Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie czy ktoś z was używa takiego zestawu?

Przednia przerzutka XT downswing + korba Alivio ew. LX.

Nie wiem czy bedzie pasowac do rozstawu otworów w ramie, mam tam przykręcony uchwyt na pompkę.

Napisano

25,4 mm

Co polecacie. Mam zamiar skrocic kierownice Bontrager Crowbar 5 Degre z 620mm do 580mm aby rower zrobic bardziej wyscigowym. Przycinac ja czy moze gdzies ta kiere opchac - wiele chyba za nia nie dostane...

Napisano

katalogowo bodajze w zeszlym roku 99 zł. ale nie jestem pewien. Ja sie powaznie zastanawiam nad prosta kiera (chociazby amoeba z mani lekkosci :033: ) pozdrawiam

Napisano

ja bym ją radził opchnąć jak najdrożej i kupić Tioge za 100PLN u Arnika, która waży 129 gram, a na allegro kiedyś była po 60zł... Jakbyś ją dorwał taniej, to nie musiałbyś nawet dokładać dużo.... Ja właśnie mam zamiar tak zrobić... Niestety na razie nie wiem co będzie z moim rowerem, bo po ostatnim wypadku drogowym, zgodnie z warunkami gwarancji ją utraciłem dlatego rower stoi nie używany i dopiero po rozstrzygnięciu sprawy w sądzie będe mógł ubiegać się o odszkodowanie. Rama jest lekko porysowana, mostek, kiera licznik itd... ale ja im tego nie odpuszcze... W końcu utraciłem gwarancję, więc niech mi oddają za cały rower :]

Napisano

Co do kiery to nie wiem czy wogole ktos ja kupi...

Krzema a co sie stalo?

Czy to ten rower co spadl z dachu samochodu podczas jazdy?

Bo bylo cos takie jakis czas temu - tez Wahoo

Napisano

18 kwietnia pojechałem sobie na rower, wracalem Wałem Miedzeszyńskim po ścieżce rowerowej. Miałem prędkość ok 30km/h. Zbliżalem się do przejazdu przez ulice prostopadłą do Wału Miedzeszyńskiego. Zwolnilem troche i będąc pewny że nic nie jedzie zbliżałem się do ulicy, gdy nagle nie wiadomo skąd wyjechal mi bus. Było za późno, żeby cokolwiek zrobić, ale odruchowo zacisnąlem klamke przedniego hamulca, zeby podnieść tylne koło, w punkcie kulminacyjnym wypiąc się z pedałów i wpaść na hamujący samochód lewą stroną ciała między maską a bokiem. Potem odbijając się od auta, znalazłem się na glebie i poczułem że nie mam kawałka zęba. Nie zwracając uwagi na inne obrażenia poprosiłem kierującego samochodem o nazwisko i zadzwoniłem na policje. Po godzinie przyjechała drogówka, wezwali karetkę i pojechałęm do szpitala. Kierowca busa nie zwrócił wogóle uwagi że jade i patrzył się tylko i wyłącznie w lewą stronę. Wymusił pierszeństwo, gdyż ja znajdowałem się na ścieżce rowerowej.

Obrażenia: ułamana jedynka, 5 szwów na brodzie, boli mnie żuchwa, strasznie bolą mnie nadgarstki, poobijane mocno nogi, zbite kolano, podarta bluza, zbity łokieć, zdarta skóra z palców u prawej ręki. Z rowerowych: przytarte rękawiczki, porysowana rama, porysowany mostek (jest na nim ślad farby), porysowana kierownica, wybite okienko w klamkomanetce, porysowany licznik. Może być coś jeszcze ale w tej chwili nie pamiętam. Policjant zrobił zdjęcia, ale powiedział że rękawiczka jest ok, chodź tak naprawde nie jest ok, ale mnie przy tym nie było bo ojciec odbierał rower.

Dzwonili do mnie z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Stołecznej Policji. Mam się stawić na przesłuchanie, gdyż zostałem zawieziony do szpitala z obrażeniami na ciele, a że nie mam skończonych 16 lat będzie wszczęte postępowanie i sprawa w sądzie.

W karcie gwarancyjnej roweru jest napisane:

"(...)

II Klient traci uprawnienia gwarancyjne w następujących przypadkach

(...)

5. Uczestnictwo w wypadku lub kolizji drogowej.

(...)"

Nie wiem co na to powie ubezpieczyciel, ale będe się domagał o odszkodowanie, pokrycie kosztów leczenia no i oczywiście kase za rower, akcesoria i ubrania...

Napisano

Z jedynką fakt lipa :/ ale w sumie na pewno Ci dokleją i zobaczysz nawet nie bedzie sladu (2 kumpli ma tak zrobione zęby) ale co do rowerku :/ lipa na maxa ;) ciekawe jak zinterpretuja tą gwwrancje :/ jak sie okaze ze od garego nie dostaniesz zwrotu kasy albo wymiany rowerku to kurde do sądu busiarza trzeba podac !! niech kurde płaci !! bo to by było niezłe chamstwo jak przez jakiegos debila bys zostal bez bika :/ ja rozumiem ze maja ciezka prace CI kolesie ale kurde co by bylo jak by w Ciebie mocniej przywalil ?? a tak jak by mu sąd kazał kupić Ci nowego Wahoo to może koleś by jezdził ostrożniej :/

PS przypominam o stronce www.pcservices.d6.pl/gary piiiiiiiszcie opinie o swoich bikach i podsylajcie mi na maila a ja powrzucam je do działu nasze maszynki :) nie dajmy umrzeć stronce :) inne artykuly , porady i sugestie oczywiscie jak najbardziej sa mile widziane :)

Napisano

W temacie: "Strony miłośników..."

