Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jesli chodzi o suporty w kellysach to chyba wszystkie tak maja ze zaraz po zakupie nalezy je wymienic. mam kellys imagine i po ok 700 km tez zaczelo cos strzelac a wlasciwie trzeszczec jak naciskalem mocniej na pedaly. pojechalem do serwisu i okazalo sie ze miski (chyba tak sie to nazywa) byly odkrecone. facet po ogladnieciu suportu stwierdzil ze jest to podstawowy model i wyglada to tak ze na czyms firma musi oszczedzic zeby miec tak atrakcyjne ceny. a z moich spostrzezen to te korby suntoura strasznie miekkie . teraz w imaginie z tego co wiem daja juz korby LX wiec pewnie ten problem juz nie istnieje. ogolnie z mojego bika jest zadowolony nie ma co narzekac ;)

zgodze sie z tym/ mnie miski padly po roku jazdy, tyle, ze to bylo XT.....

Napisano

Witajcie !!

To jest mój pierwszy post na tym forum....i odrazu trafiłem na bikerów,którzy dosiadają Kelly'sy:)

Ja również jestem szczęśliwym posiadaczem Kelly'sa a dokładnie Salamander Orange 2005.

Mam nadzieje,żę zostane mile przywitany w waszym gronie:)

Pozdrawiam.

Napisano

Dołączam do teamu. Właśnie odebrałem cudowną maszynę Kelly's Hacker 2006 :D Najbardziej to jestem z wagi zadowolony ;) Pozdrawiam...

Napisano

Mam takie pytanko :P

Musze kupic oponke na tyl tylko jaka :035: ;) ?

Co doradzacie kellys'owcy ? :P

do ceny okolo 70 zlociszy ;)

Prosze o pomoc :)

z gory dzieki B)

pozdrawiam :)

Napisano

Chodzi mi o grubsza oponke ;) bo wiadomo jakie daja seryjnie w kellysach :) szkoda gadac :)

Przedewszystkim droga :P ale w terenie tez lubie pojezdzic ;)

droga robie dziennie okolo 30 km

Chodzi mi o cos wytrzymalego :P

pozdrwiam B)

Napisano

ja zmienilem seryjne kobry na continental explorer pro. na asfalcie daja sobie niezle rade, a i w terenie sa niczego sobie. sa lekkie i zmiescisz sie w budzecie.

Napisano

A ja mam o.k 124 km. ale cały czas był w naprawie dokupowane części, a przecież bez koła nie pojade co nie??!! :D:P Jak go zrobie całego tj. w Poniedziałem to pod koniec miesiąca mam zamiar mieć 250 km.

Jak na razie to tylko zamary :P:(

Napisano

Szanowni posiadacze kelly'sow :) jestem zalamany posiadanym przeze mnie sprzetem. A wiec do rzeczy.... posiadam kelly'sa magic 05' od 2 miesiecy, jakos miesiac temu zaczal wydawac niepokojace dzwieki, a nikt za bardzo nie potrafil mi powiedziec co jest... w tym czasie zdarzyli mi wymienic suport(ktory mial luzy jak cholera), ale on nie okazal sie zrodlem halasu. Pojechalem do najwiekszych autorytetow rowerowych w miescie choc nie z pod znaku kelly'sa (raczej pochadzacy z pod znaku dawnego rometu). Panowie powiedzieli ze rozkrecili caly naped,stery i nie mogli znalezc zrodla halasu, ktorym okazala sie rama... trzeszczy w miejscu gdzie dospawane jest wzmocnienie na gornej rurze. Jak dla mnie to za wiele. tyle problemow z jednym rowerem. a zeby chcieli mi naprawic rower musze go odeslac z bydgoszczy do rudy slaskiej bo tam go zakupilem... rozpacz.

