Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

po 12 latach zrzuciłem jarzmo stalowej ramy i jestem posiadaczem magnusa '06 (od wczoraj), jak na razie micha mi się cieszy, choć czasem coś chrupnie, ale to pierwsze kilometry, musi się dotrzeć

Chrupie i będzie chrupać, tak działają napędy mieszane. Tylko kellys robi takiego fajnego ,,myksa", kaseta łańcuch i przerzutki shimano a korba suntour buhaha!

Napisano

Chrupie i będzie chrupać, tak działają napędy mieszane. Tylko kellys robi takiego fajnego ,,myksa", kaseta łańcuch i przerzutki shimano a korba suntour buhaha!

Nie śmiej się bezpodstawnie z Kelly's, bo ja pośmieję się z Twojej ortografii :>

Pisze się przeRZutki, a nie przeŻutki :P

no przestan. kazda marka robi takie miksy i nie jest to nic zlego.

Otóż to! Jakoś rzadko zwraca moją uwagę konsekwencja i zakładanie flaków od jednego producenta.

Napisano

no przestan. kazda marka robi takie miksy i nie jest to nic zlego.

Ja mam osprzęt jednej grupy i takie rozwiązania są zdecydowanie najlepsze, gwarantują optymalną kompatybilność, jest to szczególnie ważne w układzie napędowym (kaseta, łańcuch, korba) Do tego ta korba w ww kellysie zdecydowanie odstaje od reszty osprzętu, ale taki to już urok tej firmy, przyoszczędzić na mniej rzucających się w oczy komponentach.

Napisano

Widzieliscie oferte na 2007 rok kelly'sa?

dla mnie podlamka... moj model zszedl na psy. magic jak i magnus zostaly przerobione na maszynki bez charakteru. Porownalbym to do oferty gfa i wahoo. ten rower jest jakos malo agresywny. Co robi w magicu takie duze siodlo? widelec o skoku 130 mm no i ten mostek o wielkim znosie. A ten rizer?! przeciez kelly's staly prostymi kierownicami.Czy juz za 2 tysiace czloweik nie moze kupic maszyny o porzadnym sportowym charakterze? Inna sprawa poprawili korbe, zdaje sie ze isflow truvativa bedzie lepszy od stosowanych dotychczas suntourow pff. Rowniez nie rozumiem przerzutki tylnej XT w zamian za co? za brak charakteru? ech... prawa rynku. jesli takie rowery kupuje wiekszosc.. no coz trudno, trzeba sie pogodzic.

Duzo nie przygladalem sie reszcie ofert ale zeby w sabotage'u na "pelnym" xtr nie wyladowaly pedały xtr'a?

Napisano

Ja przyjrzałem się tej ofercie pod kątem swojego Saphixa. Tylko inny amorek, linki, szprychy i zamiast revoshiftów tradycyjne manetki - wielkie mi zmiany:/ Ale to dobrze, bo nie muszę żałować, że kupiłem gorszy rower:P Sprawdzałem też model wyższy, Axisa - nie podam dokładnie co zmienili na co (zresztą jak kogoś to interesuje to pewnie i tak sam sprawdzi), ale również zmiany czysto kosmetyczne. Widać mają leniwy sezon;) Ale i tak Kelly's są najlepsze:]

Napisano

Ej Zetinho Czemu tak uważasz ja jężdze już dośc długo na Cobrach i się spusuje bardzo dobrze :) Tylko troche waża niestety :D

Ostatno jechałem sobie jechałem na asfalcie i złapałem kapcia :D bo jakiemuś debilowi chciało się czaskać szklanki. Troche te Cobry słabe, ale cóz trza żyć :P

Jeśli chodzi o Cobry to zauważyłem, że świetnie spisują się w piasku :) Z racji tego, że mieszkam na bardzo piaszczystych gruntach ... wiem coś o tym :blush:

Pozdro.

W piasku się dobrze spisuje też coś o tym wiem... :)

P.S

A co do tych nowych ofert to to jest poraszka totalna szczególnie MAgnus, MAdman, Magic... Jedynie co fajne to Imagine a w przyszłym zesonie będe właśnie miał Imagine'a Lub Scott'a Scale 70 :D

Napisano

Nowa oferta Kelly'sa (niektore modele) to normalnie porażka! 130 mm skoku w kategoria MTB XC - brawo... do tego wygląd bardziej podchodzacy pod jakiegos enduro czy cos - kierownice giete, wysoki przód, brak rogów. I malowania też jakoś niespecjalne. Najlepsza była seria 2005 hyhy :>

Napisano

Brzydkie te rowerki bleee

Dzisiaj sobie tak mysłałem i postanowiłem, że nie będe sprzedawał mojego Kelly'sa :) Jednak jest zbyt fajny B) Już zamowiłem do niego licznik, bo zgubiłem tą kapkę na szprychy :033:

Napisano

Siemka!!!

