Gość BikerFG Napisano 2 Sierpnia 2005 Napisano 2 Sierpnia 2005 musisz zmierzyc obwod kola i go wprowadzic. zmierz promien albo srednice i wylicz obwod, albo zaznacz na ziemi odcinek = obrotowi kola i juz.
zaq Napisano 2 Sierpnia 2005 Napisano 2 Sierpnia 2005 Ja mam zaraz kolo mostka po lewej, w tym zagieciu takim. Licznik VDO, wiec wystaje troche, bo one sa wysokie
jelen Napisano 5 Sierpnia 2005 Napisano 5 Sierpnia 2005 http://www.maxxis.com/products/bicycle/pro...tail.asp?id=257 takie ja mam ;] hyhy 2.35 ' mniam
fokus Napisano 6 Sierpnia 2005 Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam w klubie Gary'ego Bike - Gary Fisher Tarpon AD 2002 (z przodu z Suntour'em NEX 4000, na mostku Uno i sterach Neco)
muzycom Napisano 7 Sierpnia 2005 Napisano 7 Sierpnia 2005 Witamy. Tak sobie latam po necie i niebardzo moge znaleźść akcesoria GF do naszych rowerków. Jak ktoś ma jakieś na miary na sklep internetowy to poprosze o linka.
jelen Napisano 7 Sierpnia 2005 Napisano 7 Sierpnia 2005 ;pja poszukuje tylko ramki nowej, wiec sie nie interesuje takimi zecami ;p hie hie hie
Krzema Napisano 7 Sierpnia 2005 Napisano 7 Sierpnia 2005 wiem, że w ofercie SkiTeam-u są jakieś akcesoria GF... (www.skiteam.pl) nawet są w promocji, ale niestety SkiTeam-y są tylko w Warszawie i Poznaniu... :/
MIC Napisano 7 Sierpnia 2005 Napisano 7 Sierpnia 2005 Witamy. Tak sobie latam po necie i niebardzo moge znaleźść akcesoria GF do naszych rowerków. Jak ktoś ma jakieś na miary na sklep internetowy to poprosze o linka. Rozumie ze chodzi ci o cos typu kask GF`a itp. Czy raczej Czesci Bontragera uzyte w GF`ie. Tak czy inaczej to wszystko znajdziesz w Ski Team`ie
muzycom Napisano 8 Sierpnia 2005 Napisano 8 Sierpnia 2005 Rozumie ze chodzi ci o cos typu kask GF`a itp Właśnie o takie.
Gość BikerFG Napisano 8 Sierpnia 2005 Napisano 8 Sierpnia 2005 ja sie kiedys "podpalilem" koszulka GF, ale jak w SkiTeam cobaczylem jej cene to od razu mnie schlodzilo powolutku z Bontrager'a przechodze na Tioge, w sumie juz troche komponentow mam... mostek, kiera, chwyty (rogi sa na razie w pudelku) i oponki. Sztycy Bontragera raczej nie wymienie bo mi bardzo odpowiada, tylko, ze byla czasna a powoli robi sie coraz jasniejsza... :eek: troche widac ponizej:
Bomb_A Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 no wiec i ja zostalem sczesliwym posiadaczem GF Wahoo ale z roku '04 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59550806 kupilem rower na tej aukcji
Gość BikerFG Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 dobra cena, a rama wyglada duza nawet na zdjeciach
Bomb_A Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 no coz chcesz kupic rame? bo ja mam tylko 184cm ;/ ale co tam na razie sie bedzie jezdzic moze nic mi sie nie stanie i bede mial dzieci w przyszlosci a na tej aukcji bylem 2 bo nie zdazylem zalicytowac ale koles sie wycofal i udalo mi sie kupic rowerek i jestem bardzo zadowolony. A wogole to mialem juz kase na Authora Basic sx ale tak zoabczylem na allegro ta aukcje i pomyslalem ze warto naprawde kupic
Krzema Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 ja na ten wzrost moge Ci polecić rame 19... wydaje mi się, że jeżeli rama jest za duża, to jazda nie będzie zbyt komfortowa i szczerze mówiac dziwie się, że kupiłeś ten rower....
