Mucios Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mi również maszynka się bardzo podoba, ale tak jak kolega tu wspomniał duzy potencjał do zrzucenia z wagi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Waga będzie powoli zrzucana i to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5Zeta Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wielki może się wydaje na zdjęciach, w rzeczywistości pewnie nie jest tak duży. Trochę rażą mechaniczne hamulce, ale pewnie za niedługo zmiana będzie?? Pozdrawiam i życzę 4-ro cyfrowej wagi roweru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Na zdjęciach właśnie wygląda spoko, ale liczby mówią same za siebie - rama 19" + wysunięta sztyca "na oko" z 20cm to już jest sporo. Ja mam wyżej może z 10cm (rama 19,5 i sztyca wysunięta na 27cm) a jestem 20cm wyższy od naszego kolegi Mateusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wielki może się wydaje na zdjęciach, w rzeczywistości pewnie nie jest tak duży. Trochę rażą mechaniczne hamulce, ale pewnie za niedługo zmiana będzie?? Pozdrawiam i życzę 4-ro cyfrowej wagi roweru Hamulce będą niedługo Ta 4-ro cyfrowa waga myślę że kiedyś zawita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Bardzo ładne zdjęcia zrobiłeś. Na śniegu zawsze fajne wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mucios Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Hamulce będą niedługo Ta 4-ro cyfrowa waga myślę że kiedyś zawita. Jakie hample bedziesz zakładał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 (edytowane) Jakie hample bedziesz zakładał ? Planuję Elixry 5, myślę że białe klamki będą jakoś pasowac . Edytowane 9 Lutego 2010 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 kurde no no rockrider Bedziemy sie scigac w przyszlyum sezonie zobaczymy jak maszynka twoja ciagnie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 kurde no no rockrider Bedziemy sie scigac w przyszlyum sezonie zobaczymy jak maszynka twoja ciagnie hehe Dlaczego w przyszłym, a nie w tym? I w jakiej jesteś kategorii wiekowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszmtb Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 (edytowane) pamiętajcie rower sam nie jeździ:) Edytowane 10 Lutego 2010 przez bartoszmtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 (edytowane) pamiętajcie rower sam nie jeździ:) Co to ma wspólnego do powyższej rozmowy? Nikt przecież nie mówi że sam jeździ... Edytowane 10 Lutego 2010 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 kurde no no rockrider Bedziemy sie scigac w przyszlyum sezonie zobaczymy jak maszynka twoja ciagnie hehe Sorka Rockrider pomylilo mi sie w tym sezonie ja jestem kategoria u Gwbka M0 a u golonki M1 i mega oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 10 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 No ja też M0 Tylko na maratonach będę "raz na ruski rok", bo zaczynam od tego sezonu XC. Do zobaczenia na trasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 hehe jesli o mnie chodzi to Xc 6/7 w sezonie bo szczerze mowiac nie lubie napieprzania od mety startu do mety ja sie rozkrecam podczas trwania wyscigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoszmtb Napisano 10 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 zobaczymy jak maszynka twoja ciagnie hehe nie tylko maszynka ale i własciciel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 10 Marca 2010 Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mozesz napisac cos wiecej z odczuc w czasie jazdy? Niedlugo chcialbym wymienic rame i mysle o tym wlasnie modelu. Jaki rozmiar proponujecie do wzrostu 186cm (dlugosc nog standardowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 (edytowane) Nie ma co tu dużo pisać, jak dla mnie rama jest sztywna, geometra pasuje, waga ujdzie w tłumie i wygląd na żywo jest mega Co do rozmiaru to od 185cm powinna być bodajże już 20"-21", ale jeśli nie rośniesz już to można zaryzykować z 19" i sztycę 400mm. Edytowane 10 Marca 2010 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 (edytowane) Witam. Doszły nowe koła Red Metal 5, wiem, wiem pisałem o Red Metal 1 itp. ale zostałem zmuszony na natychmiastową wymianę, bo stare koła już padły. Poniżej foto jak to się prezentuje - jutro zrobię ładniejsze bo te zdjęcie robiłem wieczorem. Aktualna rozpiska: Hamulec przedni+tylny: Tektro LO - 635g Linki+pancerze przerzutki: Shimano/Clarks - 48g Linki+pancerze hamulce: Shimano - 158g Kaseta: Shimano XT CS-M770 11-32 - 262g Łańcuch: Shimano XTR CH-7701 - 259g Korby: Shimano SLX FC-M660 - 893g Przerzutka przenia: Sram X-Gen - 189g Przerzutka tylna: Sram X-5 SGS - 307g Amortyzator: ROCK SHOX Reba SL 2010 100mm - 1687g Rama: Corratec X-Verts Carbon - 1432g Stery: Boplight CANE CREEK VP-A45AC - 78g Kierownica: BBB BHB-04 Topbar - 168g Pedały: Shimano PD-M520 - 378g Siodło: Selle Italia SLR XP - 175g Sztyca: Ritchey Wsc Wet Black 27,2 -223g Zacisk sztycy: KCNC Road Pro 31,8 - 14g Manetki: Sram X.0 Gripshift - 166g Zaciski kół: Formula - 121,5g Mostek: Boplight Team XL 100mm - 121g Opona przednia+tylna: Continental Explorer 2.1 - 1205g Dętki: Maxxis Fly Weight - 194g Koło tylne: 1024g Piasta: Fulcrum Red Metal 5 Obręcz: Fulcrum Red Metal 5 Szprychy: Fulcrum Red Metal 5 Koło przednie: 866g Piasta: Fulcrum Red Metal 5 Obręcz: Fulcrum Red Metal 5 Szprychy: Fulcrum Red Metal 5 Rogi: Boplight Team - 0g Koszyk: Zefal Spring - 47,5g Tarcze: Tektro - 256g Gripy: Ritchey WCS - 21g Neopren: Velo - 13g Podkładki dystansowe: BBB Carbon - 8g Grzybek: Boplight Carbon - 16g Inne: Zipy, śruby koszyka, ślizg... - 15g Waga:10990g Edytowane 21 Marca 2010 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Zaje ..... Teraz tylko przerzutki i hamulce do zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 (edytowane) (...)Linki+pancerze przerzutki: Shimano/Clarks - 48g(...) Patrzę na tę wagę i niezmienni oczy przecieram z niedowierzania. Mam iLinki, które obsługują u mnie przerzutki i ich waga jest wyższa o 5 g. Edytowane 21 Marca 2010 przez Gothic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 21 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Hamulce i tylna przerzutka wkrótce też się pojawią. Myślę nad jeszcze nad zmianą X-Gen`a bo jakoś mnie nie zadowala Patrzę na tę wagę i niezmienni oczy przecieram z niedowierzania. Mam iLinki, które obsługują u mnie przerzutki i ich waga jest wyższa o 5 g. Waga jest niska może dlatego że tych pancerzy u mnie nie jest dużo - wszystko ważyłem własnoręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucios92 Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 elegancko teraz wyglada fajnie ramka sie komponuje z Red Metal'ami hample definitywnie do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Patrzę na tę wagę i niezmienni oczy przecieram z niedowierzania. Mam iLinki, które obsługują u mnie przerzutki i ich waga jest wyższa o 5 g. U mnie pancerze Clarksa ważyły 43g., z tym, że bez linek (około 18g). Weź pod uwagę, że to nie jest system zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 U mnie pancerze Clarksa ważyły 43g., z tym, że bez linek (około 18g). Weź pod uwagę, że to nie jest system zamknięty. OK, jednak w Twym przypadku set miałby 61 g. i to nie wzbudza mych podejrzeń, czego nie mogę powiedzić o secie Rockridera. No ale skoro pisze, ze ważył własnoręcznie, to nie mam więcej pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi