Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Ale czysciutki ten rowerek :D Zabezpieczenie przeciwko wycieraniu lakieru przez pancerze podobne jak u mnie :D Polecam tez zerknac na te tylne pancerze - ja juz tam mam sporo rys, dopiero niedawno zauwazylem ze tez tra ostro :/ Teraz w kazdym newralgicznym miejscu pancerz jest owiniety kawalkiem bawelnianego materialu :P

Zamierzam kupić Gf Wahoo mam 179 cm wzrostu i nie wiem jaki rozmiar wziąć 19 czy 17,5?Bede jeżdzil raczej po terenach leśnych i górskich generalnie wyboistych a nie po drogach asfaltowych.Mozecie mi doradzic jaki rozmiarek wziąc ,bo generalnie w sklepie siedzi mi sie bardzo podobnie na tym i na tym wiec zadna to przymiarka a przejechać sie nie moge wiec napiszcie co sądzicie bo ja to niedoświadczony biker jestem;)

Ja mam 178 i mam tegorocznego Wahoo, i mam 19'', i niejest na mnie za duza. Pzdr!

ja przy 180cm mam rame 19"... w sklepie powiedzieli, że 17,5 będzie na bank za mała... 19 jest spoko.. nie wydaje mi sie za duża... jest w sam raz...

ja tesh sobie tylko z przodu podkleiłem taśme izolacyjną na rame, żeby się nie obcierało... ache i jeszcze pospinalem linki opaskami samozaciskającymi (nie wiem, czy to tak dokłądnmie sie nazywa) żeby mi sie chałasowały na dołkach :D ]

mam tylko jeden problem, a mianowicie zsuwają mi się chwyty... po dłuższej jeździe musze je wciskać bo wysuwają się na zewnątrz kierownicy o 1,5-2cm... macie może podobny problem :?:

Cze...  

Zamierzam kupić Gf Wahoo mam 179 cm wzrostu i nie wiem jaki rozmiar wziąć 19 czy 17,5?Bede jeżdzil raczej po terenach leśnych i górskich generalnie wyboistych a nie po drogach asfaltowych.Mozecie mi doradzic jaki rozmiarek wziąc ,bo generalnie w sklepie siedzi mi sie bardzo podobnie na tym i na tym wiec zadna to przymiarka a przejechać sie nie moge wiec napiszcie co sądzicie bo ja to niedoświadczony biker jestem;)

Ja mam 178cm i rame 17,5" i jest dobra i taka bym ci radzil choc nie wiem bo na 19 calach nie jechalem - mi sie bardzo dobrze jezdzi

Polecam tez zerknac na te tylne pancerze - ja juz tam mam sporo rys, dopiero niedawno zauwazylem ze tez tra ostro :/

Patrzylem u mnie ale tam az tak zle nie jest naszczescie (nie tra albo tego nie zauwazylem :P )

mam tylko jeden problem, a mianowicie zsuwają mi się chwyty... po dłuższej jeździe musze je wciskać bo wysuwają się na zewnątrz kierownicy o 1,5-2cm... macie może podobny problem

Moje gripy przesowaja sie tylko o pare milimetrow wiec nie mam takiego problemu. Sprubuj je zdjac i zalozyc jeszcze raz na plyn do naczyn :D Powinno po wyschnieciu zlapac :-D

Gość BikerFG
mam tylko jeden problem, a mianowicie zsuwają mi się chwyty... po dłuższej jeździe musze je wciskać bo wysuwają się na zewnątrz kierownicy o 1,5-2cm... macie może podobny problem Question

qrcze Krzema ja mam problem zeby je w ogole sciagnac :/ a mam zamiar zmienic kierownice.

mam tylko jeden problem, a mianowicie zsuwają mi się chwyty... po dłuższej jeździe musze je wciskać bo wysuwają się na zewnątrz kierownicy o 1,5-2cm... macie może podobny problem Question

qrcze Krzema ja mam problem zeby je w ogole sciagnac :/ a mam zamiar zmienic kierownice.

No to rada dla Ciebie...

Wez strzykawke z igla, nabierz wody i wbij igle w kilka miejsc i wstrzyknij troszke wody. Nastepnie obruszaj chwyty, powinny zejsc leciutko...

Nakladanie robisz inaczej, najlepiej odtluscic kiere jakims spirytusem, zmoczyc koniec chwytu w wodzie i nasunac na kierownice, po wyshnieciu powinien siedziec jak ta lala... :D

Dzięki za rady... spróbuje tego sposobu, który podał SpiderMAN... a jak nie wypali to ten z płynem... :wink:

u mnie wchodzą ciężko i schodzą też ciężko... no ale oczywiście w czasie jazdy się same zsuwają łatwo :evil: :wink:

Dzięki za rady... spróbuje tego sposobu, który podał SpiderMAN... a jak nie wypali to ten z płynem... :wink:  

u mnie wchodzą ciężko i schodzą też ciężko... no ale oczywiście w czasie jazdy się same zsuwają łatwo :evil: :wink:

Na zsuwajace sie gripy, to jest tez kilka rozwiazan...

1. Nakladac je na kleju... Dobry w te klocki jest Pattex SuperFix... albo Poxipol przezroczysty, badz jakis klej silikonowy, z tymze da sie tak tylko przykleic do nieco chropowatej kierowiy, gladka aluminiowa niestety musi byc przed takim zabiegiem zmatowiona dosc mocno papierem sciernym.