Bomb_A Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 wlasnie ze nie jezdzi sie bardo komfortowo ale jest problem w tym ze jak siedze na siodelku to nie dosiegam do ziemi ale to w sumie jest maly problem. A wogole to czemu sie dziwisz?
Gość BikerFG Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 no przy 184 cm rama 19"bylaby spoko, nawet 18" wg mnie nie bylaby zla.
Krzema Napisano 11 Sierpnia 2005 Napisano 11 Sierpnia 2005 A wogole to czemu sie dziwisz? jak dla mnie kupno roweru używanego, z zadużą ramą to nie okazja... ja bym się zamęczył jeżdżąc na takiej ramie... gdy zsiądzjesz z siodełka, powinieneś mieć 10 cm przestrzeni między ramą a kroczem... pozatym gdy siedzisz na rowerze i masz stope na pedale, a dokładniej pięte, noga powinna być prawie wyprostowana (jeżeli tu się myle to niech mnie ktoś poprawi)... gdybym ja musiał kupić używany rower, nawet bym nie spojrzał na ten sprzęt głównie z powodu ramy... chyba żebym mial 198 cm wzrostu :-D wydaje mi się że lepiej kupić mniejszą rame niż za dużą... pozatym na tej aukcji koleś nawciskał kitu... no ale jeżeli Tobie się wygodnie jeździ to życze szerokiej drogi :wink: ... jak zrobisz pare km to napisz jak się jeździ :wink: ...
Bomb_A Napisano 12 Sierpnia 2005 Napisano 12 Sierpnia 2005 oczywiscie nie kupilem tego roweru tak ze zobaczylem o gary fisher wahoo 04 tylko dobrze sie zastanowilem i dlatego zdecydowalem sie na rame 21" bo nie mam zamiaru uprawiac ciezkiego XC raczej wole jezdzic po ulicach lub po bezdrozach bez jakis podjazdow zjazdow itp . a co do tych 10cm pzreswitu to albo podales za duzo albo ja mam krotkie nogi bo jak sprawdzilem na ramie kolegi 17" to milam dokladnie 7.5cm :roll:
jelen Napisano 12 Sierpnia 2005 Napisano 12 Sierpnia 2005 a moze chcesz kup[ic moja rame tez gf ;] 19' ;] kaitai za 900 jest Twoja ;]
rs Napisano 13 Sierpnia 2005 Napisano 13 Sierpnia 2005 Ja to jeszcze chyba nie widziałem nikogo na ramie 21" ale mniejsz z tym. Ja przy wzroście 181 mam ramę 19,5 i jest idealna jak dla mnie. dziwne jest też to że jak przymierzyłem ramę o rozmiar mniejszą (w numeracji gf oczywiście) to okazała się tragicznie mała.
Gość BikerFG Napisano 13 Sierpnia 2005 Napisano 13 Sierpnia 2005 a moze chcesz kup[ic moja rame tez gf ;] 19' ;] kaitai za 900 jest Twoja ;] mozesz napisac dokladnie z jakiego stopu jest ta rama (oznaczenie na niej) ? albo chociaz jaka to seria ram GF ? i z ktorego roku ?
pwe Napisano 13 Sierpnia 2005 Napisano 13 Sierpnia 2005 BikerFG, chyba w "Sprzedam" jest opisana, chyba ... BikerFG, jak oponki? bo chyba Tiogi kupiłes (gdzieś wyczytałem)
Gość BikerFG Napisano 13 Sierpnia 2005 Napisano 13 Sierpnia 2005 oponki rewelacja, nie maja duzych oporow toczenia, myslalem, ze bedzie gorzej, rozmiar 1.95 ale ledwo si mieszcza w tylnym widelcu :twisted: [ Dodano: 2005-08-13, 20:43 ] [ Dodano: 2005-08-13, 20:47 ]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.