Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

he, ojciec mój ostatnio kupił jakiś taki tam rower, nic specjalnego, tylko dlatego żeby mieć na czym pojeździć raz na 3 miesiące. Biorę swój rower pewnego pięknego dnia przygotowany na przejażdżkę, patrzę, a tam V-ka SRAMa 7.0 na tyle O_o wieczorem przystąpiłem do negocjacji z moim ojcem co zaowocowało zgodą na przełożenie hamulca do mojego roweru. W ten oto sposób zostałem dumnym właścicielem całkiem fajnego hamulca, a moja miłości dostała prezent na rocznicę ślubu ;]

Swoją drogą nie wiecie może czy SRAM oznacza w jakiś sposób swoje hamulce? Bo na tyle jednego z ramion jest wygrawerowana liczba 98 i zastanawiam się czy dane jest mi używać muzealny niemal już eksponat ^^

Napisano

A u mnie znow zmiany...

W niedziele jade dystansik MEGA w Krakowie...

Od czegos musze zaczac... Jak bedzie kasa, to za dwa tygodnie Zawoja na takim samym dystanie :)

Kelly's Scarpe '05 Evolution

Aktualna konfiguracja sprzętowa... :)

Rama - Protec alloy

Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku...

Stery - Ritchey Logic Zero integrated

Suport - Shimano Alivio 110mm

Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech

Przerzutka przód - Shimano Alivio Down Swing

Przerzutka tył - Shimano Deore

Manetki - Shimano Alivio rapidfire

Kaseta - Shimano CS-HG30-8 11-32T

Łańcuch - Shimano CN-HG73

Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w odległym planie)

Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0

Pancerze hamulców - Accent teflon

Linki hamulców - Clark's galwanizowane

Pancerze przerzutek - Fibrax

Linki przerzutek - Clark's galwanizowane

Piasty - Shimano M475 Disc

Obręcze - Kelly's Double Combat

Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95

Mostek - Race Face Prodigy 115mm

Kierownica - Truvativ XC Riserbar

Gripy - Lizard Skins MOAB

Sztyca - Kalloy

Siodło - Active Pro Race

Pedały - SPD Deore LX PD-M520

Buty - Shimano SH-M072

Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko hyraulicznych hebli... B)

no i może lepszych kółek, ale o tym pomyślę na przyszły sezon, złożę coś na Novatecach na maszynach i na obręczach Mavica może...

Ktos z Was bedzie w Krakowie na maratonie???

Ja z kumplem znalezlismy sponsora i startujemy razem w dwuosobowym "TEAM ELEKTRONIKA"

Mamy czerwono czarne koszulki z logo teamu...

Moze sie spotamy na starcie...

Napisano

Siema Siema Ja rownież posiadam Kelly's Salamder.

Mam go od niedawna, ale już przeszedł rożne modyfikacja takie jak:

Mostek

Kierownica

Siodełko

Suport

Tak rowerek jest spox tylko ta waga... :035:

Pozdro dla Kelly'sowców

Napisano

Znow poprawilem moje rekordy...

Top Speed '2006: 94,7km/h na ESKA Fujifilm Bikemaraton... :excl: HEHEHE

Max distance '2006: 89,94km - maraton plus dojazd i mala wycieczka po... sam maraton 58km.

Zajalem 205 miejsce w mojej kategorii M2.

Pozdrawiam wszystkich kellysowcow... Szukam fulla teraz do AXC/Maraton...

Jak tylko slace pozostale raty to zmienie ramke chyba... Ta juz mi przestaje wystarczac.

Napisano

Znow poprawilem moje rekordy...

Top Speed '2006: 94,7km/h na ESKA Fujifilm Bikemaraton... :D HEHEHE

Chyba to lekka przesada ~95 km/h na rowerze górskim to powinno być uznane za próbę samobujczą :D , tylko nie mów że wszystko miałeś pod kontrolą i nie było żadnego zagrożenia :lol: :lol: :lol:

Napisano

Witam wszystkich Kellysowcow :D

Od poczatku sezonu jestem wlascicielem zielonego magnusa /06

Moze jakies spotkanie w te wakacje hmmm? posmiga sie gdzies w wiekszej grupie ?