Jest mało interaktywna, nie można się zarejestrować, jest troche bezosobowa. Można by dodać dział ogłoszeń itp. Jakąś galerie naszych rowerów, każdy mógłby sobie wrzucać fotki swojego sprzętu itd.

Osobiście Mambo i Joomla zajmuje się już od troche i więcej czasu, jakby co to moge pomóc.

Acha, można by zamówić w Quest koszulki z logo klubu itp. Więcej osób się zgłosi to wyjdzie taniej. Taki tam pomysł.

Napisano

Quit spko moge dodac logowanie itd (to jest mambo ver. 4.5.2) tylko myslalem ze nie ma po co robic zamieszania bo to dodawanie artów raz mi działało a raz nie poza tym i tak musiałem jako admin autoryzować te artykuły więc wyszło w sumie na to samo co jak ludzie by mi podsyłali arty na maila i ja je bym wrzucał, mam neta w pracy i w chatce więc on line jestem ok 13-14 godzin na dobe (bo w pracy siedze po 12 :D ) wiec nie bylo by duzych opoznien z umieszczaniem artów (poza tym wg mnie tak jest schludniej, moze troszke wolniej ale z doswiadczenia wiem ze takie mamba <tzn z jak najmniejsza liczba userów> dłuzej mi działały :) ale moze akurat takie miałem szczescie ) co do galerii rowerkow to zrobilem tam linka Galeria i prosze o podsylanie linkow z imageshack albo innych ze zdjeciami bikow (niestety mam malo miejsca na servie i na zdjecia bikow nie starczy mi miejsca ) myślałem też zeby zrobic galerię zdjęć z wycieczek rowerowych i w tym module flashowym zapodać na str głównej jakies 4 lub 5 zdjec zeby sie zmieniały :D oczysiście to są tylko moje propozycje i jak macie jakies inne to chetnie się z nimi zapoznam :) tak czy siak najważniejsze to ARTYKUŁY z opisami rowerków i wrażen z jazdy na nich a takze porady techniczne co w jakim rowerku zrobic, jak to zrobic i dlaczego (np przycinanie rury sterowej w GF advance po obnizeniu mostka :) ale to sam napisze bo dzisiaj to zrobilem ) bo bez artykulow to chociaz nie wiem jak czadowa buyla by stronka to to nic nie da bo ona poprostu umrze :) Wogole to marzyl by mi sie kiedys za jakis roczek moze jak by to dzialalo fajnie jakis zlocik GF w Krakowie (albo gdzieś indziej gdzie Fisherowców jest dużo ) polaczony moze z jakimis zawodami amatorskimi ?? sie pomysli :)

PS a co do koszulek to hmm po co kabinować z jakims zamawianiem tego gdzies itp ??? jak w gre zaczynaja wchodzic jakies zrzutki oplaty itp to najczesciej wychodzi kupa :/ lepiej niech kazdy kto moze skoczy sobie do sklepu jakiegos z drukarkami i kupi pare kartek takich do naprasowywania na koszulki, druknie logo (odbicie lustrzane) i sobie naprasuje na koszulke i po sprawie :) koszt calego przedsiewziecia to ok 6 zł (liczac ze koszulka najtansza chinska kosztuje 5 zł - a tyle mniej wiecej kosztuje + 1 zł za drukowanie loga w kolorze na kupionej przez nas specjalnej kartce - mozna to robic w kazdym punkcie xero koszt ok 1 zł ) i to wszytsko :)

Napisano

Co to do koszulki to też bym był za ;] Fajnie jest tak pośmigać sobie na rowerku garego i to jeszcze w koszulce ;]

Szkoda właśnie że nie możńa kupić koszulki z TC 2005 bo też były z Garym włąsnie...

Napisano

Dzisiaj przeczytałem na forum w innym temacie że gary ma gware dożywotnio na ramki, a że rower nie mam kupiony w całości a tylko samą ramę na allegro to się tym nie interesowawłem..

I tutaj mam pare pytań:

1.Jeżeli startuje w maratonach to gwarancja mi przepada czy nie, bo niektórzy producenci tam mają...

2. Rame kupiłem na allegro, na aukcji gościu pisał że gwarancja 12 miesięcy, więc jak tutaj wygląda sprawa..

Ale i tak wierzę w to że nie będę musiał zgłasza gwarancji ramy ponieważ jest dobrze i staranie zrobiona <_<

Pozdrawiam, z góry dzięki za odpowiedz.

Napisano

Z rama nic sie nie powinno stac. Jeszcze nie slyszalem o polamanym Garym.

Gwara jest dozywotnia ale jak wystartujesz w maratonie to tracisz gwarancje - szczerze mowiac mam to gdzies. Ta gwarancja mi zwisa i powiewa... :D

Napisano

Zaden problem. Dowiedza sie u organizatora maratonu, wiscigu XC.

Listy zajetych pozycji sa tez na stronach organizatorow...

Napisano

tego na razie jeszcze nie ustalilem ale mam jeszcze chwilke ale tam jest wiele ciekawych miejsc ktore warto zobaczyc pozdrawiam pedro

Napisano

7 cm? Tyle to nie ma nawet flaszka piwa, a co dopiero którakolwiek rura w Genesisie... :036:

No dobra, zmierzyłem u siebie - wychodzi ok. 4,3 cm. Rama 15,5 cala, ale to pewnie nie ma znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...