wojtas007pl Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich kolarzy Swoją przygodę z prawdziwym rowerem zacząłem 3 lata temu kiedy to dzięki waszym poradOM udało mi się okazyjnie kupić bardzo dobry MTB, który służy mi do dziś. PO 3 latach kiedy rowerowi poświęcam każdy wolny czas zamierzam się przenieść na coś szybszego-> kolarkę. Niestety moja wiedza na temat rowerów szosowych nie jest taka jak wasza dlatego zwracam się z prośbą o poradę. Szukam roweru do ceny ok 3400 zł. Po pewnym okresie poszukiwań wpadłem na ten link: http://allegro.pl/item869378890_rower_szosowy_carbon_kompletna_ultegra_za_1_2_ceny.html Wszystko wydaje się piękne nieprawdaż ? Leciutki rower na osprzęcie ultegry. Dzwoniłem już do faceta jestem o krok od kupna. Mogę jeszcze zrezygnować bardzo proszę o poradę co o nim sądzicie ? Mam 176cm wzrostu jaki rozmiar ramy byłby dla mnie idealny ? Czekam na opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal12a Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich kolarzy Swoją przygodę z prawdziwym rowerem zacząłem 3 lata temu kiedy to dzięki waszym poradOM udało mi się okazyjnie kupić bardzo dobry MTB, który służy mi do dziś. PO 3 latach kiedy rowerowi poświęcam każdy wolny czas zamierzam się przenieść na coś szybszego-> kolarkę. Niestety moja wiedza na temat rowerów szosowych nie jest taka jak wasza dlatego zwracam się z prośbą o poradę. Szukam roweru do ceny ok 3400 zł. Po pewnym okresie poszukiwań wpadłem na ten link: http://allegro.pl/item869378890_rower_szosowy_carbon_kompletna_ultegra_za_1_2_ceny.html Wszystko wydaje się piękne nieprawdaż ? Leciutki rower na osprzęcie ultegry. Dzwoniłem już do faceta jestem o krok od kupna. Mogę jeszcze zrezygnować bardzo proszę o poradę co o nim sądzicie ? Mam 176cm wzrostu jaki rozmiar ramy byłby dla mnie idealny ? Czekam na opinie Witam pół roku temu też kupowałem kolarke tez myslałem nad tym rowerkiem ale go niewybrałem,wiadomo rower jest na b.dobrym osprzecie ale co Ci po tym jak masz rame o kiepskiej geometri rama to serce roweru ja bym na twoim miejscu kupił bym np tą szose http://e-rower.pl/4400-2009-p-2692.html?osCsid=83f682684c1f94f9ef9da6c08d60da7a Na początek to wystarczy.Poszukaj po sklepach moze znajdziesz cos w promocji.Ja kupiłem gianta scr1 na osprzecie shimano 105 za 3800zł A i niewiem czy bys niemusiał miec ramy M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ja ostatnio tez kupowałem szose i zdecydowałem sie na używaną, wdług mnie bardziej sie opłaca np http://allegro.pl/item866170468_giant_tcr_w_bardzo_dobrym_stanie_wyjatkowa_okazja.html i masz 1000zł na ewentualną modernizacje. Na 176 to tak rama 52cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas007pl Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 właśnie też zastanawiałem się nad tym giantem moglibyście coś wiecej o nim powiedzieć ? Dlaczego warto kupić, co w nim jest do wymiany? Podoba mi się także author. Mam pytanie czy ta rama, w rowerze który proponowałem jest az tak słaba ? Jaką różnice odczuje w przełożeniu 2 x9 w stosunku do osprzetu proponowanej ultegry 3 x 10 ? Proszę o wyrozumiałość i szczerą pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 właśnie też zastanawiałem się nad tym giantem moglibyście coś wiecej o nim powiedzieć ? Dlaczego warto kupić, co w nim jest do wymiany? Podoba mi się także author. Mam pytanie czy ta rama, w rowerze który proponowałem jest az tak słaba ? Jaką różnice odczuje w przełożeniu 2 x9 w stosunku do osprzetu proponowanej ultegry 3 x 10 ? Proszę o wyrozumiałość i szczerą pomoc. jak bym miał kase to sam bym go kupił i na części sprzedał, same koła są warte 2tys, i na recordzie jest, poprostu wypas za tą cene, do wymiany ewentualnie kaseta + łańuch bo niewiadomo ile km maja przejechane, i jakieś pedały trzeba będzie kupić zostanie ci jeszcze sporo kasy na buty do szosy. Ja swój jak tylko przyszedł oddałem do serwisu na full przegląd i wiem ze wszystko jest OK. Jak masz blisko to bym na twoim miejscu pojechał go zobaczyć. 3x10 w szosie to przegina jak dla mnie, ja mam 2x10 i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejgsi Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Jestem kolarzem amatorem. posiadam 3 rowery szosowe i tylko szosa mnie jara. Powiem tylko ze jesli myslisz powaznie o jezdzie nie tylko kiedy bedzisz mial na to ochote. Czyli solidna jazda nie kupuj roweru z osprzetem Campagnolo Mirage kup Campa. veloce lub centaur stary Record to jak stary szwajcarski zegrek. Shimano 105 lub ultegra Tiagra to dla bab. ja mam shim. ultergra 6700 i Campa Centaur carbon odydwa systemy sa super. Pozdrawiam i powodzeniaw Pamietaj kup raz a dobrze!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomiek Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 wojtas007pl Siemano i jak wojtas kupiles cos? ja tak wlasciwie tez sie zastanawialem na tym comp racing link z pierwszego postu, czy ta rama taka badziewna jest? a powie ktos cos o meridzie 903-18 http://allegro.pl/item867409523_najtaniej_nowa_merida_903_18_carbon_full_tiagra.html Jest juz na tiagrze a czy rama lepsza niz w comp racing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hary Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 rower jest na b.dobrym osprzecie ale co Ci po tym jak masz rame o kiepskiej geometri A dlaczego kiepska geo? Pod tym linkiem żadnych danych o geo nie znalazłem, a na oko to ma klasyczne szosowe kąty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 na pewno to tam nie pasuje mostek smiechowo wyglada ta szosa z tak zadartym mostiem go gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.