Napisano

Marru, powiedz co sadzisz o napisach xc cross country na ramach kellysa na ten rok? To nie takie obciachowe? Bo inne firmy nie robia takich napisow, a kelly's sie kurde wyroznil i dal tak jak makokesz co ma shimnao 21 speed[sis ale kit z tym] to tu xc, jakby nikt nie widzial ze to rower faktycznie do xc... Wkurza mnie to troche :033:

Napisano

Hmmmmm kazdy "fachowiec" bedzie wiedzial co to za rower ; co to za rama itp.

Zdanie innych przynajmniej dla mnie malo sie liczy. Rower nie jest po to aby ladnie wygladal tylko po to aby porzadnie jezdzil. Z drugiej strony ten napis xc cc calkiem pasuje ^^ do calosci hehe nie jest zle ...

W majowym BikeBoard byl test i znalazl sie tam magnus green /06 no i wygral w kategorii energy.

Swietny rower za rozsadne pieniadze i mysle ,ze zaden napis tego nie zmieni.

Napisano

Witam, witam :P

Ja jestem szczęśliwym (i mam nadzieję, że tak pozostanie :D) posiadaczem roweru Kelly's Exquisite DSC :) Rowerek mam od 5 maja tego roku i dałem za niego 2200zł (ale z całym osprzętem i odzieżą - kask obowiązkowo - wyszedł mnie już ponad 2800zł), aktualny przebieg to 1700km, a najdłuższa trasa jednodniowa to 120km w niecałe 5,5h (wczoraj, ale w środę prawdopodobnie nastąpi pobicie tego rekordu :028:). Póki co żadnych problemów z rowerkiem oprócz małej regulacji przerzutek i hamulców :) No i tego, że tylna opona (nie seryjna - Author Rolling Stone) wykazuje stan końcowego zużycia - chyba nie była przeznaczona na szosę, gdzie spędzam większość swojego czasu z rowerkiem :)

Jeśli chcecie podziwiać moją maszynkę to proszę:

10023702qg.th.jpg

Do zobaczenia na trasie :)

Napisano

siema Mike87

Wybrales swietny rowerek ... Niedawno sam zastanawialem sie nad jego kupnem ( wygralo jednak bardziej uniwersalne zastosowanie xc) :)

120 km w 5.5 h robi wrazenie

No nic zycze powodzenia szerokiej drogi i napisz koniecznie pod koniec sezonu jak sie rowerek spisywal :P

Do zobaczenia na szlaku ... pozdro

Napisano

marru zapodaj duuuzo fot swojego bika:D Lubie ogladac i porownywac do mojego rowery innych :033: Jedyne co mnie w kellysach wkurza to mocowanie pinowe kozyka na bidon, po prostu jest za nisko, i prawie bidon po wsadzeniu w koszyk styka sie z rama!!

Napisano

ok nie ma problemu. Wysle jak tylko wroce do domu (chwilowo siedze u mojej "drugiej polowki" :P )

Co do bidonu to nie mam. A wszelkie plyny wlewam do pojemnika h2o w plecaku.

pozdro

Napisano

Witajcie!

Czy ktoś z tu obecnych Kellysowców posiada Magnusa z 2005 r. ?? Jeśli tak, to jak jest z wytzrymałością waszych suportów ?? U mnie po 500 km zaczęło coś strzelać :035: w serwisie przesmarowali na razie jest ok, choc czasem jak mocniej depne to coś ciuchutko zgrzytnie ...

Pozdrower

Napisano
Witajcie!

Czy ktoś z tu obecnych Kellysowców posiada Magnusa z 2005 r. ?? Jeśli tak, to jak jest z wytzrymałością waszych suportów ?? U mnie po 500 km zaczęło coś strzelać 035.gif w serwisie przesmarowali na razie jest ok, choc czasem jak mocniej depne to coś ciuchutko zgrzytnie ...

