asia32 Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Witam mam prośbę chciałabym kupić sobie jakiś wieszak na rower i znalazłam to Co myślicie o tym wieszaku z góry dziękuje za podpowiedzi [media] http://allegro.pl/item861746402_uchwyt_wieszak_rowerowy_na_rower.html[/media]
Desperados Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Zły chyba raczej nie jest swoje zadanie na pewno by spełnił i za takie pieniądze. Jakbym go kupił to tam trzeba by było coś podkładać między te uchwyty a ramę żeby się nie porysowała.
asia32 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Napisano 28 Grudnia 2009 Zły chyba raczej nie jest swoje zadanie na pewno by spełnił i za takie pieniądze. Jakbym go kupił to tam trzeba by było coś podkładać między te uchwyty a ramę żeby się nie porysowała. Dziekuje za informacjie z tego co tam jest napisane ze ma gumową nakładke zeby sie rama nie porysowała Chyba jednak sie zdecyduje
Mod Team Odi Napisano 29 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 29 Grudnia 2009 Wygląda na solidną konstrukcję i jest tani. Myślę że warto kupić. U siebie mam podobny i jestem zadowolony.
DAMIAN24 Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 różnica w cenie znaczna ale ten http://www.decathlon.com.pl/PL/uchwyt-ci-na-2-rowery-sv300-20713153/ wieszak rowerowy jest po prostu super Sam go mam, można na nim powiesić 2 rowery, żaden się nie porysuje i wygląda bardzo estetycznie. Ale myślę, że ten wieszak z linku allegro też będzie dobry
iknowwho Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 Mi z kolei zależy na tym, żeby bike nie zajmował "całej" ściany. Dlatego ten się sprawdza http://www.bike-center.pl/index.php?p2517,pro-hak-do-powieszenia-roweru-za-kolo Do tego wyczaiłem, że w niektórych stacjonarnych ten typ można mieć za ok. 30zł Pozdr.
Gilevich Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 A mógłbyś pokazać jak ten hak do wieszania za koło wygląda z rowerem
arroyo Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 O tak: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/kj/hc/tzeq/5ptpeg0gCsGWFohmSB.jpg
Mod Team michuuu Napisano 7 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2010 Podczepie się bo też szukam czegoś funkcjonalnego.Kombinowałem z własnym patentem wciągania roweru pod wysoki sufit (3,5m) na wielokrążku i dwóch linkach ale boje się że rower może w sposób niekontrolowany przyziemić i wtedy duża kicha. Asia32 - jeżeli linki prowadzone są pod rurą to rower wisi na linkach i się naciągają. Arroyo też szukam czegoś podobnego ale pytanko przy wieszaniu za koło co na to koło ,czy rower opiera się tylnym o podłoże? Dzięki za odpowiedź.
mrSpock Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 Osobiscie stosowalem patent (kupiony na allegro za 40zl) z powodzeniem zastepuje obraz na scianie + jest bardzo praktyczny (przez brak uwagi mozna jedynie ubrudzic sciane)
arroyo Napisano 7 Stycznia 2010 Napisano 7 Stycznia 2010 michuuu, koło wytrzyma, natomiast tylne koło opiera się o ścianę, więc najlepiej przybić w tym miejscu do ściany jakąś podkładkę/kawałek drewna lub zwyczajnie coś nakleić. Sam posiadam taki oto wieszak: http://www.allegro.pl/item875469017_wieszak_na_rower_transport_gratis.html i jest cacy, zresztą to tylko wieszak, nie ma co wybrzydzać, trzeba tylko pomyśleć jak nam wygodnie wieszać rower, tj. pod sufitem, za koło czy bokiem przy ścianie.
Mod Team Odi Napisano 7 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 7 Stycznia 2010 Asia32 - jeżeli linki prowadzone są pod rurą to rower wisi na linkach i się naciągają. Bez paniki. Rower nie wisi na linkach a jedynie się o nie opiera. U mnie od ponad 2 lat nie wykryłem żadnych skutków ubocznych, a linki idą dołem bo bokach (Matts Sport rocznik 2004).
asia32 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA INFORMACJIE WIESZACZEK JUŻ KUPILISMY I ZAMONTOWALIŚMY MUSZE WAM POWIEDZIEĆ ŻE REWELACJA POLECAM
Mod Team michuuu Napisano 12 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2010 Jaki wieszak, pochwal się może skorzystam z doświadczeń.
Mod Team Odi Napisano 12 Stycznia 2010 Mod Team Napisano 12 Stycznia 2010 Asia nie krzycz proszę (caps lock).
asia32 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Napisano 12 Stycznia 2010 Ok przepraszam że krzycze a wieszaczek dla zainteresowanych jest taki http://allegro.pl/item881606694_wieszak_uchwyt_stojak_rowerowy_na_rower.html
asia32 Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Napisano 23 Stycznia 2010 michuu i jak skorzystałeś z wieszaczka????????
asia32 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 Skorzystał ktoś jeszcze z wieszaka???? bo jestem ciekawa czy wy też jesteście zadowoleni
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2010 Mod Team Napisano 20 Lutego 2010 Kupiłem ten w wersji "rower w pionie", trzymany za koło.
Artro Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 paten mrSpocka przypadł mi najbardziej do gustu, tylko jakim cudem rower się od sciany nie odrywa? Superglue?
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2010 Mod Team Napisano 26 Lutego 2010 Sznurek trzyma za ramę tylko na tym zdjęciu akurat nie widać.
mrSpock Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Faktycznie akurat rama zasłania... zestaw składa się z 3 części: 2 podstawki na kola i chwytak (hak, ceownik) w wyciętą szczelina na śrubę pedału.
asia32 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Napisano 28 Lutego 2010 To dobrze myslałam ale ja polecam ten wieszak co ja i maż kupiliśmy jest super ale każdy ma swoje zdanie
Tomas1982 Napisano 7 Października 2011 Napisano 7 Października 2011 Odkopię trochę temat licząc na Waszą pomoc ... Jestem w trakcie poszukiwania czegoś do przechowywania 5 rowerów w garażu ... Znajomy podarował mi dwa wieszaki pod sufit (windy na linkach), niestety strop to pusta dziurawka i nie ma się w co wkręcić - nawiasem mówiąc tanio odsprzedam 2 zestawy nowe fabrycznie zapakowane ;P Później w swoim mieście wykopałem fajny niedrogi wieszak na 3 rowery - kupiłem/zaryzykowałem/pzekombinowałem - odstawanie rowerów od ściany uniemożliwia odpowiednio głębokie wjechanie autem do garażu i nie mogę zamknąć drzwi - nawiasem mówiąc baaardzo tanio odsprzedam 2 zestawy nowe/użyte i zdemontowane - bez śladów uszkodzeń itp ... Myślę obecnie o rynienkach, ma ktoś doświadczenie z tym fantem? Czytałem wątek powyżej ale niestety część linków już nie działa i nie wiem co polecano itp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.