Sixer Napisano 19 Sierpnia 2006 Napisano 19 Sierpnia 2006 A wczoraj nasz klub obchdził drugą rocznice założenia
Frejas Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Siemka, jutro mam zamiar zamówić sobie rowerek Kelly's Magic, co nim sądzicie?
Chorzyn Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Siemka, jutro mam zamiar zamówić sobie rowerek Kelly's Magic, co nim sądzicie? Mam model 05 i nie moge złego słowa powiedzieć jak na razie. Z tego co pamietam to tegoroczny ma zamiast Suntoura z blokada na kierownicy amorek RS Judy 2 ale bez "zdalnej" blokady i coś tam jeszcze. Mialem na niego chec ale zabraklo funduszy a na zeszłoroczny model dostalem dobra cene wiec sie skusiłem...na pewno kup sobie gacie z pampersem bo siodelko KBIX-a do najbardziej komfortowych nie nalezy
Frejas Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 . Z tego co pamietam to tegoroczny ma zamiast Suntoura z blokada na kierownicy amorek RS Judy 2 ale bez "zdalnej" blokady i coś tam jeszcze. Blokade na kierownicy ma, ale korby i hamulce nie sa za dobre, a tak po za tym to wszystko mi sie w nim podoba:)
Chorzyn Napisano 20 Sierpnia 2006 Napisano 20 Sierpnia 2006 Faktycznie ma blokade, nie spojrzałem na specyfikacje. Co do korb to podobno lubia sie wyginac, na hamulce na razie nie narzekam
Chorzyn Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 UOKiK o rowerach Kelly's. -------------------------------------------------------------------------------- Prezes UOKiK w drodze decyzji nakazał producentowi wyeliminowanie zagrożeń stwarzanych przez produkty poprzez wyposażenie rowerów w osłonę łańcucha, zakazał wprowadzania na rynek produktów które nie spełniają wymagań bezpieczeństwa i nakazał podjęcie czynności niezbędnych do przestrzegania zakazu. W stosunku produktów które już znalazły się u dystrybutorów, Prezes UOKiK nakazał dostarczenie im osłon łańcucha w celu uzupełnienia wyposażenia rowerów. -------------------------------------------------------------------------------- w ogólnym spisie znajdziemy jeszcze: Rowery Kelly's Quartz DSC Rowery Kelly's Magic Rowery Kelly's Quartz Rowery Kelly's Magnus Rowery Kelly's Spider Niezla jazda. Wiekszosc rowerów nie ma osłony łańcucha a tutaj tylko Kelly's został wyrozniony. Chyba zyczliwa konkurencja działa Generalnie wychodzi na to ze wiekszosc z nas jest kaskaderami i naraza swoje zdrowie :lol: Zródło Tutaj znajdziecie wszystko
Majkel Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 o! jezdze na niebiezpiecznym rowerku... a wlasnie zamowilem korbe nowa i zapomnialem o oslonce
maxiu14 Napisano 25 Sierpnia 2006 Napisano 25 Sierpnia 2006 Teraz musze uwazac jeszcze mi sie cos stanie A tak dzis sobie przegladam allegro patrze ramka z sabotage : Rama Kelly's Sabotage DSC
firzu Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 Po prawie 2 latach siedzenia na forum i 4 odkąd zakupiłem swojego Spidera uznałem, że nadszedł czas aby dołączyć do tego elitarnego klubu Oto mój kochany rowerek. Niestety nie robiłem tej fotki z zamiarem wrzucania jej gdziekolwiek i dlatego za dużo na niej nie widać :025: Przez lata użytkowania mój rumak przeszedł kilka modyfikacji. Pierwszą była wymiana klamek na lxy bo orginalne nie przetrwały jednej z gleb i połamały się :angry: Potem przyszla kolei na kasetę, w którą wpadł mi jakiś patyk ( pechowy jakiś jestem ). Za namową ludzi z forum wyrób padł na sram 5, przy okazji zmieniłem też obręcz ( ace18 ), piastę lx i manetkę na alivio. Moim kolejnym łupem stały się avidy 7 i boostery tekro ( z tego zakupu jestem chyba najbardziej zadowolony ). Później doszła kiera dm marathon xc, mostek kbix pro race i klamki fr5. W planach na ten sezon mam jeszcze wymianę amorka,korby i licznika. A potem kto wie może jeszcze przerzutki Rower to taki worek bez dna ale nie zamieniłbym go na nic innego Ach ta cykloza :twisted:
sp0q Napisano 27 Sierpnia 2006 Napisano 27 Sierpnia 2006 No więc w końcu udało mi się kupić amora =] Moje kochanie dostało odrobinę spóźniony prezent z okazji rocznicy, ale liczą sie intencje =] Dzięki SKITEAM'owi zostałem posiadaczem RochShox'a Reby Race Dual Air za 999złociszy ^^ W te wakacje jak na razie dostała jedynie tylną v-kę SRAMa 7.0 i dziś amorka, ale w planach już mam zmiane kokpitu i hamulców =]
Max89 Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 I ja się dołączam. Mam Quartza od roku i nie narzekam. Tylko ten amortyzator... :035:
Sixer Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Max89 Wymieniałeś możę coś w biku?? Mile widziane fotki twojego roweru.
