sp0q Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 he, ojciec mój ostatnio kupił jakiś taki tam rower, nic specjalnego, tylko dlatego żeby mieć na czym pojeździć raz na 3 miesiące. Biorę swój rower pewnego pięknego dnia przygotowany na przejażdżkę, patrzę, a tam V-ka SRAMa 7.0 na tyle O_o wieczorem przystąpiłem do negocjacji z moim ojcem co zaowocowało zgodą na przełożenie hamulca do mojego roweru. W ten oto sposób zostałem dumnym właścicielem całkiem fajnego hamulca, a moja miłości dostała prezent na rocznicę ślubu ;] Swoją drogą nie wiecie może czy SRAM oznacza w jakiś sposób swoje hamulce? Bo na tyle jednego z ramion jest wygrawerowana liczba 98 i zastanawiam się czy dane jest mi używać muzealny niemal już eksponat ^^
SpiderMAN Napisano 28 Czerwca 2006 Napisano 28 Czerwca 2006 A u mnie znow zmiany... W niedziele jade dystansik MEGA w Krakowie... Od czegos musze zaczac... Jak bedzie kasa, to za dwa tygodnie Zawoja na takim samym dystanie Kelly's Scarpe '05 Evolution Aktualna konfiguracja sprzętowa... Rama - Protec alloy Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku... Stery - Ritchey Logic Zero integrated Suport - Shimano Alivio 110mm Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech Przerzutka przód - Shimano Alivio Down Swing Przerzutka tył - Shimano Deore Manetki - Shimano Alivio rapidfire Kaseta - Shimano CS-HG30-8 11-32T Łańcuch - Shimano CN-HG73 Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w odległym planie) Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0 Pancerze hamulców - Accent teflon Linki hamulców - Clark's galwanizowane Pancerze przerzutek - Fibrax Linki przerzutek - Clark's galwanizowane Piasty - Shimano M475 Disc Obręcze - Kelly's Double Combat Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95 Mostek - Race Face Prodigy 115mm Kierownica - Truvativ XC Riserbar Gripy - Lizard Skins MOAB Sztyca - Kalloy Siodło - Active Pro Race Pedały - SPD Deore LX PD-M520 Buty - Shimano SH-M072 Do pełni szczęścia brakuje mi już tylko hyraulicznych hebli... no i może lepszych kółek, ale o tym pomyślę na przyszły sezon, złożę coś na Novatecach na maszynach i na obręczach Mavica może... Ktos z Was bedzie w Krakowie na maratonie??? Ja z kumplem znalezlismy sponsora i startujemy razem w dwuosobowym "TEAM ELEKTRONIKA" Mamy czerwono czarne koszulki z logo teamu... Moze sie spotamy na starcie...
WSAD17 Napisano 30 Czerwca 2006 Napisano 30 Czerwca 2006 Siema Siema Ja rownież posiadam Kelly's Salamder. Mam go od niedawna, ale już przeszedł rożne modyfikacja takie jak: Mostek Kierownica Siodełko Suport Tak rowerek jest spox tylko ta waga... :035: Pozdro dla Kelly'sowców
malin1988 Napisano 1 Lipca 2006 Napisano 1 Lipca 2006 Ja już 2 tydzień mam Kellys'a Scarpe. 400 km już przejechałem i nie narzekam:)
SpiderMAN Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Znow poprawilem moje rekordy... Top Speed '2006: 94,7km/h na ESKA Fujifilm Bikemaraton... HEHEHE Max distance '2006: 89,94km - maraton plus dojazd i mala wycieczka po... sam maraton 58km. Zajalem 205 miejsce w mojej kategorii M2. Pozdrawiam wszystkich kellysowcow... Szukam fulla teraz do AXC/Maraton... Jak tylko slace pozostale raty to zmienie ramke chyba... Ta juz mi przestaje wystarczac.
wawek Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Znow poprawilem moje rekordy... Top Speed '2006: 94,7km/h na ESKA Fujifilm Bikemaraton... HEHEHE Chyba to lekka przesada ~95 km/h na rowerze górskim to powinno być uznane za próbę samobujczą , tylko nie mów że wszystko miałeś pod kontrolą i nie było żadnego zagrożenia :lol: :lol: :lol:
Marru Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Witam wszystkich Kellysowcow Od poczatku sezonu jestem wlascicielem zielonego magnusa /06 Moze jakies spotkanie w te wakacje hmmm? posmiga sie gdzies w wiekszej grupie ?
