Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BikerFG
Napisano

musisz zmierzyc obwod kola i go wprowadzic. zmierz promien albo srednice i wylicz obwod, albo zaznacz na ziemi odcinek = obrotowi kola i juz.

Napisano

Ja mam zaraz kolo mostka po lewej, w tym zagieciu takim. Licznik VDO, wiec wystaje troche, bo one sa wysokie :D

Napisano

Witam w klubie Gary'ego ;)

Bike - Gary Fisher Tarpon AD 2002 :)

(z przodu z Suntour'em NEX 4000, na mostku Uno i sterach Neco)

Napisano

Witamy.

Tak sobie latam po necie i niebardzo moge znaleźść akcesoria GF do naszych rowerków. Jak ktoś ma jakieś na miary na sklep internetowy to poprosze o linka.

Napisano

wiem, że w ofercie SkiTeam-u są jakieś akcesoria GF... (www.skiteam.pl) nawet są w promocji, ale niestety SkiTeam-y są tylko w Warszawie i Poznaniu... :/

Napisano
Witamy.

Tak sobie latam po necie i niebardzo moge znaleźść akcesoria GF do naszych rowerków. Jak ktoś ma jakieś na miary na sklep internetowy to poprosze o linka.

Rozumie ze chodzi ci o cos typu kask GF`a itp. Czy raczej Czesci Bontragera uzyte w GF`ie. Tak czy inaczej to wszystko znajdziesz w Ski Team`ie :)

Gość BikerFG
Napisano

ja sie kiedys "podpalilem" koszulka GF, ale jak w SkiTeam cobaczylem jej cene to od razu mnie schlodzilo :) powolutku z Bontrager'a przechodze na Tioge, w sumie juz troche komponentow mam... mostek, kiera, chwyty (rogi sa na razie w pudelku) i oponki. Sztycy Bontragera raczej nie wymienie bo mi bardzo odpowiada, tylko, ze byla czasna a powoli robi sie coraz jasniejsza... :eek:

troche widac ponizej:

101_0159.JPG

Gość BikerFG
Napisano
;) dobra cena, a rama wyglada duza nawet na zdjeciach :)
Napisano

no coz chcesz kupic rame? :) bo ja mam tylko 184cm ;/ ale co tam na razie sie bedzie jezdzic moze nic mi sie nie stanie i bede mial dzieci w przyszlosci ;) a na tej aukcji bylem 2 bo nie zdazylem zalicytowac ale koles sie wycofal i udalo mi sie kupic rowerek i jestem bardzo zadowolony. A wogole to mialem juz kase na Authora Basic sx ale tak zoabczylem na allegro ta aukcje i pomyslalem ze warto naprawde kupic

Napisano

ja na ten wzrost moge Ci polecić rame 19... wydaje mi się, że jeżeli rama jest za duża, to jazda nie będzie zbyt komfortowa i szczerze mówiac dziwie się, że kupiłeś ten rower....

Napisano

wlasnie ze nie jezdzi sie bardo komfortowo ale jest problem w tym ze jak siedze na siodelku to

nie dosiegam do ziemi ale to w sumie jest maly problem. A wogole to czemu sie dziwisz?

Gość BikerFG
Napisano

no przy 184 cm rama 19"bylaby spoko, nawet 18" wg mnie nie bylaby zla.

Napisano
A wogole to czemu sie dziwisz?

jak dla mnie kupno roweru używanego, z zadużą ramą to nie okazja... ja bym się zamęczył jeżdżąc na takiej ramie... gdy zsiądzjesz z siodełka, powinieneś mieć 10 cm przestrzeni między ramą a kroczem... pozatym gdy siedzisz na rowerze i masz stope na pedale, a dokładniej pięte, noga powinna być prawie wyprostowana (jeżeli tu się myle to niech mnie ktoś poprawi)... gdybym ja musiał kupić używany rower, nawet bym nie spojrzał na ten sprzęt głównie z powodu ramy... chyba żebym mial 198 cm wzrostu :-D wydaje mi się że lepiej kupić mniejszą rame niż za dużą...

pozatym na tej aukcji koleś nawciskał kitu...

no ale jeżeli Tobie się wygodnie jeździ to życze szerokiej drogi :wink: ... jak zrobisz pare km to napisz jak się jeździ :wink: ...

Napisano

oczywiscie nie kupilem tego roweru tak ze zobaczylem o gary fisher wahoo 04 tylko dobrze sie zastanowilem i dlatego zdecydowalem sie na rame 21" bo nie mam zamiaru uprawiac ciezkiego XC raczej wole jezdzic po ulicach lub po bezdrozach bez jakis podjazdow zjazdow itp . :D a co do tych 10cm pzreswitu to albo podales za duzo albo ja mam krotkie nogi bo jak sprawdzilem na ramie kolegi 17" to milam dokladnie 7.5cm :roll:

Napisano

Ja to jeszcze chyba nie widziałem nikogo na ramie 21" ale mniejsz z tym. Ja przy wzroście 181 mam ramę 19,5 i jest idealna jak dla mnie. dziwne jest też to że jak przymierzyłem ramę o rozmiar mniejszą (w numeracji gf oczywiście) to okazała się tragicznie mała.

Gość BikerFG
Napisano
a moze chcesz kup[ic moja rame tez gf ;] 19' ;] kaitai za 900 jest Twoja ;]

mozesz napisac dokladnie z jakiego stopu jest ta rama (oznaczenie na niej) ? albo chociaz jaka to seria ram GF ? i z ktorego roku ?

Napisano

BikerFG, chyba w "Sprzedam" jest opisana, chyba ...

BikerFG, jak oponki? bo chyba Tiogi kupiłes (gdzieś wyczytałem) :D

Gość BikerFG
Napisano

oponki rewelacja, nie maja duzych oporow toczenia, myslalem, ze bedzie gorzej,

rozmiar 1.95 ale ledwo si mieszcza w tylnym widelcu :twisted:

[ Dodano: 2005-08-13, 20:43 ]

10202356ef.th.jpg10202350jz.th.jpg

[ Dodano: 2005-08-13, 20:47 ]

10202293dk.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...