Napisano

Szanowni posiadacze kelly'sow :D jestem zalamany posiadanym przeze mnie sprzetem. A wiec do rzeczy.... posiadam kelly'sa magic 05' od 2 miesiecy, jakos miesiac temu zaczal wydawac niepokojace dzwieki, a nikt za bardzo nie potrafil mi powiedziec co jest... w tym czasie zdarzyli mi wymienic suport(ktory mial luzy jak cholera), ale on nie okazal sie zrodlem halasu. Pojechalem do najwiekszych autorytetow rowerowych w miescie choc nie z pod znaku kelly'sa (raczej pochadzacy z pod znaku dawnego rometu). Panowie powiedzieli ze rozkrecili caly naped,stery i nie mogli znalezc zrodla halasu, ktorym okazala sie rama... trzeszczy w miejscu gdzie dospawane jest wzmocnienie na gornej rurze. Jak dla mnie to za wiele. tyle problemow z jednym rowerem. a zeby chcieli mi naprawic rower musze go odeslac z bydgoszczy do rudy slaskiej bo tam go zakupilem... rozpacz.

Mam ten sam model od miesiaca dosyc intensywnie eksploatowany. na razie nie zauwazylem tego objawu o którym piszesz (trzeszczenie ramy) ale suport to prawda, słabiutki (juz wiem ze za jakis czas poleci do wymiany) Po za tym nie mam problemów i jestem zadowolony. Wybierajac rower slyszalem o problemach z ramami kellysa ale w modelach nizszych. Z opinii z netu wychodzi ze od Magnusa podobnych problemów nie powinno byc, chociaz zdarzaja sie wypadki (np: na maratonach, ale tam potrafia nie takie ramy strzelić :035: ) W tym tygodniu jade na wiekszy przeglad roweru z regulacja do zaprzyjaznionego sklepu i kaze poogladac w takim razie co i jak :D

Napisano

U mnie suport (Kinex zwykly na kwadrat) w Kelly'sie trzyma sie 5 tys km i nie dzieje sie mu nic. Dziwie sie ze niektorym tak szybko one padają :D a wcale roweru nie oszczedzam.

Napisano

Ja niestety nie mam ostatnio czasu na jazdę ;[ pracuję ;P Ale dzięki temu moja miłości na początku września powinna dostać nowy prezent ^^ :D

Napisano

chorzyn najlepsze jest to ze na strnach pisza ze suport shimano... a na nim napis made in slovakia :) Troche mi sie to nie podoba, ze jak nie widac to juz mozna wstawic co innego.

Napisano

chorzyn najlepsze jest to ze na strnach pisza ze suport shimano... a na nim napis made in slovakia :excl: Troche mi sie to nie podoba, ze jak nie widac to juz mozna wstawic co innego.

Chyba wszyscy producenci zaczeli stosować takie chwyty. Osprzet dobrej klasy, bo kazdy patrzy na napisy "DEORE" , "SRAM" itd... a w srodku gów..o (suport, piasty). Musza gdziesz przeciez oszczedzac, zeby dac konkurencyjne ceny i najczesciej wybieraja ta drogę. Ja kupujac ten model od razu nastawiłem sie po opiniach uzytkowników, ze w krótkim czasie bede wymieniał pare elementów. A jak opony? Bo moje nikną w oczach? :034:

Napisano

Witam Szanowna rodzino Kellysa :D

Ja od niedawana szaleję na rowerku Madman z naszej ukochanje "stajni" rowerowej! Do tej pory nie zaliczyłem jeszcze żadnej poważnej gleby choć czasami dochodzą mnie dizwne odgłosy z suport'u ni i mam ten dręczący problem z przednią tarczą...minowicie przy gwałtownym hamowaniu zaczyna "stukać i terkotać" tak jakby klocki nie wpasowały się w tarczę...chyba czas wybrać się do serwisu choć ogólnie rower oceniam na bdb...jeździ się na nim naprawdę wybornie!!! Oprócz tych drażniących mnie mankamentów oczywiście :blush:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...