Sigwald Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 heja heja Damian, Krosiant nie sprzeczajcie się, nie ma o co:). Faktem jest, jak już napisałem, że po prostu będe miał trochę kasy do wydania, nie wiem może z 1000-1200 i chce to zainwestować w sprzęt do roweru. Znając siebie po prostu tej kasy później się pozbędę prowadząc hulaszczy tryb życia;) lub na coś ważniejszego. Chce sobie dokupić parę cześci które będę jakoś sukcesywnie wymieniał, bo po paru miesiącach użytkowania wiem co mniej więcej w tym rowerze wnerwia. Pisałem że najchętniej to do wymiany by poszły manetki i przerzutka przednia, korba ale to się też wiąże z wymianą kasety i łańcucha. Chyba te części pójdą na pierwszy ogień. Po prostu kupie wszystko w przeciągu np. 3 miesięcy i sobie będzie wszystko spoczywało w domu( wymienię lub nie to się jeszcze okaże, może zajadę to na czym jeżdżę obecnie ale będę TO PO PROSTU MIAŁ). To wszystko to niedaleka przyszłość. Typem lansera raczej nie jestem, serio, za stary jestem na takie rzeczy . Zresztą mój obecny rower świadczy o tym:) Krosiant-> sztyca, mostek, kiera-> co tu byś wymyślił?? To tak na przyszłość ...lub na teraz, sam nie wiem, roztrzepaniec jestem:) Crazyk-> dzięki za propozycję z tymi oponami i dętkami, właśnie nad nimi się miedzy innymi zastanawiałem, ale te koła Mavic Crossride to za drogie dla mnie. Rzadzu-> a Ty jakie opony przysposobiłeś? kello-> o takich kołach wspominałeś? dobre są? no poza kolorem;) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=865859780
Krosiant Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Krosiant-> sztyca, mostek, kiera-> co tu byś wymyślił?? To tak na przyszłość ...lub na teraz, sam nie wiem, roztrzepaniec jestem:) Skoro masz aż taki duży budżet to jedziemy po lansiarskich, ale porządnych rzeczach - mostek, kiera, sztyca i siodełko Ritchey WCS. Będzie to spory spadek wagi. Skoro chcesz kupić inne rzeczy teraz i wymienić później to też tak jak mówiłem: korba shimano SLX, przerzutka przód shimano SLX i warto by zmienić manetki alivio(te akurat warto zawsze sprzedać) na shimano SLX. Do tego kółka na piastach deore XT pod tarcze(jakieś 400-450zł za komplet) i jak starczy to kaseta SLX i łańcuch LX. Przy następnym przypływie kasy zastanów się nad amorkiem. kello-> o takich kołach wspominałeś? dobre są? no poza kolorem;) Bez rewelacji. Lepiej te: http://www.allegro.pl/item869026544_kola_pod_tarcze_race_slx_1790g_velotech.html Lub tańsze te: http://www.allegro.pl/item862613769_kola_26_mtb_shimano_slx_obrecz_masterdisc.html
kello Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Fajne obrecze, ale piasty nie za bardzo. Ale ten sprzedawca robi kola pod zamowienie swoja droga calkiem dobre, 50zl doplacisz i masz novateci
DAMIAN24 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Krosiant ma rację co do przerzutki przedniej SLX wystarczy ale manetki to jednak nie SLX a XT bo wyciągną więcej z przerzutki tylnej Shimano XT(SLX działa dużo bardziej miękko/wolniej niż XT ). Reszta to tylko co podejdzie pod twój budżet, byle było pod 9 rzędów
Krosiant Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Novateci to on ma w aktualnych kołach. To znaczy teoretycznie są to piasty Joy Tech, ale to jest ten sam producent;) SLX działa dużo bardziej miękko/wolniej niż XT Błąd. Manetki XT to odchudzone SLX'y. Zjawisko ''lżejszego'' działania występuje pomiędzy XT, a XTR. Nie warto dopłacać do manetek XT w tej sytuacji.
Rzadzu Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Rzadzu-> a Ty jakie opony przysposobiłeś? Kenda Karma (zwijane). Błąd. Manetki XT to odchudzone SLX'y. Zjawisko ''lżejszego'' działania występuje pomiędzy XT, a XTR. Nie warto dopłacać do manetek XT w tej sytuacji. Możesz rozwinąć? Tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/55216-manetki-xt-czy-slx/ napisali co innego.
DAMIAN24 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 odchudzone w ten sposób, że w XT są aluminiowe bebechy których nie ma w SLX(w nim jest plastik), jeździłem na obydwu i jednak czuć różnicę (jak czegoś nie wiem to nie piszę). Sigwald zrobisz jak chcesz ale czuć na tym różnicę, bo nawet Shadow XT działa ostrzej niz SLX.
