Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

A na zime to sobie kupie jakies tanie oponki i wstawie w nie kolce :grin:

serio? ;)

ja chyba te oponki zostawie bo mi ise nie opłaca ich sprzedać (za darmo nie oddam), mam nadzieje ze na maatonie w Otwocku dojade do mety (jak wystartuje:) ) :mrgreen:

Witam. To ja też do klubu się pisze. Kupiłem Merlina. Rowerku jeszcze dziś nie dostałem, bo za późno na raty było :evil: . Niewiem tylko czy ramka nie zamała. wziąłem 19`. Mam 186 wzrostu. Noga 88 cm. Myślicie , że będzie dobra. Zawsze mogę sie uprzeć na sprowadzenie większej. 21` cali niemieli na sklepie, a jak wsiadłem na scotta to ledwo pięść wcisnołem. Więc wziąłem tą 19 aby nie było :shock: Geometria jest troszke inna niż w moim poprzednim rowerku. Niemogę się doczekać jutra. :twisted:

a moze by ktośchciał ramke gf Kaitai - jedyna taak w polsce, kilka w europie ;] hmm? pol roku śmigana mam na liczniku jedyne 652,6 km nabite ;] ramka w stanie bdobrym, fotki sa w dziale, sprzet na czym jezdzicie, zainteresowanym wrzuce na mailaalbo cuś ponizej 850 nie zejde, a tyle bede musial dc za amstaffa + stery + zacisk + sztyca :/ pozdro zią ;] co do ramki to jeszcze napisze ze (cytat Rikera)

"Rama to wyscigowa konstrukcja z gornej polki......ta sama montowana w hoo-koo-e-koo i big sur. niezla. ma oczywiscie geometrie genesis, obrabiane haki i dolne widelki i jest lekka........nie jakos szczegolnie, ale "w porzu". kompatybilna z tarczami i v-kami. rama Jelenia pochodzi z roku 2000, chociaz nie jest jezdzona........ot lezakowala w magazynie z 4 sezony.......fajnie co?"

http://img227.exs.cx/img227/4033/kaitaikol...larzcopy6ho.jpg

do tego stery FSA Orbit igla kulka zacisk i sztyca ;] pozdro ;] jeszcze dam to do dzialu sprzedam ;]

ooo niedobrze, szalałeś zbytnio pewnie ;)

Witam. To ja też do klubu się pisze. Kupiłem Merlina

a tak przy okazji - mam wrażenie ze nie wiesz dokładnioe jak się Twój bike nazywa - gary fisher mArlin ? :mrgreen:

Tak tylko sie krotko pochwale - dzisiaj Gary skonczyl 2500 km. Kupiony 22 kwietna, zwiedzil juz troche Polski ;) Oby tak dalej, przezyl blotko, upaly, skoki na hopach i ma sie calkiem w porzadku, na razie nic nie wymieniane (choc oponki juz dosc cienko stoja). Wszystkiego najlepszego Gary! :)

gary fisher mArlin ?

Heh Pewnie że A. :grin: Kurna, ze też niemiałem w domu żadnej łatki, musze do jutra poczekać. OMG 8 godzin w robocie. Naszczęście poprosiłem ojca, aby mi dętke zrobił, więc od 16 jazda ;)

Ps.

Gratulacje zaq.

Tak tylko sie krotko pochwale - dzisiaj Gary skonczyl 2500 km. Kupiony 22 kwietna, zwiedzil juz troche Polski ;) Oby tak dalej, przezyl blotko, upaly, skoki na hopach i ma sie calkiem w porzadku, na razie nic nie wymieniane (choc oponki juz dosc cienko stoja). Wszystkiego najlepszego Gary! :)

możesz mi coś bliżej o tych oponkach opowiedzieć??? bo zastanawiam sie czy opłaca sie je zostawiać 9mam je jeszcze nowe) czy moze sprzedać i kupić conti escape (kewlar)

daj znać

ps ładny przebieg!

możesz mi coś bliżej o tych oponkach opowiedzieć??? bo zastanawiam sie czy opłaca sie je zostawiać 9mam je jeszcze nowe) czy moze sprzedać i kupić conti escape (kewlar)

daj znać

ps ładny przebieg!

Dziekuje wszystkim za gratulacje ;)

A co do oponek - dopoki nie bedzie blota - sa ok, trzymaja niezle. Ale jak tylko sie pojawi jakies wieksze blotko (gory na przyklad) to tragedia. Bylismy na bardzo blotnistej wyprawie w gorach (caly czas lalo) i chlopaki na Conti Escape'ach smigali do gory jak po sznurku a ja odstawialem jakis taniec, slizgajac sie z prawej na lewa.

Po takim przebiegu maja juz dosc sporo zdarty bieznik (duzo po drogach jezdzilem), choc jeszcze go widac. Poczekam az sie zetrze do konca i bede ich uzywal jako semi-slickow :) Dobrze trzymaja na zakretach, trzeba uwazac na piasku (ale to chyba zawsze) i mokrym (z tego powodu juz dwie gleby).

Tak jeszcze gwoli wyjasnienia - duze bloto - czyli bloto przez cala trase, glebokie tak na 2 - 3 cm. Bo jak sie na trasie pojawi jedna czy dwie kaluze to dadza rade ^^

No dzisiaj sobie wkoncu pojedzilem. Dziwnie bylo przez te 2 dni lapalem kapcie, geometria nie za bardzo mi pasowala, przelozenia nie takie, opony stawialy za duze opory. Wszystko to przezto, ze jezdzilem wkolo domu wlasciwie to wyjezdzalem bo z powrotem rower prowadzilem. Dzis pojechalem w gory i miazga ;) na podjazdach idalnie, amorek dziala jak trzeba, przelozenia swietnie spasowane. Poprostu mniodzio :mrgreen:

jakie polecacie pedały zamiast tych wellgo. Troche zbyt plastikowe są ;)

Zbieraj na SPD. Naprawde warto ;) Do XC niczego innego sobie nie wyobrazam. Drogi interes, ale na allegro mozna zlapac pedalki w miare tanio. A butki to juz lepiej przymierzyc osobiscie moim zdaniem :P

zaq - ale min 300zl musze mieć :/ kiedyś owszem, ale teraz jakies alumki jak BikerFG radzi, może vp albo te tańszevp2

i chyab mostek na bardziej płaski zmienie, ale nie wiem jeszcze czy warto i czy chce. Podkładki dziś pozmieniałem ale jeszcze nie jeździłem.

muzycom informuj o kapciach nastepnych bo czesto łapiesz  --> będzie już tylko lepiej

Mam nadzieje, że problem mam z głowy. Załatwiłem pierwszy raz dętke na krawęzniku zabrakło z 0,5 atmosfery i puf. Kolejne 2 dni to było czekanie na nową dentke i przygody ze starą. Wkońcu tak ją zmasakrowałem że się wentyl naderwał. (brak odpowiedniej pompki) Teraz to juz licze na normalna eksploatacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...