firzu Napisano 28 Sierpnia 2006 Napisano 28 Sierpnia 2006 Wymieniał ktoś z Was wkład suport w rowerku z taką ramą jak moja :question: Interesuje mnie to czy to jest wersja 68/113 mm, bo chce kupić korbę Alivio i nie wiem czy ten który mam będzie pasował :025:
quahtemoc Napisano 5 Września 2006 Napisano 5 Września 2006 Witajcie:) Może słowo "extreme" nie pasuje do mojego crossowego Saphixa, ale "Kelly's" jak najbardziej;) Jestem szczęśliwym posiadaczem tego roweru od soboty, więc nie za wiele jeszcze przeżył, ale mam nadzieję, że nie będę go musiał wymieniać na nic innego, bo zakochałem się w nim:) Wiele lat jeździłem na byle jakim góralu i nic w nim nie pękło, nie strzeliło, nie trzeba było wymieniać. A tu czytam takie posty, że aż strach wydawać w ogóle pieniądze na nowy rower:P Może jazda po asfalcie, skakanie po krawężnikach i leśne pagórki nie zmuszą mnie do tego, prawda? W końcu to żadne szaleństwa. Pozdrawiam wszystkich właścicieli tych ślicznych wehikułów:)
fei Napisano 6 Września 2006 Napisano 6 Września 2006 A ja mam tego nieszczsnego Kellysa Quartza i nie jestem zadowolony z niego gdyz jak juz jezdze sobie nim to czasem boje sie ze zaraz sie gdzies on zlamie po drugie to beznadziejna kierownica treszczaca korba a o amorze wole nie wspominac a dokupilem nowa kiere Amoeba Borla XC i hydralulika LX z przodu i to sa wg mnie najfajniejsze rzeczy w moim rowerze a z standardu to najfajniejsze jest siodelko Te nrower zrazil mnie do kellysow i tyle btw rama strasznie ciezka :angry: A ja mam tego nieszczsnego Kellysa Quartza i nie jestem zadowolony z niego gdyz jak juz jezdze sobie nim to czasem boje sie ze zaraz sie gdzies on zlamie po drugie to beznadziejna kierownica treszczaca korba a o amorze wole nie wspominac a dokupilem nowa kiere Amoeba Borla XC i hydralulika LX z przodu i to sa wg mnie najfajniejsze rzeczy w moim rowerze a z standardu to najfajniejsze jest siodelko Te nrower zrazil mnie do kellysow i tyle btw rama strasznie ciezka :angry:
bebok_mg Napisano 7 Września 2006 Napisano 7 Września 2006 po 12 latach zrzuciłem jarzmo stalowej ramy i jestem posiadaczem magnusa '06 (od wczoraj), jak na razie micha mi się cieszy, choć czasem coś chrupnie, ale to pierwsze kilometry, musi się dotrzeć
Danielos Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 BEBOK MG---- trafny wybór. Kelly's to moim zdaniem świetny sprzęt za przystepną cenę lecz dopiero w grupie XC począwszy od MAGNUSA MADMANA i MAGICA. Osobiście śmigam na MAGNUSie z kolegą który ma MAGICa i rowery oceniamy bardzo pozytywnie. Przede wszystkim rama jest solidna. To miłego pedałowania. :!!: :!!: :!!:
ARTYSTA Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Jestem od niedawna na forum. Chciałbym się również pochwalić i dołączyć do grona posiadaczy rowerów firmy KELLY'S. Miesiąc temu kupiłem z narzeczoną rowery : Mojej ukochanej rower ( QUARTZ titanium 2006 ) -> http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m..._71_84&pID=9132 Mój ( SALAMANDER silver 2006 ) -> http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...2tpphi7guqkl4o6 Rowery są ŚWIETNE !! W swoim oczywiście zmieniłem zaraz opony na KENDA NEVEGAL -> http://www.otbike.