Skocz do zawartości

Extreme Kelly's Bicycles Team

maverick_89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja dzis w swoim salamanderku zlamalem koncowke roga, bedac w bezposrednim kontakcie z dzrzewem :P

Taa te końcówki rogów w salamandrze są naprawde lewe :P Ja uwaliłem oby dwie za jednym razem przy OTB :) rower zrobił fikołka i wylądował na rogach ^^ Póki co przykleiłem taśmą izolacyjną bo szkoda cashu na nowe :)

Napisano

Taa te końcówki rogów w salamandrze są naprawde lewe :) Ja uwaliłem oby dwie za jednym razem przy OTB ;) rower zrobił fikołka i wylądował na rogach ^^ Póki co przykleiłem taśmą izolacyjną bo szkoda cashu na nowe ;)

a jakie sa koszta jednej sztuki ? bo nie wiem czy uda mi sie to poskladac, sklieic i zamontowac ;]

Napisano

A u mnie znow drobne zmiany...

Kelly's Scarpe '05 Evolution

Aktualna konfiguracja sprzętowa... ;)

Rama - Protec alloy

Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku...

Stery - Ritchey Logic Zero integrated

Suport - Shimano Alivio 110mm

Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech

Przerzutka przód - Shimano Alivio '2005 Down Swing

Przerzutka tył - Shimano Deore '2005

Manetki - Shimano Alivio rapidfire 3x8

Kaseta - Shimano CS-HG30-8 11-32T

Łańcuch - Shimano CN-HG73

Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w odległym planie)

Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0

Pancerze hamulców - Accent teflon

Linki hamulców - Clark's galwanizowane

Pancerze przerzutek - Fibrax teflon

Linki przerzutek - Clark's galwanizowane

Piasty - Shimano M475 Disc

Obręcze - Kelly's Double Combat

Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95

Mostek - RaceFace Prodigy

Kierownica - Truvativ XC Riserbar

Gripy - Lizard Skins MOAB

Sztyca - Kalloy

Siodło - Active PRO TEAM

Pedały - aluminiowe z noskami (przesiadka na SPD w bliskim planie)

Napisano

kup sobie najlepiej rogi nowe, polecam ritchey wcs, sa wspaniale :)

Zgadzam się :033: Tak właśnie zamierzam zrobić bo te są po prostu badziewne ;) Te ritchey'e wyglądają solidnie..

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam wszystkich Kelly'sowcow :rolleyes:

Dzis stalem sie posiadaczem Kelly'sa Spidera DSC :) 05' :)

I musze stwierdzic ze jest to rower dosc ciekawy... :P Rama troszke ciezka ale to juz szczegol :P

Po przejechaniu pierwszych 30km stwierdzam ze rower jeździ jak nalezy i nie ma z nim problemów.

Pozniej postaram sie wrzucic kilka fotek dla innych forumowiczów :P

POZDRAWIAM :twisted:

Napisano

Mój Magnusik znów na chodzie. Serwis w 10 dni wyrobił się z odesłaniem amorka. Przerzutka Deore jednak wymiana na mój koszt. Wytrzymała 100m i niespodzianka BUMM. Pogięty wózek. Ja zadrapany.

W weekend wyczytałem na forum o zawodach w mojej okolicy, rowery na dach i z córką pojechałem. Wybrałem OPEN 25km z tym że przygotowania popsuła imprezka w tygodniu. Przez pierwsze 10km wypociłem pozostałości a dalej już w miarę szło. Jednak stwierdzam że niektórzy traktują rower i jazdę na nim jak drugi zawód i konkurowanie z nimi nie jest możliwe.

Teraz czytam wszystko o odżywianiu przed i w trakcie zawodów plany treningowe itp. I czekam na kolejną szansę walki z samym sobą na zawodach MTB. :D:P

Pozdrawiam

PS Córka stanęła na podium zajmując I miejsce w swojej klasie i nie zdradza tajemnicy jak jej to sie udało.

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałem wszzystkich gorąco przywitać <_<

Oczywiście dołączam się do grona Kelly's-owców z racji posiadania cudownego Kelly's Magnus 2005.

