pebe.pl Napisano 3 Kwietnia 2006 Napisano 3 Kwietnia 2006 do tej pory zetknalme sie z nastepujacymi ramami: Liyang (Cr-mo), Author Basix SX(2003), Merida Matts Sport 500(2004), Merida Matts Pro(2001), Merida Matts Comp HFS(2005), Merida Kalachari, Merida Dakar, Specielazed Epic S-works(2005), Kellys Mobser(2005). Na kazdej z tych ram mialem przyjemniosc jezdzic kilka dni i moge spokojnie stwierdzic, ze kellys jest miekki jak maslo po godzinie w +25 stopniach , ale jest za to najlzejszy. Mimo braku sztywnosci, nawet polubilem ta rame glownie ze wzgledu na geomterie i malowanie. Niestety wsrod moich znajomych ta rama nie cieszy sie zbyt duzym powodzeniem. Procz mojej znam 5 innych osob, ktore jezdzily na tych ramach. Troje z tej grupy juz nie uzywa tej ramy, gdyz ona pekla.
Gość Gość Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Witajcie. Podziele sie z Wami przykra przygoda ktora mnie spotkala:( Mianowicie po jakis 300 km przebiegu(Imagine) pekla mi szprycha w tylnym kole. Pojechalem do serwisu, szpryche wymienili na gwarancji, mysle wszystko fajnie. Wracam do domu a tu bec kolejna szprycha poszla... wiec wracam. juz troche niechetnie (argumenty w stylu za ostro jedzisz) ale znow wymienili na nowa. Po dojechaniu do domu rower stojac w przedpokoju (doslownie) stracil kolejna szpryche nawet na nim nie jechalem. Teraz tylne kolo pojechalo do kellys, nie mam roweru na 2 tyg mam tylko nadzieje ze zrobia to na gwarancji. mial juz ktos moze podobne doswiadczenia ??? slyszalem ze te szprychy lipne sa ale zeby az tak .... pozdrawiam Zetor
Marru Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 siemka ludziska na forum od kilku dni a kellys'a magnusa /06 mam od 3 ^^ Witam wiec Kellysowcow milo
Biera Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 mial juz ktos moze podobne doswiadczenia ??? slyszalem ze te szprychy lipne sa ale zeby az tak .... pozdrawiam Zetor Aż tak hardkorowej przygody to nie miałem. Ale koło tylne wymieniłem po pół roku użytkowania (nie spodziewałem się że po takim czasie łancuch rozciagnie się na tyle aby zniszczyć kasetę. I nie bawiłem się już w wymiane kasety i innych głupot tylko zamontowałem inne koło które kumpel przypadkiem kiedyś zostawił u mnie w piwnicy i stwierdzil ze mam se je wziac (eh tak to jest jak sie ma starych dających kasę na wszystko...), po blizszych oględzinach stwierdziłem że łożysko w piaście poszło się... tzn się rozjechało, a obręcz była pęknięta w dwóch miejscach. W tej chwili poleruje sobie to koło co by powiesić na pamiątkę w pokoju:]
Regmen Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam, od 25.03.2006 znalazlem sie w gronie szczesliwcow, jezdzacych na kellysach Moj rowerek to : Kell's Viper SF
morf Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 witam witam, moja maszina to salamander '05 zasadniczo, jestem tu nowy i sprawdzam jak się wrzuca posty... pozdrawiam wszystkich, którzy nie wierzą w propagandę o rzekomo "kiepskich" ramach kelly'ego pozostałych też pozdrawiam /morf. P.S. fresz meat - to brzmi dumnie
slavonto Napisano 21 Kwietnia 2006 Napisano 21 Kwietnia 2006 siemanko przyłaczam sie do klubu z niezle spisujacym sie jak na razie(i oby tak zostalo ) kellysem magiciem z 2005r
dzik86 Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 jezeli rama jest miekka to ma to duzy wplyw na jej wytrzymalosc ? a tak wogole jak sie objawia "miekkosc" ramy ?
