Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

A mi za to od dzisiaj coś w napędzie strzela..., kumpel mowi że to może byc stary wolnobieg ale wątpie bo przy naciskaniu na pedały i korbe to słyszę...

Suport jest nówka, mam mniej niż 500 km na nim ale jutro rower rozkręcam do samej ramy, wszystki wyczyszcze i posprawdzam i oby to przestało hałasować.. Jak możecie to podajcie mi jakięś pomysły co to jeszcze by mogło być...bo nerwica mnie z tym bierze...;/

A to poczatek zmian jakie wprowadzam w rowerze:

kif02915it.th.jpg

Opuscilem kierownice o 1 duza i 1 mala podkladke(standardowo 2 male i 1 duza). Ta zmiana zaowocowala ustaniem bolu plecow.Teraz kiera jest znacznie nizej siiodelka w porownaniu z poprzednia wersja. Dziwne ze wczesniej nie sprobowalem... Byc moze pokombinuje jeszcze cos z siodelkiem (przod/tyl). A wracajac do podkladek to jak juz sobie kupie rogi to przetestuje pozycje ostatecznie i utne ten odstajacy kawalek rury sterowej. A pozbywajac sie 2 podkladek i kawalka rury sterowej spodziewam sie zbic ok 60g a kto wie czy nie wiecej...bo wkoncu stal jest dosyc ciezka ;)

PS 1 Tak wygladal Marlinek po jezdzie gdy jeszcze bylo duzo blota:

kif026886cg.th.jpg kif027007ef.th.jpg

PS Ktore byscie wybrali rogi Smica czy Ritchey WCS?

ja bym wziął smica... waga, no i ta cena.... dawno na nie poluje ale na razie są inne wydatki... ja jush dawno zdjąłem 2 małe podkładki i obciąłem rure sterową. teraz obniżylem całkiem mostek ale nie obcinam rury bo bede zmieniał mostek, kiere i amora. Pozatym musze jeszcze troche przejechać, żeby sie przekonać czy mi pasuje ta pozycja.

na ja jezdzie na standardowej i wsumie to dlamnie zbędne jest przynajmniej dlamnie wystarczy to co mam , ale jak już będzie trzeba to tylko setlaza sprawdzona marka która specjalizuje się właśnie między innymi w takie akcesoria

Zawinalem detke i przypialem 3 zipami. Juz od samego poczatku tak jezdze bo nie chce miec poharatanej ramy.

PS zamowilem rogi Smica - juz do mnie jada, powinny dotzrec w poniedzalek :) Widzialem co z nimi zrobili na www.light-bike.com

Z waga zeszli ponizej 40g

Zamowilem sobie jeszcze krotkie spodenki z szelkami Mareto z wkladka M.L.P

Kupilem szpryche i az mi sie "wesolo" zrobilo jak uslyszalem od sprzedawcy ze dalej beda pekac wiec trzeba przeplesc kolo :/ Zobaczymy jak peknie czwarta to juz powazniej nad tym pomysle. Jak na razie mam dosyc zdejmowania kola,opony,kasety i tarczy poraz trzeci w ciagu 2-3 tygodni. Powiem tylko - beznadziejne kola

Najlepiej by bylo jakby kolo wytrzymalo jeszcze do konca sezonu i z przebiegiem ok 10000km poszlo by w odstawke... - Deorka pewnie juz wtedy bedzie miala mocno wytarte bieznie

Rogi juz doszly

a przebieg to 3701km

smutno mi czytać takie rzeczy, kiedy ja też mam takie same koła co MIC ale niejestem zaskoczony . na razie mam tylko lekkie bicie w tylnym kole a tak pozatym nic się niedzieje na razie ale to początek tych kółek dopiero 1200km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...