Krosiant Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Możesz rozwinąć? Tutaj: http://www.forumrowe...tki-xt-czy-slx/ napisali co innego. Otóż obie manetki działają na tej samej zasadzie - bieg jest zrzucany po puszczeniu dźwigni. Manetki XT mogą być cichsze i bardziej ''sztywne'', ale praca jest identyczna - reszta zależy od przerzutek. Natomiast XTR zrzuca biegi już po naciśnięciu dźwigni, więc zrzuca je szybciej i jest najcichszy ze wszystkich. Jeśli ktoś uważa inaczej to jest to zwykły efekt placebo spowodowany tym, że XT jest droższe;)
DAMIAN24 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 uważasz, że całe forum uległo efektowi placebo , nie.. po prostu manetki XT są sztywniejsze, mają mniejszy skok jałowy dźwigni i są wykonane z lepszej jakości materiałów. Mogą być podobne w budowie ale na papierze czy na ekranie komputera(jednak działanie XT w realu sporo przewyższa pracę SLX). Świadczy o tym cały temat i nikt tam nie napisał inaczej
Krosiant Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Cóż, już pomijając fakt, że na forum to każdy może napisać, że ''wie z czym to się je'' czego ty, Damianek24, jesteś idealnym przykładem(bo w rzeczywistości nie wiesz o czym mówisz) to wystarczy porównać sobie testy wykonywane przez recenzentów, które potwierdzają moje zdanie. Autor ''rowerowiska'' również może je potwierdzić Zgadza się, że manetka jest bardziej ''sztywna'' i wykonana z lepszych materiałów, ale pracuje identycznie. Może być ewentualnie bardziej trwała. Generalnie nie ma, co się zastanawiać. W tym wypadku lepiej wziąć tańsze SLX, szczególnie, że autor nie jest rowerowym lanserem.
DAMIAN24 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 heh... kłócić się z tobą nie będę , ale przeczytaj ten artykuł http://download.bikeboard.pl/pdf/shimano_slx_06.pdf i porównaj sobie skok klamki, bo to ma akurat największy wpływ na pracę(ale opinie już zostaw sobie, ewentualnie napisz mi na PW, żebyśmy nie robili kolejnego OT) autorowi tematu polecam, żeby przy wyborze przeczytał ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/55216-manetki-xt-czy-slx/ i wtedy zadecydował
Sigwald Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pchnęliście mnie na kierunek -> co, jakie?. SLX czy XT to już sobie rozważę bo na 100% raczej coś tych rzeczy. Koła raczej te tańsze które podałeś Krosiant lub coś w okolicach, wiem mniej więcej na co patrzeć. Opony to te kenda Karma wystarczą, cenowo spoko:) Mostek i kiera Ritchey tez wchodzi w rachubę, sprawdziłem na allegro... oczywiście nie te z górnej półki raczej z dolnej;) Siodełko już wymieniałem bo to stare było jak deska, dałem koledze, dupsko mi odlatywało, musiałem zmienić bo nie na moje kości. Dzieki jeszcze raz, jak ktos coś chce jeszcze popisac to ja chętnie poczytam:) mam dużo wolnego czasu. Dzięki Damian za te linki do wiedzy:) Czas sie ruszyć z domu, kumple ciągną na rozbuchane widowisko Avatar:)
afly Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Czy hamulce u Ciebie nie tracą na zjazdach mocy? u mnie przód boryka się z tym problemem tak jak by się zapowietrzał, może tarcza tłusta wyczyściłem i sprawdzę na wiosnę, docierałes swoje hamulce? OT: Byłem na Avatarze 3D i naprawdę warto!!
Crazyk Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Hmm.. Co do kokpitu (mostek kierownica) polecam Ci firmę BopLight. Wagowo porównywalnie do WCSa, jednak sporoo taniej. Stosunek cena/waga wychodzi ciekawiej niż wcs oraz niższe modele ritcheya. Co do kół to to szczerze mówiąc zastanowił bym się na Twoim miejscu czy nie lepiej odłożyć tych 300+zł i z czasem faktycznie kupić te crossridy. Aktualnie zamontowane u Ciebie koła są na całkiem spoko piastach. Możesz zrobić jeszcze na nich ładnych kilka tysięcy km bez żadnego serwisowania itd.