Niżej zamieszczam jego foteczki

060620143058-1002296860--10.jpg

060620143058-1002296860--9.jpg 060620143058-1002296860--8.jpg 060620143058-1002296860--7.jpg 060620143058-1002296860--6.jpg 060620143058-1002296860--5.jpg 060620143058-1002296860--4.jpg 060620143058-1002296860--3.jpg 060620143058-1002296860--2.jpg 060620143058-1002296860--1.jpg

Pozdrawiam wszystkich ...

Napisano

orientuje się ktoś jaką długość ma rura sterowa Gili SL w Quartz'u '05? Nie chce mi sie rozkręcać sterów ;P

a i drugie pytanie - chcę kupić w te wakacje Blacka - czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym różni się tłumienie TPC od FFD? ;P nigdzie nie mogę tego znaleźć

Napisano

Witam serdecznie!

Ja natomiast jestem szczęśliwym posiadaczem Kelly's Magic 05 z ramą 19,5 i koloru czarno-niebieskiego.

Rowerek super, lecz wkurza mnie amorek, suport, oponki:

Amorek - jest za tępy. Niby pisze na stronach producenta ze ma on 100 mm skoku a w rzeczywistosci jest okolo 60 mm, ponaddto jak siądę to sie ugnie okolo 15mm, wiec pozostaje 45 mm skoku z 100 mm :)

Suport - jak bardziej napieram na pedaly to wydobywaja sie dźwięki "pykania"

Oponki - koszmar. Okropnie głośne. Dla mnie troszke za cienki 1.90 wolalbym 2.0 :)

Ogólnie rowerek jest super. Przejechałem tylko na nim kolo 5000 km i mogę stwierdzić ze się udal Kelly'sowi .

Pozdrawiam serdecznie, turysta.

Napisano
Amorek - jest za tępy. Niby pisze na stronach producenta ze ma on 100 mm skoku a w rzeczywistosci jest okolo 60 mm, ponaddto jak siądę to sie ugnie okolo 15mm, wiec pozostaje 45 mm skoku z 100 mm

co do wielkosci skoku nie bede sie wypowiadal, ale ugiecie o ktorym piszesz to normalna rzecz, tzw. SAG.

Sag Pojęcie to oznacza wartość ugięcia wstępnego amortyzatora, pod obciążeniem rowerzysty z ekwipunkiem. Dzięki ugięciu wstępnemu po wpadnięciu roweru w dziurę amortyzator może rozprostować się natychmiast zapewniając kołu przyczepność. W amortyzatorach o większym skoku Sag powinien być większy.

Napisano

Muszę się podzielić jedną ciekawostką. podczas wycieczki z kolegą rowerumi do Bornego Sulinowa (polecam ciekawo okolice). Spotkaliśmy rowerzystę z uwaga!!!! NAWIGACJĄ przy rowerku. Powaliło nas to z nóg. Ale co tam zresztą pozdrowionka dla Pana był bardzo miły. Ja drukuję sobie wszystko z www.mapa.szukacz.pl dość dokładne nawet jeśli chodzi o szkalki leśne polecam.

Napisano

Mój Magnus w dniach 15-16 czerwca przeszedł test szosowy :033: 70 km 15.06 i 150 km 16.06 :) Nic z nim się nie działo <jupi> tylko mnie tyłek bolał od tego siodełka... dobre jest w gór, gdzie się często wstaję, ale na szosę... hehe

Napisano

Musze wam cos powiedziec :(

Wczoraj jadac sobie na rowerku mijalem na ulicy pewnego czlowieka jadacego na rowerze.Po chwili gdy podjechal troche blizej okazalo sie ze jechal na Kelly'sie Quartzu :).JA sie tylko na niego spojrzalem ... on rzucil na moj rower wzrokiem i nagle machnol mi reka :D ja tez mu odmachlem...hehe :D

"kelly'sowcy łączmy sie" ;)

POZDRAWIAM :twisted:

Napisano

150km to fakt może być niezbyt wygodnie. Ile godzinek pedałowałeś??? :035:

hmmm... w Magnusie jest to samo siodelko co mam w Magic'u i nawet po 10h na rowerze zadek mnie nie boli (bez "pampersa" tez) i uwazam je za max wygodne. ale to chyba kwestia budowy konkretnej osoby ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...