Kriss Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 katalogowa cena XT to 205 zł... a w tamtym roku było 289
Paveu Napisano 4 Czerwca 2006 Napisano 4 Czerwca 2006 a ja dzis w swoim salamanderku zlamalem koncowke roga, bedac w bezposrednim kontakcie z dzrzewem Taa te końcówki rogów w salamandrze są naprawde lewe Ja uwaliłem oby dwie za jednym razem przy OTB rower zrobił fikołka i wylądował na rogach ^^ Póki co przykleiłem taśmą izolacyjną bo szkoda cashu na nowe
dzik86 Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 Taa te końcówki rogów w salamandrze są naprawde lewe Ja uwaliłem oby dwie za jednym razem przy OTB rower zrobił fikołka i wylądował na rogach ^^ Póki co przykleiłem taśmą izolacyjną bo szkoda cashu na nowe a jakie sa koszta jednej sztuki ? bo nie wiem czy uda mi sie to poskladac, sklieic i zamontowac ;]
Wilku89 Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 Ej chlopaki, to co z ta sygnaturka naszego extreme kelly's bicycles team? Zrobi to ktos?
SpiderMAN Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 A u mnie znow drobne zmiany... Kelly's Scarpe '05 Evolution Aktualna konfiguracja sprzętowa... Rama - Protec alloy Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku... Stery - Ritchey Logic Zero integrated Suport - Shimano Alivio 110mm Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech Przerzutka przód - Shimano Alivio '2005 Down Swing Przerzutka tył - Shimano Deore '2005 Manetki - Shimano Alivio rapidfire 3x8 Kaseta - Shimano CS-HG30-8 11-32T Łańcuch - Shimano CN-HG73 Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w odległym planie) Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0 Pancerze hamulców - Accent teflon Linki hamulców - Clark's galwanizowane Pancerze przerzutek - Fibrax teflon Linki przerzutek - Clark's galwanizowane Piasty - Shimano M475 Disc Obręcze - Kelly's Double Combat Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95 Mostek - RaceFace Prodigy Kierownica - Truvativ XC Riserbar Gripy - Lizard Skins MOAB Sztyca - Kalloy Siodło - Active PRO TEAM Pedały - aluminiowe z noskami (przesiadka na SPD w bliskim planie)
Paveu Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 a jakie sa koszta jednej sztuki ? bo nie wiem czy uda mi sie to poskladac, sklieic i zamontowac ;] Jesli chodzi Ci konkretnie o te - ok. 35 zl za dwa http://www.allegro.pl/item107313047_profes...oy_3d_nowe.html
dzik86 Napisano 5 Czerwca 2006 Napisano 5 Czerwca 2006 tzn. nie chodzi mi o cale rogi , ale o te koncowki. co do rogow to jest ten model ( ale moje sa ladniejsze , bo matowe )
Wilku89 Napisano 6 Czerwca 2006 Napisano 6 Czerwca 2006 kup sobie najlepiej rogi nowe, polecam ritchey wcs, sa wspaniale
bialykom Napisano 6 Czerwca 2006 Napisano 6 Czerwca 2006 ale po co kupowac nowe, skoro do tamtych da sie przykleic korki? chyba, ze sie calkowicie polamaly.
Paveu Napisano 9 Czerwca 2006 Napisano 9 Czerwca 2006 kup sobie najlepiej rogi nowe, polecam ritchey wcs, sa wspaniale Zgadzam się Tak właśnie zamierzam zrobić bo te są po prostu badziewne Te ritchey'e wyglądają solidnie..
maxiu14 Napisano 19 Czerwca 2006 Napisano 19 Czerwca 2006 Witam wszystkich Kelly'sowcow Dzis stalem sie posiadaczem Kelly'sa Spidera DSC 05' I musze stwierdzic ze jest to rower dosc ciekawy... Rama troszke ciezka ale to juz szczegol Po przejechaniu pierwszych 30km stwierdzam ze rower jeździ jak nalezy i nie ma z nim problemów. Pozniej postaram sie wrzucic kilka fotek dla innych forumowiczów POZDRAWIAM :twisted:
Danielos Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 Mój Magnusik znów na chodzie. Serwis w 10 dni wyrobił się z odesłaniem amorka. Przerzutka Deore jednak wymiana na mój koszt. Wytrzymała 100m i niespodzianka BUMM. Pogięty wózek. Ja zadrapany. W weekend wyczytałem na forum o zawodach w mojej okolicy, rowery na dach i z córką pojechałem. Wybrałem OPEN 25km z tym że przygotowania popsuła imprezka w tygodniu. Przez pierwsze 10km wypociłem pozostałości a dalej już w miarę szło. Jednak stwierdzam że niektórzy traktują rower i jazdę na nim jak drugi zawód i konkurowanie z nimi nie jest możliwe. Teraz czytam wszystko o odżywianiu przed i w trakcie zawodów plany treningowe itp. I czekam na kolejną szansę walki z samym sobą na zawodach MTB. Pozdrawiam PS Córka stanęła na podium zajmując I miejsce w swojej klasie i nie zdradza tajemnicy jak jej to sie udało.
