Skocz do zawartości

[trenażer] do 300zł

Desperados

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję zakup trenażera ale do wydania nie mam zbyt wiele, tak jak w temacie, 300 zł. I tu pytanie, czy jest sens inwestować w trenażer w takiej cenie? Jakby wyglądała praca takiego trenażera?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam.Do 300 zł można spokojnie znaleźć mało używane rolki z Tacxa,które zdecydowanie polecam.Jazda na rolkach jest zdecydowanie mniej monotonna od jazdy na trenażerze i wierz mi,przynosi spodziewany efekt.Sam kupiłem takie rolki za 250 zł i sprawdzają się wyśmienicie:)

Napisano

Zdecydowanie trenażer jest bardziej cichy choćby z racji tego,że pracują w nim same łożyska,natomiast w trenażerze występuje dodatkowy opór magnetyczny,który sam w sobie hałasuje.Miałem na próbę oba urządzenia i bardziej spodobał mi się sposób treningu na rolkach.Bez dodatkowego oporu (który oczywiście można dokupić,jeśli komuś zależy),jednak po godzinie kręcenia efekt jest.

Sam mieszkam w bloku i rolki spisują się wyśmienicie.

Napisano

Zdecydowanie trenażer jest bardziej cichy choćby z racji tego,że pracują w nim same łożyska,natomiast w trenażerze występuje dodatkowy opór magnetyczny,który sam w sobie hałasuje

W pierwszej częsci zdania chodzi o rolki, prawda? :thumbsup:

Napisano

Zdecydowanie trenażer jest bardziej cichy choćby z racji tego,że pracują w nim same łożyska,natomiast w trenażerze występuje dodatkowy opór magnetyczny...

Prawie jak trenażer... prawie robi wielka różnice :thumbsup:

• 1 rok później...
Napisano

i co Desperados kupiłeś coś?

Mam też smaczek na jakiś trenażer lub rolki (jeszcze nie wiem) w podobnej cenie, no może max do 400pln tylko zastanawiam się czy w ogóle warto brać sprzęt w tej cenie, czy trenażery za 300 są podobnie głośne jak te za 800 lub więcej, czy sama praca jest podobna, może w ogóle olać i kręcić na stacjonarnym?

Poradźcie coś koledzy

Napisano

Najcichsze są trenażery z silnikami elektrycznymi dającymi opór ale to już bardzo duży wydatek :(, zwykły trenażer magnetyczny gdy założysz słuchawki na uszy i będziesz słuchał muzyki da radę. Do 300 zł teraz można kupić niestety tylko trenażery powietrzne które są bardzo głośne i nie mają regulacji oporu :down:

Napisano

Najcichsze są trenażery z silnikami elektrycznymi dającymi opór ale to już bardzo duży wydatek :(, zwykły trenażer magnetyczny gdy założysz słuchawki na uszy i będziesz słuchał muzyki da radę. Do 300 zł teraz można kupić niestety tylko trenażery powietrzne które są bardzo głośne i nie mają regulacji oporu :down:

Jechałem kiedyś na jakimś (ponoć lepszym) magnetycznym trenażeże (qrde tak się pisze?) :) i strasznie piszczał, kumpel go sprzedał bo sąsiedzi się skarżyli i właśnie tego się boję.

Kubek powietrzne nie dają żadnego oporu? ...mniejszy niż rolki?

Napisano

na rolkach nie można się uczyć z ksiązek:( ma ktoś jakieś urządzenie które jest ciche i da się na nim uczyć??:)

Dokupujesz uchwyt pod widelec Tacxa mocowany do rolek, spinasz szybkozamykaczem na sztywno w miejscu mocowania koła i możesz jechać i czytać książki ;)

Ja tak mam zrobione i jeszcze podstawka pod tą książkę czy gazetę z kawałka płaskiego kartonu przymocowanego do mostka, coś jak mapnik ;)

Uchwyt kupowałem w Cykloturze, teraz go nie widzę :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...