Wilku89 Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Marru, powiedz co sadzisz o napisach xc cross country na ramach kellysa na ten rok? To nie takie obciachowe? Bo inne firmy nie robia takich napisow, a kelly's sie kurde wyroznil i dal tak jak makokesz co ma shimnao 21 speed[sis ale kit z tym] to tu xc, jakby nikt nie widzial ze to rower faktycznie do xc... Wkurza mnie to troche
Marru Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Hmmmmm kazdy "fachowiec" bedzie wiedzial co to za rower ; co to za rama itp. Zdanie innych przynajmniej dla mnie malo sie liczy. Rower nie jest po to aby ladnie wygladal tylko po to aby porzadnie jezdzil. Z drugiej strony ten napis xc cc calkiem pasuje ^^ do calosci hehe nie jest zle ... W majowym BikeBoard byl test i znalazl sie tam magnus green /06 no i wygral w kategorii energy. Swietny rower za rozsadne pieniadze i mysle ,ze zaden napis tego nie zmieni.
mike87 Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 Witam, witam Ja jestem szczęśliwym (i mam nadzieję, że tak pozostanie ) posiadaczem roweru Kelly's Exquisite DSC Rowerek mam od 5 maja tego roku i dałem za niego 2200zł (ale z całym osprzętem i odzieżą - kask obowiązkowo - wyszedł mnie już ponad 2800zł), aktualny przebieg to 1700km, a najdłuższa trasa jednodniowa to 120km w niecałe 5,5h (wczoraj, ale w środę prawdopodobnie nastąpi pobicie tego rekordu :028:). Póki co żadnych problemów z rowerkiem oprócz małej regulacji przerzutek i hamulców No i tego, że tylna opona (nie seryjna - Author Rolling Stone) wykazuje stan końcowego zużycia - chyba nie była przeznaczona na szosę, gdzie spędzam większość swojego czasu z rowerkiem Jeśli chcecie podziwiać moją maszynkę to proszę: Do zobaczenia na trasie
Marru Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 siema Mike87 Wybrales swietny rowerek ... Niedawno sam zastanawialem sie nad jego kupnem ( wygralo jednak bardziej uniwersalne zastosowanie xc) 120 km w 5.5 h robi wrazenie No nic zycze powodzenia szerokiej drogi i napisz koniecznie pod koniec sezonu jak sie rowerek spisywal Do zobaczenia na szlaku ... pozdro
Wilku89 Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 marru zapodaj duuuzo fot swojego bika:D Lubie ogladac i porownywac do mojego rowery innych Jedyne co mnie w kellysach wkurza to mocowanie pinowe kozyka na bidon, po prostu jest za nisko, i prawie bidon po wsadzeniu w koszyk styka sie z rama!!
Marru Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 ok nie ma problemu. Wysle jak tylko wroce do domu (chwilowo siedze u mojej "drugiej polowki" ) Co do bidonu to nie mam. A wszelkie plyny wlewam do pojemnika h2o w plecaku. pozdro
Bartez23 Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Witajcie! Czy ktoś z tu obecnych Kellysowców posiada Magnusa z 2005 r. ?? Jeśli tak, to jak jest z wytzrymałością waszych suportów ?? U mnie po 500 km zaczęło coś strzelać :035: w serwisie przesmarowali na razie jest ok, choc czasem jak mocniej depne to coś ciuchutko zgrzytnie ... Pozdrower
Paviarotti Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 SpiderMAN -> taka prędkość na rowerku to juz sporo. Z moim v-maxem się schowam pełen szacunek. Musiala byc spora góra...
