Skocz do zawartości

[Rama] Lapierre X-control 210 (rocznik 2010)

Piotrek_TM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Jestem zainteresowany kupnem tej ramy. Dzisiaj odbyłem długą rozmowę telefoniczną z wykwalifikowanym pracownikiem sklepu w którym sprzedaje się rowery Lapierre. Gość wie co mówi, można to wywnioskować po paru minutach rozmowy. Do czego zmierzam... pytałem co jest w zestawie i okazuje sie że jednym z elementów zestawu jest.... specialny środek suportu Shimano do korb w technologi Hollowtech 2. Zdziwiony zapytałem co takiego specjalnego jest w tym środku. Środek ten nie posiada gwintów, w ramie również ich nie ma. Środek nabija sie jak miski sterowe. Byłem bardzo zdziwiony ponieważ pierwszy raz o takim czymś słysze. Gość powiedział że Lapierre stosuje takie rozwiązanie od jakiegoś czasu. Podobno zyskuje to powoli popularność.

Teraz moje pytanie do was: Czy spotakliście sie kiedyś z takim systemem? Jak dla mnie to nie brzmi najlepiej, chyba wolał bym mieć gwinty w suporcie niż żeby był nabijany...

Napisano

Pewnie, że spotkaliśmy. Jakiś specjalnych zalet to ten system nie ma ale znów poważnych wad też nie.

Np taki Radon używa takich suportów w znacznie tańszych ramach od Lapierra.

Problem masz wtedy jak wybierasz jakąś egzotyczną korbę do której nie ma suportu na Press Fit...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...