2. Sciagnac je a nastepnie okeic kierownice przy klamce paskiem dwustronnej tasmy klejacej.

2. Zalozyc rogi... :D

3. Zalozyc przykrecane gripy... :P

Noi stało sie jestem posiadaczem GF Wahoo 17,5" jazda fajowa aczkolwiek powiem,ze do tej geometrii rzeczywiście trzeba sie przyzwyczaić,ale jak na razie jeździ sie fajowo,no moze poza tym,ze po przejazdżce 38 km nogi wychodzą mi z... no właśnie z tego miejsca,ktore mnie strasznie boli;) :grin:

Na zsuwajace sie gripy, to jest tez kilka rozwiazan...  

1. Nakladac je na kleju... Dobry w te klocki jest Pattex SuperFix... albo Poxipol przezroczysty, badz jakis klej silikonowy, z tymze da sie tak tylko przykleic do nieco chropowatej kierowiy, gladka aluminiowa niestety musi byc przed takim zabiegiem zmatowiona dosc mocno papierem sciernym.  

2. Sciagnac je a nastepnie okeic kierownice przy klamce paskiem dwustronnej tasmy klejacej.  

2. Zalozyc rogi...  

3. Zalozyc przykrecane gripy...

wolałbym nie używać tych metod, bo jakbym ewentualnie chciał sprzedąc kierownice, albo zmienić gripy, to będe mial niezłą zabawe żeby je zdjąć, i oczyścić z kleju itd...

co do wspomnialych przez SpiderMAN-a i Juraska rogów to zamierzam je sobie kupić, ale na razie są potrzebniejsze wydatki (licznik i inne akcesoria), na które i tak nie mam kasy jak na razie :| naszczęście 18 sierpnia mam urodzinki i będzie jakiś przypływ gotówki więc może starczy mi jeszcze kasy na rogi... mam jakieś tam w domu, ale to badziew, a ja chce kupić coś porządnego, żebym miał na długo... wychodze z założenia, że lepiej troche poczekać i kupić coś lepszego, a co za tym idzie droższego niż jakiś sh*t...

Noi stało sie jestem posiadaczem GF Wahoo 17,5"

gratuluje dobrego zakupu i witam w klubie rybaków... :D

polecam junior5 rame 18 lub 19.

w geometrii Genesis są tylko następujące rozmiary:

XS (13") | SM (15.5") | MD (17.5") | LG (19") | XL (21")

przymierzam sie do kupna bike :D coz to za wspanialy, przelomowy moment w zyciu

(cykloza sie nasila)

czytajac wypowidzy Was, rybakow bylbym skory kupic ktoregos garego fishera..

wlasnie tylko jakiego?

rower bede kupowal na obnizce cen zima w ski teamie :D

rower w cenie max do 1800 zl

mam 182, 15 lat, 65 kg waze

rower do ostrzejszego XC :twisted:

i mam jedno pytanie...czy tylko mi gary fishery na zdjeciach katalogowych sie nie podobaja?

maja smiesznie wysuniete mostki kierownicy oraz dziwaczna geometrie..... hmmm :P

dla mnie nie wyglądają one wcale dziwacznie... gf mają swoją klase, że tak powiem... nie to co Kelly's, Author itd... one są jedyne w swoim rodzaju... są poprostu śliczne... a jeszcze jak mają Genesis to jush całkiem... takie fajne małe ramki... BAJKA poprostu :D:D :-D :-D :grin: :grin: :D:P

przymierzam sie do kupna bike  coz to za wspanialy, przelomowy moment w zyciu  

(cykloza sie nasila)  

czytajac wypowidzy Was, rybakow bylbym skory kupic ktoregos garego fishera..  

wlasnie tylko jakiego?  

rower bede kupowal na obnizce cen zima w ski teamie  

rower w cenie max do 1800 zl  

mam 182, 15 lat, 65 kg waze  

rower do ostrzejszego XC  

i mam jedno pytanie...czy tylko mi gary fishery na zdjeciach katalogowych sie nie podobaja?  

maja smiesznie wysuniete mostki kierownicy oraz dziwaczna geometrie..... hmmm

Zobacz strone wczesniej mojego bajka GF Marlin Disc to jest realistyczne zdjecie nie z katalogu - tak wlasnie wygladaja GF`y z geometria Genesis :D

PS GF`y z Genesis sa piekne i jedyne w swoim rodzaju :D

Gość BikerFG

dokladnie jak napisal MIC, trzeba je zobaczyc w real lub na zdjeciach robionych przez bikerow na nich jezdzacych :D co do mostka, to jednemu pasuje drugiemu nie, ja zmienilem akurat. ale podobnie zadarte mostki maja tez rowery innych producentow.

ps. Kijanka z tego co dojrzalem na avatarze to chyba ten zolty RST z Garego dobrze Ci sluzy... :D

Gość BikerFG

pomyslalem, ze puki jest lato, teren nie za ciezki to troche pojezdze na nich, jesienia i zima jezdzilem na panaracer smoke 2.1, na tych obecnych byloby ciezej.

ja śmigam na razie w nich i po mieście i w terenie... na suchym są spoko.. na błocie i mokrym jeszcze nie testowałem... na asfalcie mają spore opory... na zime sobie chyba kupie na tył tylko jakąś oponke z bardziej klockowatym bierznikiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...