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1433#up na tych od Kelly'sa fajnie śmigało się po asfalcie, Kendy w terenie są bardzo dobre - na asfalcie szumią lecz daję rade. Dokupiliśmy do Quartz'a rogi. Oczywiście liczniki, oświetlenia przód i tył, błotniki itp drobiazgi. Jeździmy oczywiście w kaskach ( wymieniłem swój stary na MET VELENO - świetna wentylacja, lekki i bardzo wygodny -> http://www.velo.com.pl/met/met_mtb/metmtb_004.htm ) Wcześnie jeździliśmy na stalowych " MTB " , teraz na KELLY'Sach i nie zamienimy ich na nic innego !! !! Pozdrawiamy wszystkich, życzymy ładej pogody oraz fajnych i bezpiecznych tras. Artysta z Narzeczoną
LoPi Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Witam, Od pewnego czasu jestem posiadaczem Kelly's Majestic 06 by customer. Kilka rzeczy zostało wymienione w tym rowerku, jednak jeszcze cały czas czekam na amorek bo w tej chwili jes włożony taki na "sztukę". Oto rzeczy, które zostały zastąpione: Korba: SHIMANO Deore LX Hollowtech II --> SHIMANO Deore XT Hollowtech II przerzutka przód: SHIMANO Deore LX --> SHIMANO Deore XTR przerzutka tył: SHIMANO Deore XT --> SHIMANO Deore XTR kaseta: SHIMANO CS-HG50-9 (11-34z) --> SRAM PG-970 łańcuch: SHIMANO CN-HG73 --> Connex (Wipperman) opony: MAXXIS 1.95 Ignitor --> Michelin XC A/T Oto zdjęcia mojego bika na dzień 07.09.2006 Pozdrawiam wszystkich roweromaniaków w zwłaszcza Kelly's-owców. Majestic '06 by LoPi
Zetinho Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Witaj Artysto... Witaj w rodzinie użytkowników rowerów firmy Kellys:) Dobrze,że wymieniłeś seryjne opony Cobra na jakieś inne...ponieważ na seryjnych długo byś nie pojeździł. pozdrawiam.
Sixer Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Ej Zetinho Czemu tak uważasz ja jężdze już dośc długo na Cobrach i się spusuje bardzo dobrze Tylko troche waża niestety
Paviarotti Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Cobry to te semi-slicki? bo troche na nich popylalem zanim zmieniłem na Conti. Powiem wam, że całkiem niezłe były - nie łapałem kapci czesto, po lesie sie popylalo nawet nieźle (trakcja tylko troche niezbyt ). I na szosie lekko sie toczyly. Tylko na niskim cisnieniu sie jezdzic nie dalo zbytnio bo snake'i łapalem ;]
Bartez23 Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Jeśli chodzi o Cobry to zauważyłem, że świetnie spisują się w piasku Z racji tego, że mieszkam na bardzo piaszczystych gruntach ... wiem coś o tym Pozdro.
bialykom Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 no to ja mam inna opinie o tych oponach, jezeli chodzi o jazde po piasku ;] na asfalcie, mocno ubitch sciazkach byly dobre, ale na trasach lasnych, gdzie jest duzo lisci i igliwia juz nie dawaly rady, to samo jezeli chodzi o glebszy piasek. no i snake`i - tez kilka zlapalem na niskim cisnieniu. natomiast co do wagi, to sa w miare lekkie.
sp0q Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 no i snake`i - tez kilka zlapalem na niskim cisnieniu. No w końcu to Cobra jest, nie? ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.