MIC Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 ja ten plastik wywalilem tak samo odblaski ... uwazam, ze nie sa to rzeczy niezbedne a mnie sie nie podobaly Tez tak dzisiaj zrobilem Chcecie zbić wagę to proponuje poszukać amora RAS Aerosa BAS - 1300 gr, kupić Przerzutke XTR używaną na tył np. i lekkie kola zlozyc np. obręcz mavic 115 (o ile sie nie myle) szprychy DT , piasta stara XTR i wsio. A pozatym powiem wam iż lekki rower nie oznacza sztywny i mocny. Wiadomo ze jak juz bedzie za lekki to bedzie trzeba korzonki omijac. Jaki sens ma wymiana na przerzutke xtr i to jeszzce uzywana skoro zysk bedzie ze 100g a za 180zl moge miec kiere Ritchey WCS na ktorej zaoszczedze ponad 200g. Osobiscie podazam w strone SRAMA. Jak bym mial skladac kola to w chwili obecnej wygladalo by to tak Mavic 717 + DT + XT lub XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 mnie sie podobaja crossmaxy np endura sa swietne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 U mnie odblaski poleciały z roweru pół godziny po zakupie - bo musiałem najpierw dojechać do domu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danzig1 Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 A u mnie szybko zapowietrzyły się tarczówki, bo podobno posiadajac takowe nie można przewracac roweru kołami do góry! To prawda czy tylko takie gadanie? To są hayesy sole oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 a jak poznajesz ze sa zapowietrzone ? to pisze ja, papanf, ale nie chce mi sie juz logowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 to wyzej to ja, jak juz napisalem. teraz przypomnialo mi sie jedno pyt. chyba to bedzie najglupsze jakie w zyciu zadalem... jak napompowac kola ? cos mi sie nie udaje bo maja dziwne "wejscie" taka jakby igielke. w starym rowerze mialem takie....normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 trzeba mieć specjalną pompkę do wentyli presta. Wielkiej filozofi nie ma, może twoja pomka też ma taką opcje, wystarczy zamienić miejscami uszczelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 albo kupić przejściówke na wentyl samochodowy w rowerowym za 5zł tak jak ja zrobilem.. teraz moge pompować na stacji beznynowej kompresorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Obecnie mam detki presta ale Geaxy zamowilem ze schrederem bo juz mam dosyc pompowania pompka a na stacje benzynowa mam niedalego a tak pozatym to wydaje mi sie ze samochodowym wentylem(schreder) szybciej sie pompuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danzig1 Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 a jak poznajesz ze sa zapowietrzone ? to pisze ja, papanf, ale nie chce mi sie juz logowac... Po tym, że nie hamują A tak poważnie to nie ma wycieku, a mimo to nie ma oporu na manetce przy hamowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 MIC, w takim razie będziesz musiał rozwiercać obręcze, bo nie są przystosowane do wentyli samochodowych... w moje nie wchodzi zawór... W Twoim garym są chyba takie same obręcze, dlatego mówie... podobno można je rozwiercić i będzie ok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Rozwiercania nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 te detki na allegro sa tez w wersji presta i waza 118g tylko sa drozsze bo kosztuja ok 20 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 26 Marca 2006 Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 MIC, w takim razie będziesz musiał rozwiercać obręcze, bo nie są przystosowane do wentyli samochodowych... w moje nie wchodzi zawór... W Twoim garym są chyba takie same obręcze, dlatego mówie... podobno można je rozwiercić i będzie ok... No nie mow cos mnie trafi, musze to sprawdzic No to kaszana macie racje schreder jest serszy. Nie mialem pojecia, nie zwrocilem nawet na to uwagi ze te wentyle moga byc rozne... I co teraz??? A jak bym to rozwirecil i pozniej np zalozyl z powrotem detke z wentyle presta to przez to ze jest wiekszy otwor bedzie sie chyba syf do srodka dostawal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 http://img465.imageshack.us/my.php?image=p32800116dj.jpg dzis byla dobra pogoda na rower. PIERWSZA przejazdzka w tym roku... nareszcie troche sniegu stopnialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 znowu deszcz pada :/ ...co ja pier*** leje !! ps. sora ale sie zbulwersowalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Suport mi padł. Jesli możecie podajcie mi wymiar suportu w Marlinie. Korba standardowa Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 muzycom, czytałem w innym topicu, że zmieniłeś kiere na prostą... mógłbym prosić o jakieś zdjęcie bo też chce zmienić tylko nie wiem jak to będzie wyglądać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 DLugosc mufy to chyba 73mm ale warte potwierdzenia. A po jakim dystansie ci padl i jak sie to objawia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 W Marlinie mam suport o szer. mufy 73 mm i dl. osi w nim 113 mm, no i korbe tez mam Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM... STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM... Dzisiaj moj Marlinek DSC konczy rowno 1 rok!!! Sciagajac ten plastik z tylnego kola i wymieniajac detki na leciutkie Geaxy w koncu udalo mi sie zejsc ponizej 14kg. Z 14150g na 13979g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 No to wszystkiego najlepszego!! Mnie też ostatnio ogarnęła mania lekkości. To jest chyba zaraźliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 no wlasnie mnie też a funduszy brak poki co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 31 Marca 2006 Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 a ja nawet nie wiem il mój waży... musze gdzieś to zważyć w końcu..ale i tak jeszcze troszke mu brakuje bo śmigam na starych kołach z wolnobiegiem na 7 przełożeń itd. ale ważne że jeździ ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Najlepszego Marlinkowi. BikerFG dzięki za dane. Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. Co do objawów to przy kręceniu korba pojawia się dziwny dzwięk. Szczerze to nawet nie miałem tego jak sprawdzić dokładnie, ale na 90% to nie napęd. Jak tylko wróce z wyjazdu sciągnę łańcuch i wszystko wyjdzie na jaw Generalnie to chyba początek zniszczenia, bo jeszcze nic nie strzela. Przebieg to około 1500 km , ale jestem dość cieżki, preferowałem niską kadencje i wszędzie mam pod górę więc zdeka deptam po tych korbach Co do kierownicy zamieszczę zdjęcie w niedziele, IMHO wygląd teraz pierwsza klasa. Jeszcze się pochwale, że od wczoraj jestem posiadaczem Sidi Eagle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.