pebe.pl Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 lzejsza rama <-> bardziej wyciniowane rama <-> mniejsza sztywnosc <-> wieksza podatnosc na pekniecia "miekkosc" ramy sie objawia najczesciej tym jak chodzi suport jak depniesz na korbe
SpiderMAN Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 A u mnie znow drobne zmiany... przed maratonami... Kilometrow przybywa szybciej niz rok temu... Alivio tylna powedrowala do roweru zony... Kelly's Scarpe '05 Evolution Aktualna konfiguracja sprzętowa... Rama - Protec alloy Widelec - RST Aerosa HT 2004, 101mm, sprężyna stalowa, tłumienie olejowe z regulacją szybkości odbicia, asysta powietrzna, blokada skoku... Stery - Ritchey Logic Zero integrated Suport - Shimano Alivio 110mm Korby - Shimano Deore FC-M510 Hollowtech Przerzutka przód - Shimano Alivio Down Swing Przerzutka tył - Shimano Deore Manetki - Shimano Alivio rapidfire Kaseta - Shimano CS-HG30-8 11-32T Łańcuch - Shimano CN-HG73 Hamulce - TEKTRO Aquila Mechanical Disc przód 180mm, tył 160mm (przesiadka na Deore M535 w odległym planie) Klamki hamulcowe - Tektro MT4.0 Pancerze hamulców - Accent teflon Linki hamulców - Clark's galwanizowane Pancerze przerzutek - Fibrax Linki przerzutek - Clark's galwanizowane Piasty - Shimano M475 Disc Obręcze - Kelly's Double Combat Opony - MAXXIS Calibos i Kraken 1.95 Mostek - Kalloy Kierownica - Truvativ XC Riserbar Gripy - Lizard Skins MOAB Sztyca - Kalloy Siodło - Kelly's Pedały - aluminiowe z noskami (przesiadka na SPD w bliskim planie)
bialykom Napisano 27 Kwietnia 2006 Napisano 27 Kwietnia 2006 no wiec jak to bywa w kellysach poszedl mi suport. mam korby alivio `05. jaka dlugosc wziac? 110 mm? ma ktos taka kombinacje u siebie? salamander/quartz + korby alivio?
rurokura Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 no wiec jak to bywa w kellysach poszedl mi suport. mam korby alivio `05. jaka dlugosc wziac? 110 mm? ma ktos taka kombinacje u siebie? salamander/quartz + korby alivio? Boże moj ..weź wyciągnij ten suport ,zanieś do sklepu i poproś o taki sam ;] jak nie masz narzedzi ,to i tak musisz iść do sklepu -to od razu wymienią;] powodzenia! ja
bialykom Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 wiesz, mi chodzilo o to, zebym najpierw - bez wyjmowania, kupil suport w necie, a dopiero pozniej dal do wymiany. boze moj... ;]
pebe.pl Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 kto z obecnych tu kellysowcow pojawi sie na maratonie w kielcach??
Krezystof Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 Nążekacie tak na te rowery a ja nie wiem bo moge podtwierdzic jedynie histroie z suportem no to fakt. Ewentualnie szprychy (urwałem 4 jak strzelilem w krawznik przy 50 az tyl mi strasznie wysoko podbilo, ale to wydaje mi sie ze inne tez by poszly. Moj kolega ma Magnusa i rowbi wszystko nic tj. skcze z hopek po 60 cm i to stale i nic, leci po wartepach jak glupi i nic, predkosci to nie to co zle dziala wec pomine, o rower zupelnie nie dba, postawi na 6 h na deszczu i pozniej do garazu tylko. Rower jak chodzil tak chodzi. Jedynie mial wymieniany suport ale to chyba tradycja po woli W tej chwili ma ponad 10 tys. km przejechane nim A jak porwównacie ramy Kellysa (Salamander, Quartz) do Wheelera (3901ZX, Pro 39, Pro 1902) ?
SpiderMAN Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 kto z obecnych tu kellysowcow pojawi sie na maratonie w kielcach?? Ja chcialem, ale rower gotowy, ale ja niekoniecznie... Jeszcze mi troche formy brakuje... Pracuje nad nia teraz w ten mega weekend ostro
nitz Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 A ja mam pytanko. Czy wpuszczają crossy na maratony? Bo za 4 miechy będzie w Krakowie i chętnie bym się przejechał, choć raczej sukcesem dla mnie będzie jeżeli wogóle dojadę do mety. Trasa już jest ustalona, więc już można trenować
Blue Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 Jasne, nawet z wigrusem Cie wpuszczą . Na upartego to pewnie ci przyczepia ten identyfikator do nogi i mozesz biec zamiast jechac; ].
Blue Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 500zł uzywany. Na allegro kiedys byly nowe po 800 ale nagle zniknely :/.
pebe.pl Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 w zeszlym roku chyba w Koscielisku koles mnie na przelajowce chyba wyprzedal, a w krakowie slyszalem ze na tandemie jechali
macg3 Napisano 12 Maja 2006 Napisano 12 Maja 2006 Jako ,że to mój pierwszy post. Witam wszystkich tu obecnych. Od jakiś 24h jestem posiadaczem Kellys Oxygen jak na razie jest to bardzo fajna maszynka. Weekend sie zbliża więc będe mógł go wreszcie porządnie przetestować Pozdrawiam
domino Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 Witam!!! Skoro mam Kellysa to wypadaloby sie odezwac. Salamandra z ubieglego roku w ktorej wlasnie zaczynam upgrade ale jak to w zyciu bywa idzie bardzo pod gorke Pozdro dla wszystkich z "rodzinki kellysowcow" !!!!!
manial Napisano 15 Maja 2006 Napisano 15 Maja 2006 No to dopisze sie do klubu i od razu postawie pytanie. Czy ktos posiada kellys quartz 2004' i moglby sprawdzic jaki ma lanuch? Mile widziana rowniez dokladna specyfikacja tego modelu.
Wasyl Napisano 17 Maja 2006 Napisano 17 Maja 2006 Witam.Jestem posiadaczem Spider'ka.Tak więc tez sie dopisuje do klubu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.