Skocz do zawartości

[wieszak] Na rower

asia32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zły chyba raczej nie jest swoje zadanie na pewno by spełnił i za takie pieniądze. Jakbym go kupił to tam trzeba by było coś podkładać między te uchwyty a ramę żeby się nie porysowała.

Napisano

Zły chyba raczej nie jest swoje zadanie na pewno by spełnił i za takie pieniądze. Jakbym go kupił to tam trzeba by było coś podkładać między te uchwyty a ramę żeby się nie porysowała.

Dziekuje za informacjie z tego co tam jest napisane ze ma gumową nakładke zeby sie rama nie porysowała Chyba jednak sie zdecyduje

• Mod Team
Napisano

Wygląda na solidną konstrukcję i jest tani. Myślę że warto kupić. U siebie mam podobny i jestem zadowolony.

• 2 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Podczepie się bo też szukam czegoś funkcjonalnego.Kombinowałem z własnym patentem wciągania roweru pod wysoki sufit (3,5m) na wielokrążku i dwóch linkach ale boje się że rower może w sposób niekontrolowany przyziemić i wtedy duża kicha.

Asia32 - jeżeli linki prowadzone są pod rurą to rower wisi na linkach i się naciągają.

Arroyo też szukam czegoś podobnego ale pytanko przy wieszaniu za koło co na to koło ,czy rower opiera się tylnym o podłoże?

Dzięki za odpowiedź.

Napisano

Osobiscie stosowalem patent (kupiony na allegro za 40zl)

z powodzeniem zastepuje obraz na scianie + jest bardzo praktyczny (przez brak uwagi mozna jedynie ubrudzic sciane)

post-120825-1262883070,77_thumb.jpg

Napisano

michuuu, koło wytrzyma, natomiast tylne koło opiera się o ścianę, więc najlepiej przybić w tym miejscu do ściany jakąś podkładkę/kawałek drewna lub zwyczajnie coś nakleić. Sam posiadam taki oto wieszak: http://www.allegro.pl/item875469017_wieszak_na_rower_transport_gratis.html i jest cacy, zresztą to tylko wieszak, nie ma co wybrzydzać, trzeba tylko pomyśleć jak nam wygodnie wieszać rower, tj. pod sufitem, za koło czy bokiem przy ścianie.

• Mod Team
Napisano

Asia32 - jeżeli linki prowadzone są pod rurą to rower wisi na linkach i się naciągają.

Bez paniki. Rower nie wisi na linkach a jedynie się o nie opiera. U mnie od ponad 2 lat nie wykryłem żadnych skutków ubocznych, a linki idą dołem bo bokach (Matts Sport rocznik 2004).

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Faktycznie akurat rama zasłania...

zestaw składa się z 3 części: 2 podstawki na kola i chwytak (hak, ceownik) w wyciętą szczelina na śrubę pedału. :)

• 1 rok później...
Napisano

Odkopię trochę temat licząc na Waszą pomoc ...

Jestem w trakcie poszukiwania czegoś do przechowywania 5 rowerów w garażu ...

Znajomy podarował mi dwa wieszaki pod sufit (windy na linkach), niestety strop to pusta dziurawka i nie ma się w co wkręcić - nawiasem mówiąc tanio odsprzedam 2 zestawy nowe fabrycznie zapakowane ;P

Później w swoim mieście wykopałem fajny niedrogi wieszak na 3 rowery - kupiłem/zaryzykowałem/pzekombinowałem - odstawanie rowerów od ściany uniemożliwia odpowiednio głębokie wjechanie autem do garażu i nie mogę zamknąć drzwi - nawiasem mówiąc baaardzo tanio odsprzedam 2 zestawy nowe/użyte i zdemontowane - bez śladów uszkodzeń itp ...

Myślę obecnie o rynienkach, ma ktoś doświadczenie z tym fantem? Czytałem wątek powyżej ale niestety część linków już nie działa i nie wiem co polecano itp :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...