KrzyskoGT Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, nie wiem czy dobry dział ale jak zły to proszę moda o przeniesienie do odpowiedniego działu. Szybkie pytanko do was. Mam rower GT Avalanche 3.0 wersja z v-brakeami. Zmieniam koła i hamulce : Hamulce mam shimano slx i teraz chcę kupić koła http://allegro.pl/item867868182_kola_sunrims_equalizer31_novatec_d041_42_20.html i czy to będzie kompatybilne z moją ramą i amorkiem http://allegro.pl/item832115500_sr_suntour_xcm_v2_1_1_8_gwint_czarny_pivoty_regulo.html ? @EDIT@proszę poczekać bo strona tego pana jest OFF i dlatego koła z allegro się nie wczytują.
Mod Team Puklus Napisano 29 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2009 No ja nie widze problemu zeby to nie miało wspołpracować. Tylko pytanie masz komplet SLX'a ?? razem z tarczami ? Bo jezeli masz tarcze CL to nie bedzie działać ale to chyba wiesz.
Arek03170 Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 Hamulce będą współpracować o ile masz dobre adaptery,tarcza nie ma 203 mm, przewody nie są za krótkie, masz mocowania do tarczówek. Koła muszą mieć 26 cali.
Grondag Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 A amortyzator też wymieniasz za jakiś czas? Bo widzę hample niezłe, koła do ostrzejszej jazdy, a amor...
KrzyskoGT Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Napisano 29 Grudnia 2009 No ja nie widze problemu zeby to nie miało wspołpracować. Tylko pytanie masz komplet SLX'a ?? razem z tarczami ? Bo jezeli masz tarcze CL to nie bedzie działać ale to chyba wiesz. Tak komplet, tarcze shimano SM-RT51 160mm Hamulce będą współpracować o ile masz dobre adaptery,tarcza nie ma 203 mm, przewody nie są za krótkie, masz mocowania do tarczówek. Koła muszą mieć 26 cali. tak adaptery są,tarcza 160mm, przewody sa ok nawet moze troszke za duze, mam mocowanie i koła 26 jak widać A amortyzator też wymieniasz za jakiś czas? Bo widzę hample niezłe, koła do ostrzejszej jazdy, a amor... może kiedys, ale najpierw sie skupie na tym co jest bardzo kiepskie. Dzięki wszystkim za odpowiedź.
Mod Team Odi Napisano 29 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2009 Jeśli mówisz że skupisz się na tym co jest bardzo kiepskie to odradzam Ci koła z tymi piastami. Tylną mam taka samą i to najbardziej felerna część rowerowa jaką zdarzyło mi się posiadać. Więcej informacji na jej temat znajdziesz na forum. A z kompatybilnością nie będzie problemu.
XxUzixX Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 A ja jestem zadowolony z owych piast. Skacze, jeżdżę, brudzę w błocie i jak na razie wszystko super chodzi ;]
KrzyskoGT Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Hmm poczytałem rożne opinie na temat piast novatec i raz piszą że jest ok a raz piszą że łożyska siadają,luzy łapią itp., także już sam nie wiem co zrobić, jakby się zgodził gość na allegro sprzedać mi przednie kółko to może bym je wziął bo jest na 2 łożyskach ? myślę ze nie padnie tak szybko a tylne złożyć na innej piaście, albo obydwa złożyć na innych piastach żeby nie było wogóle problemów, tylko na jakich ? PS.oryginalne w moim rowerze piasty są chyba no name, obrecze alexrims ace 17 których już chyba nie produkują i dla mnie to jest totalny syf w tydzień pogiąłem obręcze, w przedniej piaście jakieś luzy to dokręciłem mocniej zaciskiem i pomogło i jestem w 100% nie zadowolony.
creative1989 Napisano 30 Grudnia 2009 Napisano 30 Grudnia 2009 Hmm poczytałem rożne opinie na temat piast novatec i raz piszą że jest ok a raz piszą że łożyska siadają,luzy łapią itp., także już sam nie wiem co zrobić, jakby się zgodził gość na allegro sprzedać mi przednie kółko to może bym je wziął bo jest na 2 łożyskach ? myślę ze nie padnie tak szybko a tylne złożyć na innej piaście, albo obydwa złożyć na innych piastach żeby nie było wogóle problemów, tylko na jakich ? Niektóre modele są lepsze/gorsze droższe/tańsze. Piast- o jakich kwotach mówimy?
KrzyskoGT Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 Niektóre modele są lepsze/gorsze droższe/tańsze. Piast- o jakich kwotach mówimy? to mają być KOŁA do 500 PLN także wiem piasty nie będą super ekstra.
Mod Team Odi Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 30 Grudnia 2009 Wystarczą zupełnie przeciętne piasty Shimano. Brat ma Acery i śmiga na nich kilka lat (kilkanaście tys. km) i kręcą się aż miło. Ja niepotrzebnie skusiłem się na Novateca bo uparłem się na łożyska maszynowe. A to czy koła będą wytrzymałe zależy w dużej mierze od tego kto będzie je zaplatał.
KrzyskoGT Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Napisano 30 Grudnia 2009 co myślicie o tym żebym kupił obręcz Sunrims Equalizer 31 do tego piasty Shimano Deore 525 36otw przód i tył i szprychy CnSpoke cena to powiedzmy ~~440 pln (z zapleceniem), zbliżona do ceny tych kół ale czy na pewno lepsza ?<mysli> piasta musi być na tarcze 6 śr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.