Piotrek_TM Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Jestem zainteresowany kupnem tej ramy. Dzisiaj odbyłem długą rozmowę telefoniczną z wykwalifikowanym pracownikiem sklepu w którym sprzedaje się rowery Lapierre. Gość wie co mówi, można to wywnioskować po paru minutach rozmowy. Do czego zmierzam... pytałem co jest w zestawie i okazuje sie że jednym z elementów zestawu jest.... specialny środek suportu Shimano do korb w technologi Hollowtech 2. Zdziwiony zapytałem co takiego specjalnego jest w tym środku. Środek ten nie posiada gwintów, w ramie również ich nie ma. Środek nabija sie jak miski sterowe. Byłem bardzo zdziwiony ponieważ pierwszy raz o takim czymś słysze. Gość powiedział że Lapierre stosuje takie rozwiązanie od jakiegoś czasu. Podobno zyskuje to powoli popularność. Teraz moje pytanie do was: Czy spotakliście sie kiedyś z takim systemem? Jak dla mnie to nie brzmi najlepiej, chyba wolał bym mieć gwinty w suporcie niż żeby był nabijany...
Schwefel Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 Pewnie, że spotkaliśmy. Jakiś specjalnych zalet to ten system nie ma ale znów poważnych wad też nie. Np taki Radon używa takich suportów w znacznie tańszych ramach od Lapierra. Problem masz wtedy jak wybierasz jakąś egzotyczną korbę do której nie ma suportu na Press Fit...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.