Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka, jutro mam zamiar zamówić sobie rowerek Kelly's Magic, co nim sądzicie?

Mam model 05 i nie moge złego słowa powiedzieć jak na razie. Z tego co pamietam to tegoroczny ma zamiast Suntoura z blokada na kierownicy amorek RS Judy 2 ale bez "zdalnej" blokady i coś tam jeszcze. Mialem na niego chec ale zabraklo funduszy a na zeszłoroczny model dostalem dobra cene wiec sie skusiłem...na pewno kup sobie gacie z pampersem bo siodelko KBIX-a do najbardziej komfortowych nie nalezy :D

Napisano

. Z tego co pamietam to tegoroczny ma zamiast Suntoura z blokada na kierownicy amorek RS Judy 2 ale bez "zdalnej" blokady i coś tam jeszcze.

Blokade na kierownicy ma, ale korby i hamulce nie sa za dobre, a tak po za tym to wszystko mi sie w nim podoba:)

Napisano

Faktycznie ma blokade, nie spojrzałem na specyfikacje. Co do korb to podobno lubia sie wyginac, na hamulce na razie nie narzekam

Napisano

UOKiK o rowerach Kelly's.

--------------------------------------------------------------------------------

Prezes UOKiK w drodze decyzji nakazał producentowi wyeliminowanie zagrożeń stwarzanych przez produkty poprzez wyposażenie rowerów w osłonę łańcucha, zakazał wprowadzania na rynek produktów które nie spełniają wymagań bezpieczeństwa i nakazał podjęcie czynności niezbędnych do przestrzegania zakazu. W stosunku produktów które już znalazły się u dystrybutorów, Prezes UOKiK nakazał dostarczenie im osłon łańcucha w celu uzupełnienia wyposażenia rowerów.

--------------------------------------------------------------------------------

w ogólnym spisie znajdziemy jeszcze:

Rowery Kelly's Quartz DSC

Rowery Kelly's Magic

Rowery Kelly's Quartz

Rowery Kelly's Magnus

Rowery Kelly's Spider

:) Niezla jazda. Wiekszosc rowerów nie ma osłony łańcucha a tutaj tylko Kelly's został wyrozniony. Chyba zyczliwa konkurencja działa :)

Generalnie wychodzi na to ze wiekszosc z nas jest kaskaderami i naraza swoje zdrowie :lol:

Zródło

Tutaj znajdziecie wszystko

Napisano

Po prawie 2 latach siedzenia na forum i 4 odkąd zakupiłem swojego Spidera uznałem, że nadszedł czas aby dołączyć do tego elitarnego klubu ;) Oto mój kochany rowerek. Niestety nie robiłem tej fotki z zamiarem wrzucania jej gdziekolwiek i dlatego za dużo na niej nie widać :025: Przez lata użytkowania mój rumak przeszedł kilka modyfikacji. Pierwszą była wymiana klamek na lxy bo orginalne nie przetrwały jednej z gleb i połamały się :angry: Potem przyszla kolei na kasetę, w którą wpadł mi jakiś patyk ( pechowy jakiś jestem ). Za namową ludzi z forum wyrób padł na sram 5, przy okazji zmieniłem też obręcz ( ace18 ), piastę lx i manetkę na alivio. Moim kolejnym łupem stały się avidy 7 i boostery tekro ( z tego zakupu jestem chyba najbardziej zadowolony ;) ). Później doszła kiera dm marathon xc, mostek kbix pro race i klamki fr5. W planach na ten sezon mam jeszcze wymianę amorka,korby i licznika. A potem kto wie może jeszcze przerzutki :D Rower to taki worek bez dna ale nie zamieniłbym go na nic innego ;) Ach ta cykloza :twisted:

Napisano

No więc w końcu udało mi się kupić amora =] Moje kochanie dostało odrobinę spóźniony prezent z okazji rocznicy, ale liczą sie intencje =] Dzięki SKITEAM'owi zostałem posiadaczem RochShox'a Reby Race Dual Air za 999złociszy ^^ W te wakacje jak na razie dostała jedynie tylną v-kę SRAMa 7.0 i dziś amorka, ale w planach już mam zmiane kokpitu i hamulców =]

Napisano

Wymieniał ktoś z Was wkład suport w rowerku z taką ramą jak moja :question: Interesuje mnie to czy to jest wersja 68/113 mm, bo chce kupić korbę Alivio i nie wiem czy ten który mam będzie pasował :025:

Napisano

Witajcie:)

Może słowo "extreme" nie pasuje do mojego crossowego Saphixa, ale "Kelly's" jak najbardziej;) Jestem szczęśliwym posiadaczem tego roweru od soboty, więc nie za wiele jeszcze przeżył, ale mam nadzieję, że nie będę go musiał wymieniać na nic innego, bo zakochałem się w nim:) Wiele lat jeździłem na byle jakim góralu i nic w nim nie pękło, nie strzeliło, nie trzeba było wymieniać. A tu czytam takie posty, że aż strach wydawać w ogóle pieniądze na nowy rower:P Może jazda po asfalcie, skakanie po krawężnikach i leśne pagórki nie zmuszą mnie do tego, prawda? W końcu to żadne szaleństwa. Pozdrawiam wszystkich właścicieli tych ślicznych wehikułów:)

Napisano

A ja mam tego nieszczsnego Kellysa Quartza i nie jestem zadowolony z niego gdyz jak juz jezdze sobie nim to czasem boje sie ze zaraz sie gdzies on zlamie :D po drugie to beznadziejna kierownica treszczaca korba a o amorze wole nie wspominac a dokupilem nowa kiere Amoeba Borla XC i hydralulika LX z przodu i to sa wg mnie najfajniejsze rzeczy w moim rowerze :blink::mellow: a z standardu to najfajniejsze jest siodelko :) Te nrower zrazil mnie do kellysow i tyle

btw

rama strasznie ciezka :angry:

