Gość BikerFG Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 muzycom, moze po jakims piachu pojezdziles i naped Ci steka, poczekaj jeszcze.. a ja wznosz wlasnie toast za Marlinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Ja tam się do wymiany suportu nie spieszę. Zresztą nie ma takiej potrzeby, bo wszystko działa git . Napęd miałczy, i tyle, ale jak człowiek na szybkiego coś usłyszy, a potem roweru przez 3 dni niewidzi to tak bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 2 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 A mi za to od dzisiaj coś w napędzie strzela..., kumpel mowi że to może byc stary wolnobieg ale wątpie bo przy naciskaniu na pedały i korbe to słyszę... Suport jest nówka, mam mniej niż 500 km na nim ale jutro rower rozkręcam do samej ramy, wszystki wyczyszcze i posprawdzam i oby to przestało hałasować.. Jak możecie to podajcie mi jakięś pomysły co to jeszcze by mogło być...bo nerwica mnie z tym bierze...;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 A to poczatek zmian jakie wprowadzam w rowerze: Opuscilem kierownice o 1 duza i 1 mala podkladke(standardowo 2 male i 1 duza). Ta zmiana zaowocowala ustaniem bolu plecow.Teraz kiera jest znacznie nizej siiodelka w porownaniu z poprzednia wersja. Dziwne ze wczesniej nie sprobowalem... Byc moze pokombinuje jeszcze cos z siodelkiem (przod/tyl). A wracajac do podkladek to jak juz sobie kupie rogi to przetestuje pozycje ostatecznie i utne ten odstajacy kawalek rury sterowej. A pozbywajac sie 2 podkladek i kawalka rury sterowej spodziewam sie zbic ok 60g a kto wie czy nie wiecej...bo wkoncu stal jest dosyc ciezka PS 1 Tak wygladal Marlinek po jezdzie gdy jeszcze bylo duzo blota: PS Ktore byscie wybrali rogi Smica czy Ritchey WCS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 ja bym wziął smica... waga, no i ta cena.... dawno na nie poluje ale na razie są inne wydatki... ja jush dawno zdjąłem 2 małe podkładki i obciąłem rure sterową. teraz obniżylem całkiem mostek ale nie obcinam rury bo bede zmieniał mostek, kiere i amora. Pozatym musze jeszcze troche przejechać, żeby sie przekonać czy mi pasuje ta pozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Pamietaj ze ta rama bardzie jest stworzona do amora z 100mm skoku niz do 80mm jak bys zmienial na mniejszy. Geometria by sie bardzo zmienila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 wiem, wiem... pozatym, gdyby mój judy był bardziej miękki i pracował tak jak potrzeba to taki skok mi jak najbardziej odpowiada, gdyż w tej chwili często wykorzystuje k 3/4... muzycom, kiedy wrzucisz te fotki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Po 15.30 i rogi smica też bedą. To tak jak obiecałem: Kiera: Rogi: Ja polecam smice wolałem je od WCSów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 No fajnie fajnie. A Smice wybrales dlatego ze sa grubsze(lepiej leza w dloni)? Gdzie je kupiles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 no ładnie.. ja planuje DOKŁADNIE taki sam zestaw dzięki za fotki, fajnie to wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Właściwie one się wiele od Smicy nie różnią. Wygrały chyba względy estetyczne i waga Kupiłem je na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 6 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 To one grubsze nie sa od WCS`ow?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Szczerze, to oglądałem te WCSy w sklepie, ale nie zamontowane. Patrzyłem bardziej na walory wizualne. Smice użytkuje i w moim mniemaniu są dość cieńkie. Jak na moje ręce jeszcze cieńsze odpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 7 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Czy ktoś z Was jeździ tylko na standardowej osłonie tylnych widełek pod łańcuchem? Czy to wystarcza, czy lepiej jest coś dołożyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 na ja jezdzie na standardowej i wsumie to dlamnie zbędne jest przynajmniej dlamnie wystarczy to co mam , ale jak już będzie trzeba to tylko setlaza sprawdzona marka która specjalizuje się właśnie między innymi w takie akcesoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ja mam bbb oslonke mysle ze nie ma duzej roznicy jaka firma jak neopren...to neopren czy setlaz czy co innego jeden pies byle rzep dobrze trzymal pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Zawinalem detke i przypialem 3 zipami. Juz od samego poczatku tak jezdze bo nie chce miec poharatanej ramy. PS zamowilem rogi Smica - juz do mnie jada, powinny dotzrec w poniedzalek Widzialem co z nimi zrobili na www.light-bike.com Z waga zeszli ponizej 40g Zamowilem sobie jeszcze krotkie spodenki z szelkami Mareto z wkladka M.L.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 ja mam rogi zooma ze starego bika jeszcze ważą jakies 140 g ale poki co styka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 Co do osłonki to mam full wypas uwaga GTX http://www.gtxbikes.pl/rowery/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 9 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2006 No ja juz nie wiem. Dzisiaj poszla mi z tylu kolejna szprysza. To juz TRZECIA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 jak wyglądają u was na razie przebiegi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 Kupilem szpryche i az mi sie "wesolo" zrobilo jak uslyszalem od sprzedawcy ze dalej beda pekac wiec trzeba przeplesc kolo :/ Zobaczymy jak peknie czwarta to juz powazniej nad tym pomysle. Jak na razie mam dosyc zdejmowania kola,opony,kasety i tarczy poraz trzeci w ciagu 2-3 tygodni. Powiem tylko - beznadziejne kola Najlepiej by bylo jakby kolo wytrzymalo jeszcze do konca sezonu i z przebiegiem ok 10000km poszlo by w odstawke... - Deorka pewnie juz wtedy bedzie miala mocno wytarte bieznie Rogi juz doszly a przebieg to 3701km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 u mnie od początku roku 662km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 smutno mi czytać takie rzeczy, kiedy ja też mam takie same koła co MIC ale niejestem zaskoczony . na razie mam tylko lekkie bicie w tylnym kole a tak pozatym nic się niedzieje na razie ale to początek tych kółek dopiero 1200km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2006 ja już swoje 2 razy centrowałem chyba musze zacząć zbierać na jakieś lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.