Bartez23 Napisano 20 Czerwca 2006 Napisano 20 Czerwca 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałem wszzystkich gorąco przywitać Oczywiście dołączam się do grona Kelly's-owców z racji posiadania cudownego Kelly's Magnus 2005. Niżej zamieszczam jego foteczki Pozdrawiam wszystkich ...
sp0q Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 orientuje się ktoś jaką długość ma rura sterowa Gili SL w Quartz'u '05? Nie chce mi sie rozkręcać sterów ;P a i drugie pytanie - chcę kupić w te wakacje Blacka - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym różni się tłumienie TPC od FFD? ;P nigdzie nie mogę tego znaleźć
turysta Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Witam serdecznie! Ja natomiast jestem szczęśliwym posiadaczem Kelly's Magic 05 z ramą 19,5 i koloru czarno-niebieskiego. Rowerek super, lecz wkurza mnie amorek, suport, oponki: Amorek - jest za tępy. Niby pisze na stronach producenta ze ma on 100 mm skoku a w rzeczywistosci jest okolo 60 mm, ponaddto jak siądę to sie ugnie okolo 15mm, wiec pozostaje 45 mm skoku z 100 mm Suport - jak bardziej napieram na pedaly to wydobywaja sie dźwięki "pykania" Oponki - koszmar. Okropnie głośne. Dla mnie troszke za cienki 1.90 wolalbym 2.0 Ogólnie rowerek jest super. Przejechałem tylko na nim kolo 5000 km i mogę stwierdzić ze się udal Kelly'sowi . Pozdrawiam serdecznie, turysta.
bialykom Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Amorek - jest za tępy. Niby pisze na stronach producenta ze ma on 100 mm skoku a w rzeczywistosci jest okolo 60 mm, ponaddto jak siądę to sie ugnie okolo 15mm, wiec pozostaje 45 mm skoku z 100 mm co do wielkosci skoku nie bede sie wypowiadal, ale ugiecie o ktorym piszesz to normalna rzecz, tzw. SAG. Sag Pojęcie to oznacza wartość ugięcia wstępnego amortyzatora, pod obciążeniem rowerzysty z ekwipunkiem. Dzięki ugięciu wstępnemu po wpadnięciu roweru w dziurę amortyzator może rozprostować się natychmiast zapewniając kołu przyczepność. W amortyzatorach o większym skoku Sag powinien być większy.
maxiu14 Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Dodaje obiecane fotki Sorka za jakosc ale robione z fona :025: http://img210.imageshack.us/my.php?image=obrazek8db.jpg http://img142.imageshack.us/my.php?image=obrazek072dc.jpg http://img142.imageshack.us/my.php?image=obrazek042ze.jpg http://img210.imageshack.us/my.php?image=obrazek054of.jpg http://img149.imageshack.us/my.php?image=obrazek060td.jpg A wiec to moj spider po przejechaniu 92 km POYDRAWIAM :twisted:
Danielos Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Muszę się podzielić jedną ciekawostką. podczas wycieczki z kolegą rowerumi do Bornego Sulinowa (polecam ciekawo okolice). Spotkaliśmy rowerzystę z uwaga!!!! NAWIGACJĄ przy rowerku. Powaliło nas to z nóg. Ale co tam zresztą pozdrowionka dla Pana był bardzo miły. Ja drukuję sobie wszystko z www.mapa.szukacz.pl dość dokładne nawet jeśli chodzi o szkalki leśne polecam.
bialykom Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 w obecnych czasach nie jest to takie niesamowite
Danielos Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 w rowerze !!!!!! tu bym polemizował. Choć z pewnością rzecz przydatna na nowe trasy.
Kriss Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Mój Magnus w dniach 15-16 czerwca przeszedł test szosowy 70 km 15.06 i 150 km 16.06 Nic z nim się nie działo <jupi> tylko mnie tyłek bolał od tego siodełka... dobre jest w gór, gdzie się często wstaję, ale na szosę... hehe
Danielos Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 150km to fakt może być niezbyt wygodnie. Ile godzinek pedałowałeś??? :035:
maxiu14 Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 Musze wam cos powiedziec Wczoraj jadac sobie na rowerku mijalem na ulicy pewnego czlowieka jadacego na rowerze.Po chwili gdy podjechal troche blizej okazalo sie ze jechal na Kelly'sie Quartzu .JA sie tylko na niego spojrzalem ... on rzucil na moj rower wzrokiem i nagle machnol mi reka ja tez mu odmachlem...hehe "kelly'sowcy łączmy sie" POZDRAWIAM :twisted:
Majkel Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 150km to fakt może być niezbyt wygodnie. Ile godzinek pedałowałeś??? :035: hmmm... w Magnusie jest to samo siodelko co mam w Magic'u i nawet po 10h na rowerze zadek mnie nie boli (bez "pampersa" tez) i uwazam je za max wygodne. ale to chyba kwestia budowy konkretnej osoby
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.