Pacmen_89 Napisano 12 Maja 2006 Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ktoś tu kiedyś pisał o sklepach MK Bike www.mkbike.pl bo też sprzedają sprzęt rybaka więc się możesz dowiedzieć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 zakochalem sie w Cake 1 DLX tylko jakby XT na X.0 zamienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Powiem szzcerze ze to nic specjalnego - jednozawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Stal w natarciu: http://www.fisherbikes.com/bikes/bike_deta...is&bike=Ferrous ... Ponoć mają być w Polsce w 2007 roku. Ciekawe, jaka będzie cena... Pozdrówko ofensywne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Kurna, chyba uwaliłem pierwszą rzecz w moim Marlinie :/ A jest to uwaga siodło Na niedzielnym maratonie coś strzeliło i nagle zaczeły mi się spodenki zaczepiać. ( skutkiem czego są 2 dziury na nogawce ) Ten plastik, który jest z przodu siodła się wygiął. Okazało się że pręt przesunął się do przodu i zanic nie mogę go wepchnąc na miejsce. Do tego w tylnej częsci pręty są asymetryczne . Rozbierał ktoś z was siodło? Możecie odkrecić ten plastik i pstryknąc fote? Nie wiem czy mam użyć naprawdę mocnej siły, aby to nagiąc i wcisnąc, czy coś mi się po prostu rozjechało w tylnej części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Pewnie zrobiłeś to samo, co ja - wygiąłeś pręt. Zerknij tu: http://forumrowerowe.jgc.pl/czesc-siodla-B...ATB-t13684.html W miejscu, gdzie jest skala dla mierzenia położenia siodła przód-tył pręt na zdjęciu w ww. linku jest wygięty. Kiedyś był prosty. Takie wygięcie (u mnie skutek lądowania tyłkiem na siodle po wyskoczeniu z niespodziewanej hopki i utracie kontaktu z pedałami; cud, że się nie wywaliłem ) powoduje, że pręt rozpycha miejsca, gdzie jest zamocowany (z przodu i z tyłu). Odkręć ten plastik z przodu na spodzie, to zobaczysz sam, jak to wygląda - pręt wypycha Ci ten plastik do przodu i w dół, czyli w siodle są teraz duże naprężenia. Na chama nic nie rób - po rozkręceniu sprawdź, co nie pasuje, wygnij pręt tak, żeby pasowało bez użycia siły, i skręć wszystko z powrtoem. Gwinty w tym plastikowym prawdopodobnie przez te naprężenia zjechały Ci się tak jak u mnie, więc będą później trochę słabiej trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Pręt w siodełku jest beznadziejnie plastyczny :/ Wyprostowałem wszystko i zbieram na nowe siodło, bo z taką sztywnością, to raczej to długo nie pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 a oto moja maszyna : rama - GF Tassajara 03 amor - duke race 04 stery - wcs mostek - smica kiera - tioga rogi - boplight klamki - avid ti manetki - gripy x.0 przerzutki - x.0/x-gen hamulce - avid 7 korba + suport - LX 03 łańcuch + kaseta - LX piasty - novatec obreczę - mavic 517 (citron:P) sztyca - bontrager sport (do wymiany) siodło - fizik plateu pedały - ucijaki opony - michelin wildgripper sprint s (krzywe,łyse i czekają na wymiane) http://img475.imageshack.us/my.php?image=img12815lv.jpg - bok http://img422.imageshack.us/my.php?image=img12851bs.jpg - przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 21 Maja 2006 Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Mam pytanko do użytkowników GF-ów w wersji "nie-disc". Czy ktoś z Was wymieniał może te Promaksy na coś innego? Moglibyście napisać na co i czy się opłaca? Chodzi mi oczywiście o tych, którzy wymieniali na inne V-ki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Hmm. Na początek to zmień klocki, bo są do kitu. Dobre klocki kosztują wiecej niż te hamulce. Polecam BBB. Jeśli chcesz poczuć znaczącą różnice w pracy to kup Avidy SD7, ale zmień też od razu klamki. Jeździłem na Avidach i różnica nie jest jakaś straszebna, szczególnie jak zmieniłem klocki. Inna sprawa, że moje promaxy mają już spore luzy. A tu macie rarytasik: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=105759241 Cieżko cos takiego w Polsce kupić. Na mnie niestety za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Koszulka fajna ale za mala jak dla mnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Hmm. Na początek to zmień klocki, bo są do kitu. Dobre klocki kosztują wiecej niż te hamulce. Polecam BBB. Jeśli chcesz poczuć znaczącą różnice w pracy to kup Avidy SD7, ale zmień też od razu klamki. Jeździłem na Avidach i różnica nie jest jakaś straszebna, szczególnie jak zmieniłem klocki. Inna sprawa, że moje promaxy mają już spore luzy. A tu macie rarytasik: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=105759241 Cieżko cos takiego w Polsce kupić. Na mnie niestety za mała. Coś takiego: http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...p5?id=696&pos=2 na ten przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Dokładnie takie. Czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 mi ta koszulka jakos sie nie widzi, jakos do tej pory nie widzialem takiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 z koszulek GF to podoba mi sie jedynia ta nowa subaru. o ktorej juz pisalem cena ok 220zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 No ta Subaru jest piekna ale ponad 2 stowy za koszulke... przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ehhh $$$$$$$$$$$$$$$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Powiem szzcerze ze to nic specjalnego - jednozawias Ha, ale za to jaki jednozawias :!!: Często jeżdżę sobie na Cake'u 3 - mój brat ma takowego i jak dla mnie przy odpowiednim ustawieniu platformy jest super. Nie jest to król wydajności, o depnięciu na stojąco można pomarzyć :029: Ale za to po całym dniu w siodełku gręgosłup nie nap****a No i na jakimkolwiek zjeździe zero stresu - w połączeniu z Bomberem z przodu przebrnie przez wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Lepiej późno niż wcale, też dołączam się do GF MTB clubu . Akurat dzisiaj założyłem do mojego ulubieńca nowy napęd XT/ LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Siema w klubie iras ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 ...to czekamy na fotki iras , oraz janislaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 mi ta koszulka jakos sie nie widzi, jakos do tej pory nie widzialem takiej. Oglądałem je często na ebayu. Witam nowego klubowicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Oglądałem je często na ebayu. Witam nowego klubowicza. ale stan tej konkretnej z allegro wydaje mi sie nie najlepszy :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 jakos sobie nie wyobrazam jazdy w uzywanej,kolarskiej koszulce ktos w ttym wyciskal ostatnie poty .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 26 Maja 2006 Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 nie dramatyzuj fajna koszulina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.