Pozdrower

Ja mam Magnusa 2005 :P co do suportu to mi też zaczęło strzelać... chyba jutro pojadędo serwisu. Zobacz ten temat --> http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=16841&hl= ten kolega ma problem z Magiciem 2005 i jego suportem...

PS. Przebieg mojego bike'a to 1400 km

Napisano

Chyba to lekka przesada ~95 km/h na rowerze górskim to powinno być uznane za próbę samobujczą :) , tylko nie mów że wszystko miałeś pod kontrolą i nie było żadnego zagrożenia :lol: :lol: :lol:

No tak Ci wlasnie powiem... :D

Nie byla to proba samobojcza... Gora byla solidna, do tego wiatr w plecy... Czuje sie dosc pewnie na moim rowerze, no i dopedalowalem do 65, a potem wiatr mnie rozbujal...

Tyle zanotowal licznik, ot co :)

Napisano

To i ja chciałem sie przywitac z szanownym gronem.

Wlasnie zamowilem Kellysa Magica 05. W piatek bede juz szczesliwym jezdzcem :)

Pozdr

Napisano

jesli chodzi o suporty w kellysach to chyba wszystkie tak maja ze zaraz po zakupie nalezy je wymienic. mam kellys imagine i po ok 700 km tez zaczelo cos strzelac a wlasciwie trzeszczec jak naciskalem mocniej na pedaly. pojechalem do serwisu i okazalo sie ze miski (chyba tak sie to nazywa) byly odkrecone. facet po ogladnieciu suportu stwierdzil ze jest to podstawowy model i wyglada to tak ze na czyms firma musi oszczedzic zeby miec tak atrakcyjne ceny. a z moich spostrzezen to te korby suntoura strasznie miekkie . teraz w imaginie z tego co wiem daja juz korby LX wiec pewnie ten problem juz nie istnieje. ogolnie z mojego bika jest zadowolony nie ma co narzekac ;)

Napisano

U mnie szlag trafil w koncu po 3100km kasete...

Poniewaz nie przesiadam sie na 9speed, to zakupilem kasete HG50 i nowy lancuh HG53... Wystarczy w zupelnosci...

Na przyszly rok chce dokonac zmiany kol i moze mechaniczne tarcze zastapia hydrauliki.

Aktualny konfig...

Kelly's Scarpe '05 Evolution

Aktualna konfiguracja sprzętowa... :)

Rama - Protec alloy

Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku...

Stery - Ritchey Logic Zero integrated

Suport - Shimano Alivio 110mm

Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech

Przerzutka przód - Shimano Alivio Down Swing

Przerzutka tył - Shimano Deore

Manetki - Shimano Alivio rapidfire

Kaseta - Shimano CS-HG50 11-32T

Łańcuch - Shimano CN-HG53

Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w planie)

Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0

Pancerze hamulców - Accent teflon

Linki hamulców - Clark's galwanizowane

Pancerze przerzutek - Fibrax

Linki przerzutek - Clark's galwanizowane

Piasty - Shimano M475 Disc

Obręcze - Kelly's Double Combat

Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95

Mostek - Race Face Prodigy 115mm

Kierownica - Truvativ XC Riserbar

Gripy - Lizard Skins MOAB

Sztyca - Kalloy

Siodło - Active Pro Race

Pedały - SPD Deore LX PD-M520

Buty - Shimano SH-M072

Napisano

Siema!

Ja też mam Kelly'sa Salamandra Silver z 2006 r.

Rowerek dobrze się zprawuje tylko już suport był wymieniany po ok. 25 km. :lol: A dzisiaj został zawieziony do serwisu...

Pozdro dla Kellysowców i dla innych też

Napisano

Nie najnowszy Kellys Quartz 04 mój wymarzony rower ma już 2 lata ehh czas szybko mija. Czy jest tu ktoś z DG kto chciałby zalożyć jakis klub Kellysa w mieście? Pozdro for all

Napisano

neodg Ja tez jestem z DG :D mozna by sie jakos dogadac :D

A my sie czasem nie widzielismy :) ?? :D

a z tym klubem to dobry pomysl :D

PoZdRaWiAm :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...