skrzynia Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Pewnie, że możesz, ale pewnie trzeba będzie dopłacić, bo przegląd tego nie przewiduje (a przynajmniej tak mi się wydaje :wink:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 no własnie dlatego się pytałęm czy będzie to w ramach przeglądu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 NIe ma bata zeby przeglad gwarancyjny kosztowal wiecej niz 45zl. Po kupnie roweru powiedzieli mi ze mam do nich przyjezdzac jak tylko cos nie bedzie grac przed czy po gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pvz Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A propos przeglądu gwarancyjnego, u mnie ma kosztować 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrizz Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 A propos przeglądu gwarancyjnego, u mnie ma kosztować 50zł Jesli masz karte gwarancyjna, tam wyraznie pisze ile kosztuje 1 przeglad! 45 zl. Nie daj sie naciagnac.. [ Dodano: 2005-07-13, 22:27 ] a teraz pytanie do wszyskich: czy w ramach przeglądu moge poprosić aby przycięli mi rure sterową i zdjęli podkładki pod mostkiem Question mozesz na razie sam sobie przelozyc podkladki, ja tak wlasnie zrobilem, a dociac mysle ze w ramach przegladu problemu nie bedzie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 tzn jak zrobiłeś :?: chce zdjąc te podkładki ale jak zdejme to rura sterowa będzie za długa... bo teraz mam ją do końca mostka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 NIe ma bata zeby przeglad gwarancyjny kosztowal wiecej niz 45zl. Po kupnie roweru powiedzieli mi ze mam do nich przyjezdzac jak tylko cos nie bedzie grac przed czy po gwarancji. To prawda...np.w jednym ze sklepów w krakowie mój brat miał wszelkie poprawki i bieżące regulacje bezpłatne przez pierwszy miesiąc po kupnie , czyli praktycznie do pierwszego przeglądu. Jeśli chodzi o koszt pierwszego przeglądu to np. w kielcach gdzie nabywałem swój rower-wynosił on 30zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 chyba ich powaliło :!: w karcie gwarancyjnej, w warunkach gwaranci w jedyn z punktów jest napisane:"Użytkownik zobowiązany jest do wykonania jednego przeglądu gwarancyjnego po przejechaniu 100-200km lub ok.10 godz. jazdy, w autoryzowanym serwisie wskazanym przez gwaranta: (tu kropeczki na wypełnienie ale ja mam puste pole)] Przegląd ten jest płatny KOSZT PRZEGLĄDU GWARANZYJNEGO - 45 zł" a Ty BikerFG nie robiłeś przeglądu? a teraz pytanie do wszyskich: czy w ramach przeglądu moge poprosić aby przycięli mi rure sterową i zdjęli podkładki pod mostkiem :?: nie zrobilem przegladu, tam gdzie kupilem rower jest zryty wlasciciel, mialem z nim przejscia i pozniej juz tam nogi nie postawilem w tym jego sklepie, a ski team poznanski mi nie odpisal na maila z zapytaniem czy u nich dalo by rade zrobic przeglad... gwarancja na rower w sumie i tak juz by mi minela, a dozywotnia gwarancja na rame jest dla pierwszego wlasciciela, czyli jakbym komus sprzedal swoj rower to gwarancji i tak juz nie ma. ale i tak uwazam, ze warto zrobic taki przeglad. ja na szcescie nie musialem korzytsac z gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrizz Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 tzn jak zrobiłeś Question chce zdjąc te podkładki ale jak zdejme to rura sterowa będzie za długa... bo teraz mam ją do końca mostka... no tak, bedzie za dluga, ale mozesz zrobic to w odwrotny sposob, zdjac te dwie podkladki, zalozyc kierownice, zalozyc wtedy na nia dwie podkladki, i w efekcie masz kierownice nizej o jakies 10cm, a tymczasowo rura moze wystawac z tymi podkladki.. ja tak zrobilem, i jest okej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 wlasnie tak jak napisal chrizz ja mam zrobione u siebie i wyglada to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrizz Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 dziekuje za fotograficzne udokumentowanie mojej wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 achaa... teraz rozumiem chrizz, a Ty zdjąłeś te dwie małe i zostawiłeś dużą? jak Ci się z tym jeździ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrizz Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ja obnizylem ja maksymalnie na dol, czyli i te dwie male i ta duza przelozylem nad mostek. (zadnych sie nie pozbywalem jesli o to chodzi) Jak sie jezdzi? Pozycja jest bardziej pochylona, a o to mi chodzilo, poniewaz niejestem jakis wielkim wyrostkiem, to taka mi bardziej odpowiada. Ale to oczywiscie kwestia gustu i prob. Sprobuj masz, kilka kombinacji ustawienia, mysle ze albo jakas Ci przypadnie do gustu, albo pozostaniesz na takiej jaka masz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 thx bede próbował... własnie wrócilem ze sklepu i będe czyścił napęd... wtedy mi nie powiniene hałasować.. przy okazji załoze sobie spineczke SRAM-a bo kupiłem... tylko najpierw musze lecieć po rozkuwacz do łańcucha.. pozdrówka pracowite :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pvz Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 a co daje takie obniżenie poziomu kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 15 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 daje bardziej sportową pozycję na rowerze... :grin: wczoraj te dwie male podkładki załozyłem nad mostek... wydaje mi się że jest lepiej... nie wiem jak będzie w trasie ale zawsze bolały dolne partie kręgosłupa przy dłuższej jeździe... terazhjestem bardziej wyprostowany, przy zachowaniu siodełka na odpowiednim poziomie więc powinno być lepiej... będe eksperymentował... :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajman Napisano 17 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Spinka SRAM'a nie współpracuje dobrze z łańcuchem Shimano. Do Sh pasują spinki Connex ale są 7 razy droższe niż Sramowskie (18 zł). Najlepiej zaczekać aż ten łańcuch Sh się rozciągnie i potem kupować już Sram lub Connex (podobne cenowo i jakościowo). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 pani w sklepie powiedziała mi, że będzie pasowała... na razie działa dobrze.. a jak sie przyczepią na przeglądzie gwarancyjnym na któy dzisiaj jade to powiem że podobno miało pasować.. :evil: jak zjade ten łańcuch to na pewno wezme jakiegoś SRAM-a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 20 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2005 No to wreszcie mam już zestaw buty + pedały SPD. Są to pedały Simano PD-M520 i buty Specialized Sport Mountain :grin: http://img112.imageshack.us/my.php?image=k...=kif17842qy.jpg Jutro zakładam pedałki do roweru i bloki do butów i ruszam na testy :grin: Przy okazji wrzucę zdjęcie jak się prezentuje mój rowerek. [ Dodano: 2005-07-20, 23:12 ] A wżuce miniaturkę zestawu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 21 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 fajny zestaw, tylko buty mi się tak średnio podobają.. no ale w końcu wygląd nei jest najważniejszy... ile za nie dałeś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 21 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 a mi wlasnie te buciki strasznie sie widza i nie chodzi tylko o wyglad. mialem okazje je przymierzyc niedawno i ciagle mi po glowie "chodza" mimo ze mam obecnie inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 21 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Buciki sa swietne, zastanawialem sie jeszcze nad SH-M120 ale jednak z wygladu wybralem Specialized. Kupilem je w Ski Team`ie w promocju z 319zl na 271zl. Przed kupnem nie mialem okazji ich przymierzyc ale wiedzialem ze 44 powinne pasowac chociarz Shimano pasowaly mi 45 - i pasuja :grin: Dzisiaj robilem pierwsze jazdy i naprawde swietnie mi sie w nich jezdzi (Body Geometry - to pomaga) - sa bardzo wygodne. A to mój bike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 21 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 bike fajny, bo podobny do mojego :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juniorr5 Napisano 24 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Cze... Zamierzam kupić Gf Wahoo mam 179 cm wzrostu i nie wiem jaki rozmiar wziąć 19 czy 17,5?Bede jeżdzil raczej po terenach leśnych i górskich generalnie wyboistych a nie po drogach asfaltowych.Mozecie mi doradzic jaki rozmiarek wziąc ,bo generalnie w sklepie siedzi mi sie bardzo podobnie na tym i na tym wiec zadna to przymiarka a przejechać sie nie moge wiec napiszcie co sądzicie bo ja to niedoświadczony biker jestem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 24 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 mysle, ze 17,5, ja mam 176 cm i 18' ramka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.