Kriss Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Witajcie! Czy ktoś z tu obecnych Kellysowców posiada Magnusa z 2005 r. ?? Jeśli tak, to jak jest z wytzrymałością waszych suportów ?? U mnie po 500 km zaczęło coś strzelać 035.gif w serwisie przesmarowali na razie jest ok, choc czasem jak mocniej depne to coś ciuchutko zgrzytnie ... Pozdrower Ja mam Magnusa 2005 co do suportu to mi też zaczęło strzelać... chyba jutro pojadędo serwisu. Zobacz ten temat --> http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=16841&hl= ten kolega ma problem z Magiciem 2005 i jego suportem... PS. Przebieg mojego bike'a to 1400 km
SpiderMAN Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 Chyba to lekka przesada ~95 km/h na rowerze górskim to powinno być uznane za próbę samobujczą , tylko nie mów że wszystko miałeś pod kontrolą i nie było żadnego zagrożenia :lol: :lol: :lol: No tak Ci wlasnie powiem... Nie byla to proba samobojcza... Gora byla solidna, do tego wiatr w plecy... Czuje sie dosc pewnie na moim rowerze, no i dopedalowalem do 65, a potem wiatr mnie rozbujal... Tyle zanotowal licznik, ot co
Chorzyn Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 To i ja chciałem sie przywitac z szanownym gronem. Wlasnie zamowilem Kellysa Magica 05. W piatek bede juz szczesliwym jezdzcem Pozdr
Zetorek Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 jesli chodzi o suporty w kellysach to chyba wszystkie tak maja ze zaraz po zakupie nalezy je wymienic. mam kellys imagine i po ok 700 km tez zaczelo cos strzelac a wlasciwie trzeszczec jak naciskalem mocniej na pedaly. pojechalem do serwisu i okazalo sie ze miski (chyba tak sie to nazywa) byly odkrecone. facet po ogladnieciu suportu stwierdzil ze jest to podstawowy model i wyglada to tak ze na czyms firma musi oszczedzic zeby miec tak atrakcyjne ceny. a z moich spostrzezen to te korby suntoura strasznie miekkie . teraz w imaginie z tego co wiem daja juz korby LX wiec pewnie ten problem juz nie istnieje. ogolnie z mojego bika jest zadowolony nie ma co narzekac
SpiderMAN Napisano 15 Lipca 2006 Napisano 15 Lipca 2006 U mnie szlag trafil w koncu po 3100km kasete... Poniewaz nie przesiadam sie na 9speed, to zakupilem kasete HG50 i nowy lancuh HG53... Wystarczy w zupelnosci... Na przyszly rok chce dokonac zmiany kol i moze mechaniczne tarcze zastapia hydrauliki. Aktualny konfig... Kelly's Scarpe '05 Evolution Aktualna konfiguracja sprzętowa... Rama - Protec alloy Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku... Stery - Ritchey Logic Zero integrated Suport - Shimano Alivio 110mm Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech Przerzutka przód - Shimano Alivio Down Swing Przerzutka tył - Shimano Deore Manetki - Shimano Alivio rapidfire Kaseta - Shimano CS-HG50 11-32T Łańcuch - Shimano CN-HG53 Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w planie) Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0 Pancerze hamulców - Accent teflon Linki hamulców - Clark's galwanizowane Pancerze przerzutek - Fibrax Linki przerzutek - Clark's galwanizowane Piasty - Shimano M475 Disc Obręcze - Kelly's Double Combat Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95 Mostek - Race Face Prodigy 115mm Kierownica - Truvativ XC Riserbar Gripy - Lizard Skins MOAB Sztyca - Kalloy Siodło - Active Pro Race Pedały - SPD Deore LX PD-M520 Buty - Shimano SH-M072
Sixer Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 Siema! Ja też mam Kelly'sa Salamandra Silver z 2006 r. Rowerek dobrze się zprawuje tylko już suport był wymieniany po ok. 25 km. :lol: A dzisiaj został zawieziony do serwisu... Pozdro dla Kellysowców i dla innych też
Świstu Napisano 24 Lipca 2006 Napisano 24 Lipca 2006 Hm, to się przyłączę Kelly's Quartz '06 titanium
neodg Napisano 26 Lipca 2006 Napisano 26 Lipca 2006 Nie najnowszy Kellys Quartz 04 mój wymarzony rower ma już 2 lata ehh czas szybko mija. Czy jest tu ktoś z DG kto chciałby zalożyć jakis klub Kellysa w mieście? Pozdro for all
maxiu14 Napisano 27 Lipca 2006 Napisano 27 Lipca 2006 neodg Ja tez jestem z DG mozna by sie jakos dogadac A my sie czasem nie widzielismy ?? a z tym klubem to dobry pomysl PoZdRaWiAm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.