Skocz do zawartości

[10750,5g] Corratec Verts Carbon by Rockrider

rockrider

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie sam byłem zainteresowany Rebą 2010, jednak waga z manetką trochę odstrasza, prawie 1700 gram :)

To już chyba lepiej przemyśleć kupno używanej Reby Team lub Foxa jakiegoś ;)

Coś za coś przynajmniej jak kupisz nową Rebe to masz gwarancje. ;)

Ale te niecałe 1700g to nie jest takie straszne można przecież

poschodzić z wagi z wieloma innymi częściami i też będzie lekko. :)

Fakt na Rebie straciłem, bo R7 ważył 1480gram, ale w tym wypadku poszedłem na działanie i ogólnie komfort jazdy, Wojtek wie już coś o tym bo też kupił ;)

Gdybym miał brac Fox`a to nie zrobiłbym tego, bo wziąłbym Sid`a :)

Edytowane przez rockrider

Fajnie wyszedł, jestem ciekaw pierwszych wrażeń z jazdy na jakby nie było dość rzadkiej konstrukcji. Do kompletu pasowałby R7 carbon, kiera BBB Fiberpost i mostek WCS Carbon, wszystko to oczywiście alu pokryte carbonem :thumbsup:

A tak na serio, zamiast bawić się w podpierdółki typu Rocket Rony, Exustary, X0 itd. zainwestowałbyś w lekkie koła, jak się postarasz to spokojnie zjedziesz na nich 700-800g. Po tym, 3 najważniejsze komponenty roweru czyli rama, koła i amor będą w miarę lekkie więc będziesz mógł się zająć odchudzaniem innych części ;)

Ale Rockrider Nie preferuję składanych kół, tylko całe, nówki funkiel ze sklepu tak jak napisał Np. CrossTriale A jakby miał zejść 800g to CrossMaxy Są ciut przy drogie :thumbsup:

Ma manetki X-0 a przerzutkę X-5... Więc jak założy X-0 z tyłu to będzie duży plus, lepsza praca, mniejsza waga i komplet :P

R7 Carbon odpada ma golenie 30mm i to go odstrasza chyba :P A i kupił nową Rebe, której jeszcze nie przetestował. :P

sorry że się tak za niego wypowiedziałem, ale musiałem ;)

Dokładnie tak! Klinton wypowiedział się za mnie

Co do X.0 mogę ją miec taniej, taniej poniżej 400zł...

Te też grają - mogą byc ;)

Edytowane przez rockrider

To jak zamiast kupowac ztr, sapimy i 240 wybierzesz slr to popelnisz najwiekszy blad w swoim zyciu ;)

Ich sztywnosc ma sie nijak do w/w zestawu, nie wspomne o piastach, kosztach wymiany szprych i mozliwosciach dokonywania zmian jak ci sie cos odwidzi.

No ale moze potrzebujesz troche czasu aby wyleczyc sie z gotowcow, masz racje w tym sezonie skup sie na czyms innym niz na kolach ;)

kllnTToOn ztr arch a niby po co?