MIC Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja poloje na te najktotsze proste 9cm. Dzisiaj porownywalem te krotkie i krotkie zakrzywione czyli dluzsze a odziwo te dluzsze byly lzejsze od krotkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 2600 ? kurde myślałem że bedzie cos kolo 2000...to jest dopiero kloc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmkaczor Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witam na forum i w klubie. Melduje się GF Tarpon:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witamy A oto waga kiery Bontrager 5 Degree Solidna, ale ciężka Mam zamiar kupić mostek Smica. Najchętniej 100mm, ale nigdzie takiego nie mogę znaleźść. Może ktos z was używa w wahoo, albo w marlinie dłuższego mostka (110 mm). Czy ten 1 cm bardzo zmienia pozycję na rowerku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 ktos moze wie ile wazy GF tass disc, 2005 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 dużo za dużo no ale trza sie cieszyc ze nie wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 witam mmkaczor. cos czuje, ze wage sobie kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 No ladnie ladnie ladna kobylka - 338g heh. Juz sobie zapisalem w mojej tabelce wag Marlina DSC. PS. muzycom mam taka sama wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 jeśli masz czas MIC napisz wszystko po koleji OK bo niechce mi się bawić w szukanie bo pewnie już coś pisałeś o wadze marlina bardziej szczegółowo więc niezaszkodzi złozyć wszytko do kupy i napisać wszytko razem co? bardzo byłbym wdzięczny.. (napisz co masz thx) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Pomyslalem ze warto by podzielic sie z wami wszystkimi danymi wagowymi jakie udalo mi sie zdobyc poprzez wazenie lub wagi katalogowe. Gary Fisher Marlin Disc 2005 Rama: Gary Fisher Marlin 17,5" - ok 1700g (waga z Weight Weenies) Amortyzator: Manitou Axel Comp - 2681g (w tym nabita gwiazdka i olej w tlumiku) Korba: Shimano Alivio - 954g (waga katalogowa - nie udalo mi sie jej zdjac - zapiekla sie) Suport: --------------- - nie wiem Pedaly: Shimano PD-M520 - 378g Sztyca: Bontrager Sport - 322g Siodło: Bontrager Select - 375g Mostek: Bontrager Sport - 188g (90mm) Kierownica: Bontrager Crowbar 5 Degre - 338g Chwyty: Bontrager - ???g (przyklejone na lakier do wlosow wiec problem ze zdejmowaniem) Manetki: Shimano Deore - ???g Przerzutka przód: Shimano Alivio - 152g Przerzutka tył: Shimano Deore - 296g Klamki: Tektro 3.0 - ???g Zacisk hamulca przod: Hayes HMX-2 - 223g Zacisk hamulca tył: Hayes HMX-2 - 223g Tarcza przód: Hayes - 110g Tarcza tyl: Hayes - 105g Adapter hamulca tył: .......... - 36g Kaseta: SRAM PG 950 - 380g (waga katalogowa) Lancuch: Shimano HG 73 - 258g ( dlugosc nie fabryczna) Lancuch(2): KMC Z9000 - 271g (dlugosc niefabryczna) Piasta przód: Shimano Deore HB-M475 - 245g (waga katalogowa) Piasta tyl: Shimano Deore FH-M475 - 449g (waga katalogowa) Obrecz przod: WTB SpeedDisc - ???g (podobno ok 460g) Obrecz tył: WTB SpeedDisc - ???g Szprychy: ....... - ok 160g x2(2 kola) Opona przod: Bontrager Jones XR 2.25 - 648g Opona tyl: Bontrager Jones XR 2.2 - 648g Zacisk podsiodlowy: Bontrager - 50g Stery: Cane Creek - ???g Detki: IRC(standardowo) - 214g Podkladki do kierownicy: ....... - 40g Rama + suport + korba - 3007g Kirownica + Manetki + gripy + klamki: - 875g Obręcz + szprychy + piasta (przód): 1019g Obręcz + szprychy + Piasta + kaseta (tył): 1711g Linki i pancerzyki: ok 182g Ufffff to sie rozpisalem. Uchwytu na bidon i licznika juz nie podawalem. Jakby ktos chcial taki maniak a`la Żbik (bez obrazy oczywiscie(zwrot zartobliwy )) to moge podac wagi srubek... Moze ktos bedzie chcial wymienic srubki na tytanowe EDIT Heh DC uprzedziles mnie Tak sobie pomyslalem zeby wlasnie napisac takie cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 jak myslicie jaka bedzie oszczednosc wagi przypuscmy przesiadajac sie na naped 24 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Znikoma. Jak dla mnie nie warta tych paru gram. Chyba ze naprawde denerwuje cie te 27 przelozen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 a jeszcze sie zapytam ocb z tym ze amor jest z gwiazdka :?: bo nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 jeśli zalezało by mi na wadze pierwsze co by poszło do wymiany to amor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 a jeszcze sie zapytam ocb z tym ze amor jest z gwiazdka :?: bo nie wiem Jak odkrecisz ten kapturek na mostku to zobaczysz cos takiego w ksztalcie jakby gwiazdki w rurze sterowej. jeśli zalezało by mi na wadze pierwsze co by poszło do wymiany to amor U mnie amor jeszcze troche pochodzi. na razie do wymiany ida Detki na Geax po 140g. Juz do mnie ida. Jak troche w nich pojezdze to napisze jak sie sprawuja. Nastepne beda opony na cos wezszego 1.95 ale dopiero jak sie zjada i byc moze siodelko na cos wygodniejszego jesli takie jest ze stajni Selle i przy okazjy z 200g odpadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Mic masz mostek 90 mm ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 23 Marca 2006 Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Tak Standardowy mostek w Marlinie DSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
111 Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 krótkie pytanie: co daje zbicie np 1,5 kg kosztem trzech lub czterech stówek (z np 14kg na 12,5kg), czy przyjemność jazdy jest większa, jak to się ma do amatorskiego jeżdżenia w kontekście wagi do poniesionych nakładów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Tak Standardowy mostek w Marlinie DSC Ja mam rame 19` i standardowy mostek 100 mm (marlin bez dysków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 wlasnie nie bardzo bo siodlo bontranger select wedlug kataogow wazylo ok. 300g tak wiec zeby tyle zejsc z wagi musialbys kupic selle italia jakiegos SLR'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 24 Marca 2006 Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 No troche przesadzilem okolo 150g. Zalezy mi na czyms wygodnym a zarazem lekkim tak kolo 220g. Jakis Filite Gel czy cos jeszcze sie dokladnie nie rozgladalem. Dopiero w sezonie jak czesto jezdze to tylek zaczyna bolec i sie zaczyna myslec o jakiejs wygodniejszej kanapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Wczoraj udalo mi sie sciagnac kasete bo chcialem wycentrowac kolo wiec przy okazji zwazylem kolo, kasete i ten plastik chroniacy przed wpadnieciem lancucha w szprychy. Sposob jakim sciagnalem kasete: http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?s=&s...ndpost&p=176905 Kolo tylne: pod tarcze - 1128g (myslalem ze bedzie ciezsze ale to tylko dlatego ze.....) Kaseta: SRAM PG 950 - 449g (tu jest problem bo myslalem ze wazy 380g a tu taki kloc) Plastik: ..... 26g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Chcecie zbić wagę to proponuje poszukać amora RAS Aerosa BAS - 1300 gr, kupić Przerzutke XTR używaną na tył np. i lekkie kola zlozyc np. obręcz mavic 115 (o ile sie nie myle) szprychy DT , piasta stara XTR i wsio. A pozatym powiem wam iż lekki rower nie oznacza sztywny i mocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 ja ten plastik wywalilem tak samo odblaski ... uwazam, ze nie sa to rzeczy niezbedne a mnie sie nie podobaly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 25 Marca 2006 Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 orientuje sie ktos ile tassajara disc 05 wazy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.