A ja mam tego nieszczsnego Kellysa Quartza i nie jestem zadowolony z niego gdyz jak juz jezdze sobie nim to czasem boje sie ze zaraz sie gdzies on zlamie :D po drugie to beznadziejna kierownica treszczaca korba a o amorze wole nie wspominac a dokupilem nowa kiere Amoeba Borla XC i hydralulika LX z przodu i to sa wg mnie najfajniejsze rzeczy w moim rowerze :blink::mellow: a z standardu to najfajniejsze jest siodelko :) Te nrower zrazil mnie do kellysow i tyle

btw

rama strasznie ciezka :angry:

Napisano

po 12 latach zrzuciłem jarzmo stalowej ramy i jestem posiadaczem magnusa '06 (od wczoraj), jak na razie micha mi się cieszy, choć czasem coś chrupnie, ale to pierwsze kilometry, musi się dotrzeć

Napisano

BEBOK MG---- trafny wybór. Kelly's to moim zdaniem świetny sprzęt za przystepną cenę lecz dopiero w grupie XC począwszy od MAGNUSA MADMANA i MAGICA. Osobiście śmigam na MAGNUSie z kolegą który ma MAGICa i rowery oceniamy bardzo pozytywnie. Przede wszystkim rama jest solidna.

To miłego pedałowania. :!!: :!!: :!!:

Napisano

Witam Wszystkich bardzo serdecznie.

Jestem od niedawna na forum.

Chciałbym się również pochwalić i dołączyć do grona posiadaczy rowerów firmy KELLY'S.

Miesiąc temu kupiłem z narzeczoną rowery :

Mojej ukochanej rower ( QUARTZ titanium 2006 ) -> http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m..._71_84&pID=9132

Mój ( SALAMANDER silver 2006 ) -> http://www.kellys-bicycles.com/index.php?m...2tpphi7guqkl4o6

Rowery są ŚWIETNE !!

W swoim oczywiście zmieniłem zaraz opony na KENDA NEVEGAL -> http://www.otbike.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1433#up na tych od Kelly'sa fajnie śmigało się po asfalcie, Kendy w terenie są bardzo dobre - na asfalcie szumią lecz daję rade.

Dokupiliśmy do Quartz'a rogi.

Oczywiście liczniki, oświetlenia przód i tył, błotniki itp drobiazgi.

Jeździmy oczywiście w kaskach ( wymieniłem swój stary na MET VELENO - świetna wentylacja, lekki i bardzo wygodny -> http://www.velo.com.pl/met/met_mtb/metmtb_004.htm )

Wcześnie jeździliśmy na stalowych " MTB " , teraz na KELLY'Sach i nie zamienimy ich na nic innego !! !!

Pozdrawiamy wszystkich, życzymy ładej pogody oraz fajnych i bezpiecznych tras.

Artysta z Narzeczoną

Napisano

Witam,

Od pewnego czasu jestem posiadaczem Kelly's Majestic 06 by customer.

Kilka rzeczy zostało wymienione w tym rowerku, jednak jeszcze cały czas czekam na amorek bo w tej chwili jes włożony taki na "sztukę".

Oto rzeczy, które zostały zastąpione:

Korba: SHIMANO Deore LX Hollowtech II  --> SHIMANO Deore XT Hollowtech II

przerzutka przód: SHIMANO Deore LX --> SHIMANO Deore XTR

przerzutka tył: SHIMANO Deore XT --> SHIMANO Deore XTR

kaseta: SHIMANO CS-HG50-9 (11-34z) --> SRAM PG-970

łańcuch: SHIMANO CN-HG73 --> Connex (Wipperman)

opony: MAXXIS 1.95 Ignitor --> Michelin XC A/T

Oto zdjęcia mojego bika na dzień 07.09.2006

Pozdrawiam wszystkich roweromaniaków w zwłaszcza Kelly's-owców.

Majestic '06 by LoPi

Napisano

Witaj Artysto...

Witaj w rodzinie użytkowników rowerów firmy Kellys:)

Dobrze,że wymieniłeś seryjne opony Cobra na jakieś inne...ponieważ na seryjnych długo byś nie pojeździł.

pozdrawiam.

Napisano

Ej Zetinho Czemu tak uważasz ja jężdze już dośc długo na Cobrach i się spusuje bardzo dobrze :) Tylko troche waża niestety :)

Napisano

Cobry to te semi-slicki? bo troche na nich popylalem zanim zmieniłem na Conti. Powiem wam, że całkiem niezłe były - nie łapałem kapci czesto, po lesie sie popylalo nawet nieźle (trakcja tylko troche niezbyt :) ). I na szosie lekko sie toczyly. Tylko na niskim cisnieniu sie jezdzic nie dalo zbytnio bo snake'i łapalem ;]

Napisano

Jeśli chodzi o Cobry to zauważyłem, że świetnie spisują się w piasku ;) Z racji tego, że mieszkam na bardzo piaszczystych gruntach ... wiem coś o tym ;)

Pozdro.

Napisano

no to ja mam inna opinie o tych oponach, jezeli chodzi o jazde po piasku ;] na asfalcie, mocno ubitch sciazkach byly dobre, ale na trasach lasnych, gdzie jest duzo lisci i igliwia juz nie dawaly rady, to samo jezeli chodzi o glebszy piasek.

no i snake`i - tez kilka zlapalem na niskim cisnieniu.

natomiast co do wagi, to sa w miare lekkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...