Sigwald Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Czy hamulce u Ciebie nie tracą na zjazdach mocy? u mnie przód boryka się z tym problemem tak jak by się zapowietrzał, może tarcza tłusta wyczyściłem i sprawdzę na wiosnę, docierałes swoje hamulce? OT: Byłem na Avatarze 3D i naprawdę warto!! Hamulce naprawdę dobrze sie sprawują, na nie nie narzekam, wszystko jest tip top:) przód także. Co do Avatara to ja chodzę tylko na takie rozbuchane efektowne widowiska do kina, czysta rozrywka, za to płacę, filmy ambitne i kameralne wolę sobie oglądnąć w domu i pokontemplować Hmm.. Co do kokpitu (mostek kierownica) polecam Ci firmę BopLight. Wagowo porównywalnie do WCSa, jednak sporoo taniej. Stosunek cena/waga wychodzi ciekawiej niż wcs oraz niższe modele ritcheya. Co do kół to to szczerze mówiąc zastanowił bym się na Twoim miejscu czy nie lepiej odłożyć tych 300+zł i z czasem faktycznie kupić te crossridy. Aktualnie zamontowane u Ciebie koła są na całkiem spoko piastach. Możesz zrobić jeszcze na nich ładnych kilka tysięcy km bez żadnego serwisowania itd. Tutaj się jeszcze obaczy, zobaczymy jak przeznacze moje fundusze, jak rozłoże priorytety:) ile mi zostanie, pokombinuje.
Sigwald Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Napisano 19 Stycznia 2010 Muszę odświeżyć temat bo mam pytanko. Na początek postanowiłem sobie kupić korbę slx. Znalazłem takie dwie oferty na bikestacji: http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=30_54_113&products_id=2773 http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=30_54_113&products_id=2160 Różnią się długością ramion i ceną. Ja w swoim krosie a2 mam SHIMANO TOURNEY FC-M191 i to jest chyba 170mm, ale nie jestem pewny na 100%. No właśnie mam pytanie czy jest to jakaś duża różnica jakbym sobie kupił tą korbę z dłuższym ramieniem(chodzi o cenę). Czy to jakoś wpływa na jazdę czy to odczuję jak dawniej jeździłem na 170mm??
sivydym Napisano 19 Stycznia 2010 Napisano 19 Stycznia 2010 Tu juz musisz sam odpowiedzieć czy lubisz bardziej "siłowo" jeździć - 175 mm czy tez z wiekszą kadencją - 170 mm. Przy wzroscie pow 180 bierzesz generalnie 175 nizszy wzrost mozesz 170 . W wielu rowerach z ramą ok 18" producent daje 170 mm a dopiero w L są 175 ( np w GT miałem taką niespodzankową korbę ). To jest oczywiscie teoria i moze sie okazac ze nawet nie poczujesz róznicy po zmianie na 175. Przy polecanych manetkamch XT a SLX - cóż miliony much mylić sie nie mogą - różnica jest widoczna od razu, tak przy korbach dopiero po jakimś czasie można stwierdzić że coś jest "nie tak" po przesiadce z 170 na 175 i na odwrót.
Sigwald Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Napisano 19 Stycznia 2010 Dzięki za odp. W sumie wydaje mi sie ze jeżdżę dość siłowo - jak to nazwałeś - tak więc chyba zaryzykuje te z wiekszymi ramionami.
Sigwald Napisano 21 Lipca 2010 Autor Napisano 21 Lipca 2010 Odkopuje swój temat ponieważ dokonałem paru modyfikacji(tzn jest jeszcze w serwisie i się dokonują)i doszedłem juz prawie do pełnej formy zdrowotnej( z komplkacjami) i powoli zaczynam udawać się na przejażdżki po beskidzie wyspowym/makowskim,okolice Myślenic. A więc poczyniłem zakupy takowe: manetki xt, korba slx, pedały(nie spd), kaseta i łańcuch xt, przerzutka przednia xt, tylna sobie zostawiłem bo była xt shadow. Teraz jestem na zakupie opon bo stare wyłysiały:), no i klasyka, im więcej czytam tym mniej wiem. Poszukuje czego na raczej trudniejsze warunki, kamienisto lekko/dużo błotniste drogi, dobre przy podjazdach, trwałe, opory toczenia mniej raczej nie intersuja bo na asfalcie jeżdże na rowerku tylko do pracy, ale też żeby nie były to jakies czołgi, niedrogie:)Ogólnie na szlaki jakie są w własnie beskid wyspowy, okolice Myślenic(moze ktos jeździł). Z początku byłem zdecydowany na Kendy Karmy 2.2, później lukając na fora zaczął się mętlik, irc mythos II, Panaracer XC pro eco, Kenda nevegal, maxxis high roller, maxxis crossmark(ale chyba nie na błotko)... itd.itp. A więc nie owijając w bawełnę poproszę po prostu o pomoc. Co byście doradzili, niekoniecznie z tych co wymieniłem???
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.