goldbloom Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ... a sterówka to rura sterowa widelca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Generalnie sam byłem zainteresowany Rebą 2010, jednak waga z manetką trochę odstrasza, prawie 1700 gram To już chyba lepiej przemyśleć kupno używanej Reby Team lub Foxa jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Generalnie sam byłem zainteresowany Rebą 2010, jednak waga z manetką trochę odstrasza, prawie 1700 gram To już chyba lepiej przemyśleć kupno używanej Reby Team lub Foxa jakiegoś Coś za coś przynajmniej jak kupisz nową Rebe to masz gwarancje. Ale te niecałe 1700g to nie jest takie straszne można przecież poschodzić z wagi z wieloma innymi częściami i też będzie lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 (edytowane) Fakt na Rebie straciłem, bo R7 ważył 1480gram, ale w tym wypadku poszedłem na działanie i ogólnie komfort jazdy, Wojtek wie już coś o tym bo też kupił Gdybym miał brac Fox`a to nie zrobiłbym tego, bo wziąłbym Sid`a Edytowane 30 Grudnia 2009 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Ale te niecałe 1700g to nie jest takie straszne można przecież No ta, a potem myślisz, że mogłeś mieć lżej o te 150 gram w takiej samej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 tzn. Co w takiej samej cenie "nowego" ? Bieżnia Boplighta Waży 8,6g dziękuje Rower, a raczej rama Fajna Ja złożysz rower to daj znać buchnę Ci go P.S. wysusz kulki w piaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Klinton masz wyobraźnię chłopaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Czemu 19 i czemu Corratec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 19" dlatego że to pod mój wzrost, a jeszcze rosnę, 17" byłaby już za mała. Rockrider też był 19" A Corratec to zwykły przypadek, poszedłem do Darka do sklepu spodobała się i za kilka dni ramę kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Do ramki to nic nie mam, ale przepłaciłeś jakieś 350 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 (edytowane) No niestety, nie orientowałem się wcześniej po ile chodzą na allegro, ale mówi się trudno - mój błąd Edytowane 30 Grudnia 2009 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Come on czy to wazne kto ile przewalil, w tej branzy to norma... Ja sie juz nauczylem nie myslec po przycisnieciu 'pay' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Rower już prawie w całości, jutro założę korbę, wyreguluję napęd i obetnę rurę sterowa... Tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Fajnie wyszedł, jestem ciekaw pierwszych wrażeń z jazdy na jakby nie było dość rzadkiej konstrukcji. Do kompletu pasowałby R7 carbon, kiera BBB Fiberpost i mostek WCS Carbon, wszystko to oczywiście alu pokryte carbonem A tak na serio, zamiast bawić się w podpierdółki typu Rocket Rony, Exustary, X0 itd. zainwestowałbyś w lekkie koła, jak się postarasz to spokojnie zjedziesz na nich 700-800g. Po tym, 3 najważniejsze komponenty roweru czyli rama, koła i amor będą w miarę lekkie więc będziesz mógł się zająć odchudzaniem innych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Ale Rockrider Nie preferuję składanych kół, tylko całe, nówki funkiel ze sklepu tak jak napisał Np. CrossTriale A jakby miał zejść 800g to CrossMaxy Są ciut przy drogie Ma manetki X-0 a przerzutkę X-5... Więc jak założy X-0 z tyłu to będzie duży plus, lepsza praca, mniejsza waga i komplet R7 Carbon odpada ma golenie 30mm i to go odstrasza chyba A i kupił nową Rebe, której jeszcze nie przetestował. sorry że się tak za niego wypowiedziałem, ale musiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Z R7 to była mała ironia Co do kół, może kiedyś zmądrzeje zresztą nawet za tysiaka da się wyrwać używane Crossmaxy SL. Z X0 nie widzę sensu wydawania 500zł skoro X9 za połowę tej kwoty chodzi bardzo podobnie, wersja 2010 waży 10g więcej no ale to nie moje pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 http://allegro.pl/item861780001_nowe_kola_mavic_crossmax_xl_disc_mega_okazja.html A może takie koła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 (edytowane) Dokładnie tak! Klinton wypowiedział się za mnie Co do X.0 mogę ją miec taniej, taniej poniżej 400zł... http://allegro.pl/item861780001_nowe_kola_mavic_crossmax_xl_disc_mega_okazja.html A może takie koła ? Te też grają - mogą byc Edytowane 2 Stycznia 2010 przez rockrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq49 Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Te też grają - mogą byc tylko ze te realnie waza 1800g fakt, ze sa potwornie sztywne i mocne, ale wciaz ciezkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 A CrossTraile ile ważą ? Też coś około (powyżej) 1800g Ale może złożysz koła ? Obręcze ZTR olympic / ZTR arch jak chcesz żeby były wytrzymałe Szprychy Sapim cx-ray Piasty DT 240 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Postanowiłem że koła zmienię w przyszłym sezonie na coś porządnego, a w tym zainwestuje w hamulce, opony, napęd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 a może SLR dozbierasz, ale sprzęt to będzie 1 klasa do sześcianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rockrider Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 No właśnie mam na myśli SLR`y Ale to czas pokarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=42565 a może skusisz się na fulcrumy ? na alledrogo są po 2099zł, a ważą jakieś 1650g. I wg mnie będą Bajecznie pasowac do Reby i ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 To jak zamiast kupowac ztr, sapimy i 240 wybierzesz slr to popelnisz najwiekszy blad w swoim zyciu Ich sztywnosc ma sie nijak do w/w zestawu, nie wspomne o piastach, kosztach wymiany szprych i mozliwosciach dokonywania zmian jak ci sie cos odwidzi. No ale moze potrzebujesz troche czasu aby wyleczyc sie z gotowcow, masz racje w tym sezonie skup sie na czyms innym niz na kolach kllnTToOn ztr arch a niby po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi