Rutek Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ale swoją drogą to dziwna sprawa że sztycę trzyma tylko kilka cm komina, szczególnie że nie pojawiło się w ramach z 2007, ale sporo wcześniej, a do tej pory tego niewyeliminowano. Ja od kiedy się o tym dowiedziałem mam "nadwrażliwość sprawdzalczą" ramy nad spawem Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Zasadniczo to w moim modelu ona siedzi głębiej niż tylko w kominie, ale i tak mam wrażenie, że za płytko... a teraz, jak te ramy sa o 'bardziej sportowym kroju' to rzeczywiście sztyca przy max możliwym wysunięciu siedzi tylko w kominie. w 2004 rama miała dosc klasyczny krój. W ogóle... z ciekawości do tych z Genesis Geometry... zmienialiście sobie wysokośc mostka albo sam mostek? czy jeździcie na ustawieniach 'domyślnych'? i ew. jakie zmiany odczuliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ja osobiście dałem mostek niżej o 1 podkładkę (tą grubszą, chyba 2cm). Na pewno poprawiła się pozycja (bardziej sportowa), lepszy komfort jazdy no i dociążyłem przód. Siodełko mam wysunięte prawie na max (180cm i rama 17.5"). Jeździ się naprawdę bardzo wygodnie, siodełka już wyżej nie dam. Co do zmian na przyszłość: chcę kupić sztycę 400mm (tak dla pewności ), wymiana mostka na jakiś dłuższy i o mniejszym kącie nachylenia, zmiana kiery na prostą i ew. siodełko na San Marco SKN ale z tym mi się nie spieszy bo Bontrager jest bardzo wygodny. A i zmieniłem przednią przerzutkę na XT. To chyba tyle Pozdrawiam wszystkich klubowiczów Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ja natomiast w swoim zmieniłem mostek ze 110mm 10st. na 90mm i 5st. - który dałem na "minus", obniżając przy tym wysokość kiery o jedną podkładkę. Siodełko poszlo do przodu, lecz nie do samego końca i zmieniłem sztycę na "Accenta" bez cofnięcia jarzma. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Obniżyłem sobie o jedną podkładke kierownik i o dziwo poczułem różnice na plus choć w pewnym momencie zabolał kręgosłup ale szybko przeszło ;] Zastanawiam sie nad obróceniem standartowego mostka [105mm 10 st. ] na "-" ale to przy giętym crowbarze będzie strasznie dziko wyglądać i z racji wieku powoli trzeba zacząć myśleć o zmiania osprzętu, zważywszy na fakt, że ceny na shimano takie korzystne bo deore już powoli zaczyna coś się buntować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kretschmer Napisano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam, chciałbym dołączyć do zacnego klubu ze swoim garym;] http://picasaweb.google.pl/kovaldt/GaryFisherWahoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 czy hkek 06 potrzebuje adaptera do tarczy http://www.allegro.pl/item225229370_gary_f...hookooekoo.html dokładnie ten który właśnie nabyłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 hkek za 350zł :| Ale ubiłeś interes, zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 ale ma to mocowanie czy tak jak stare roczniki przez jakiś śmieszny adapter ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No pisze że rama pod hamulec tarczowy więc raczej nie potrzeba adaptera... CHYBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Z tyłu bez adaptera zamontujesz tarczę 140 mm. Do każdej większej potrzebujesz adapter. Jest on zwykle sprzedawany z tarczą. BTW fajna ramka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 adapter do zacisku to wiem ale adapter do adaptera jak do mojej obecnej tassajary,ale po kształtach i pomiarach wychodzi mi ze nie potrzebuje ramka się ładnie trafiła w 10 min po wystawieniu zgarnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 To zmierz sobie dokąd sięga sztyca, bo za spaw na pewno nie :/Kup sobie sztyce 400 - 430 mm. Pozdrower Ja właśnie zapodałem sobie sztyce BOPLIGHT Team 400 mm i teraz bede spal spokojniej myslac o moim kominie:) No i plus ze wazy ona 244 gramy i zszedlem z waga do 10,634 kg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian000 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Dołączam do grona rybaków Gary Fisher Tassajara disc 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turfinh Napisano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Gary zaprezentował nam nową stronę internetową i przy okazji kolekcję rowerów na 2008, a w niej (chyba) po raz pierwszy karbonowe ramy, ale tylko w modelach HiFi. http://www.fisherbikes.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notils Napisano 8 Września 2007 Udostępnij Napisano 8 Września 2007 carbonowa rama jest jeszcze w nowym modelu Superfly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 witam:) a macie taką fajną grafikę na waszych rowerach? Man's best friend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 no baa zawodowa jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 9 Września 2007 Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Nawet nie zauważyłem że taka jest Będę musiał zobaczyć czy mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 musisz mieć każdy Gary chyba ma takie pytanie czysto teoretyczne... jak zmienię amor z 80mm na 100mm to jak to wpłynie na geometrie roweru? rozumiem, że te 2 cm to mogę potem podkładkami zniwelować, ale czy nie zrobi się z mego Marlina 'czoper'? bo jak patrzyłem to w 2004 wszystkie Genesis Hardtail [poza Big Sur] miały fabrycznie amory o skoku 80mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 10 Września 2007 Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Moja dziewczyna też ma tą naklejkę ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Witam drodzy koledzy Chciałbym od Was zasięgnąć języka i opinii jako od znawców Garego Fishera. Co byście powiedzieli na temat Gary Fisher Ferrous (2007) http://mkbikeonline.com/sklep/product_info...roducts_id=1936 Czy ta rama jest na pewno stalowa?? Z góry dzięki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Tak, stalowa ! Koniecznie kup i przetestuj ! Pozdrówko z aplauzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Eciu jak zwykle potrafisz mnie rozbawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 25 Września 2007 Udostępnij Napisano 25 Września 2007 115mm? widzę, że powiększanie skoku trwa. a może ten rower nie jest już XC? jeśli tak to składam coś bardzo podobnego (ale nie na ramie GF). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.