nr. 2 czyt. Sama rama, bo jednak kupuje coś innego jakiegoś Gianta, Leader Foxa, bądz Birie.
bialykom Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 jakbym mial zmienic, to na cos duzo lepszego niz salamander. wg. mnie nie oplaca sie taka zamiana jak chcesz zrobic. no ale to twoj rower ;P
Sixer Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Może tak ,ale chce zmienić i porozglądałem się i trafiłem na Krossa Morpha 1700 g co prawda jest to waga katalogowa, ale to będzie czięszże o ile?? 50, 100 g? Na Kelly'sie się fajnie jezdziło, ale musze mieć szybko coś lżejszego
Xsystoff Napisano 26 Września 2006 Napisano 26 Września 2006 Hej! Mam pytanko, wazyl moze ktos z Was oponki KELLY’S 2.0 Cobra skinwall i obrecze KBIX WMX ?
Deith Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Xsystoff: Cobry maja na stronie Kelly'sa wage 660g co do obreczy moje koło przednie(zacisk, obrecz, sprychy, piasta , detka i RR kevlar 2,1) wazy 1,5kg, z tego co wiem szukasz informacji do sprzetu wilka to jest to samo kolo.
quahtemoc Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 Chce kupic jakiegos crossa axisa lub tego nowego neosa. Czy to dobry wybor ? Ja zamierzałem kupić Axisa 2006, ale już nie było dostaw i załapałem się "tylko" na Saphixa - rower jak dla mnie świetny, naprawdę! Może gdybym miał 3 tys. zł to kupiłbym najwyższy model crossowy Kelly's, albo złożył coś samemu, ale nie miałem przyjemności jeździć na rowerach z tej wyższej półki, a to co mam spełnia moje oczekiwania! Więc skoro Ty przymierzasz się do rowerków, które są wyżej w hierarchii producenta niż mój, to na pewno będzie to dobry wybór! Co prawda w kolekcji na 2007 niewiele zmienili (aż wstyd!), ale na pewno nie jest to zmiana na gorsze, więc naprawdę polecam!!! I pozdrawiam;)
salamander Napisano 6 Października 2006 Napisano 6 Października 2006 jakbym mial zmienic, to na cos duzo lepszego niz salamander. wg. mnie nie oplaca sie taka zamiana jak chcesz zrobic. no ale to twoj rower ;P Ja wczoraj zmieniłem swojego salamandera na imagine roznica jest naprawde niesamowita...
Sixer Napisano 7 Października 2006 Napisano 7 Października 2006 Ja też chciałem Imageina, ale wolałem poskładać bika mam przynajmniej to co chciałem i waga jest dość przyzwoita. Niestety Kelly'siarze musze Was opuścić na dobre sprzedaje ramke z mojego Kelly'sa :angry:
bilskij Napisano 11 Października 2006 Napisano 11 Października 2006 Witam! Chciałbym dołączyć do grona posiadaczy wspaniałego roweru Kelly's.Moj nabytek to SCARPE.Nie jest to może rower z górnej półki, lecz jak dla mnie wystarcza i jestem z niego w pełni zadowolony, ponieważ wcześniej byłem użytkownikiem zdezelowanego makrokesza heh Swojego Kelly'sa kupiłem jakiś miesiąc temu i zrobiłem na nim 285 km... Zapłaciłęm za niego 1087zł, rama 21,5 przy moim wzroście 186cm, to chyba dobra rana no nie ???Tak mi mówił sprzedawca w sklepie Przy rowerze, zmieniłem jak na razie tylko pedały na aluminiowe authora, bo plastiki nie trzymały się wogóle nogi ;P Z akcesori, to dokupiłem neopren, sakwe kelly's, koszyk na bidon kelly's i licznik SIGMY Oto kilka zdjęć mojego rumaka heh ;P Zdjęcia : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab5b98871c555846.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54511f88fd5cb882.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67a69e042666b78e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4873889f0f5289bb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dd27909477f11ed.html Pozdrawiam i proszę o opinie, czy dobrego wyboru dokonałem co do rowerku i akcesorii
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.