Na to forum trafilem 3 dni temu. A ze jestem fanem kelly'sa :) przeczytalem wszystkie 28 stron. Troche to zajelo ale to nic. Mam nadzieje ze mnie zaakceptujecie :excl: Przymierzam sie wlasnie do kupna rowerku ze stajni kelly'sa. Chce kupic jakiegos crossa axisa lub tego nowego neosa. Czy to dobry wybor ?

Napisano

Z przykrością zawiadamiam Was, że mój nr. 1 czyt. Kelly's Salamander 06 Silver Custom By Sixer przejdzie na mój nr. 2 czyt. Sama rama, bo jednak kupuje coś innego jakiegoś Gianta, Leader Foxa, bądz Birie.

Napisano

Może tak ,ale chce zmienić i porozglądałem się i trafiłem na Krossa Morpha 1700 g ;):P co prawda jest to waga katalogowa, ale to będzie czięszże o ile?? 50, 100 g?

Na Kelly'sie się fajnie jezdziło, ale musze mieć szybko coś lżejszego :)

Napisano

Xsystoff: Cobry maja na stronie Kelly'sa wage 660g co do obreczy moje koło przednie(zacisk, obrecz, sprychy, piasta , detka i RR kevlar 2,1) wazy 1,5kg, z tego co wiem szukasz informacji do sprzetu wilka to jest to samo kolo.

Napisano
Chce kupic jakiegos crossa axisa lub tego nowego neosa. Czy to dobry wybor ?

Ja zamierzałem kupić Axisa 2006, ale już nie było dostaw i załapałem się "tylko" na Saphixa - rower jak dla mnie świetny, naprawdę! Może gdybym miał 3 tys. zł to kupiłbym najwyższy model crossowy Kelly's, albo złożył coś samemu, ale nie miałem przyjemności jeździć na rowerach z tej wyższej półki, a to co mam spełnia moje oczekiwania! Więc skoro Ty przymierzasz się do rowerków, które są wyżej w hierarchii producenta niż mój, to na pewno będzie to dobry wybór! Co prawda w kolekcji na 2007 niewiele zmienili (aż wstyd!), ale na pewno nie jest to zmiana na gorsze, więc naprawdę polecam!!! I pozdrawiam;)

Napisano

jakbym mial zmienic, to na cos duzo lepszego niz salamander. wg. mnie nie oplaca sie taka zamiana jak chcesz zrobic. no ale to twoj rower ;P

Ja wczoraj zmieniłem swojego salamandera na imagine :( roznica jest naprawde niesamowita...

Napisano

Ja też chciałem Imageina, ale wolałem poskładać bika mam przynajmniej to co chciałem i waga jest dość przyzwoita.

Niestety Kelly'siarze musze Was opuścić na dobre sprzedaje ramke z mojego Kelly'sa :angry:

Napisano

Witam!

Chciałbym dołączyć do grona posiadaczy wspaniałego roweru Kelly's.Moj nabytek to SCARPE.Nie jest to może rower z górnej półki, lecz jak dla mnie wystarcza i jestem z niego w pełni zadowolony, ponieważ wcześniej byłem użytkownikiem zdezelowanego makrokesza :D heh Swojego Kelly'sa kupiłem jakiś miesiąc temu i zrobiłem na nim 285 km... Zapłaciłęm za niego 1087zł, rama 21,5 przy moim wzroście 186cm, to chyba dobra rana no nie ???Tak mi mówił sprzedawca w sklepie :) Przy rowerze, zmieniłem jak na razie tylko pedały na aluminiowe authora, bo plastiki nie trzymały się wogóle nogi ;P Z akcesori, to dokupiłem neopren, sakwe kelly's, koszyk na bidon kelly's i licznik SIGMY :P Oto kilka zdjęć mojego rumaka heh ;P

Zdjęcia :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ab5b98871c555846.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/54511f88fd5cb882.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/67a69e042666b78e.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4873889f0f5289bb.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0dd27909477f11ed.html

Pozdrawiam i proszę o opinie, czy dobrego wyboru dokonałem co do rowerku i akcesorii ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...