Pacmen_89 Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja na razie śmigam na prostej kierze i bez rogów ale nie jest żle Kokpit mam Boplighta więc i rogi też będą od Bopa tylko kasy musze dozbierać i pierwsze co zmienić to stare RevoShifty na Rapid Fire bo gripów mam dość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 no własnie ja chcę odwrotnie licz, że uda mi sie zdobyc srama plasme ale jeszcze nic nei mowie ze by nie zapeszyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukarski Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 tez mam compa i jak krece do oporu to tez przeskakuje a wiec staram sie na hama nie krecici zeby czego nie uac... tez sie tym zmartwilem na poczatku ale widze ze nie tylko ja mam taki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Co myslice o tym jak zamontuje rogi to mojej gietej kierownincy w marlinku? Mysle nad rogami Ritchey WCS. Waza 90g a kosztuja tylko 49zl. Zauwazylem jezdzac na mojej starej Delcie ze czesto lapie za rogi odruchowo wiec przypuszczalnie w marlinku bedzie tak samo. Jako ze rower wazy akualnie 14150g chcialem kupic detki Geax po 140g kazda to zszedlbym z wagi okolo 150g jednak jak kupie rogi to wyjdzie ok 60 g mniej ale coz...Dalej nie zejdziemy ponizej 14kg Chcialbym te WCS`y szczegolnie ze wzgledu na to ze to bardzo kultowa firma i w przyszlosci chyba zaczne wymieniac sprzet wlasnie na WCS`a :-D Mam te wcs'y i sa naprawdę fajne i solidne. Szkoda tylko ze takie waskie... Moga przez to dziwnie wygladac na gietej kierownicy. Musialbys przymierzyc. Moze ci spasuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 MIC w dziale mania lekkosci pisales ze chcesz zwazyc wszystkie czesci w rowerze mozesz sie pochwalic wynikami (chyba ze juz pisales) jestem ciekawy ile waza poszczegolne np kiera bontranger crowbar pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja zmieniłem już kiere na prostą Tioge Xc i założyłem rogi smica. Raczej do gientej kiery nie wróce. A tak nawiasem mówiąc straszny klocek z tego Bontragera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam rybaków Prośba o klubową pomoc w dośc często obecnym ostatnio temacie: KORBA DEORE M540/LX M572 a długośc suportu Czy ktoś z was zmieniał korby w swoich bajkach na wymienione wyżej modele? Zależy mi szczególnie na posiadaczach ram:tass(najbardziej:),marlin,wahoo(we wszystkich takie same mufy i ogólne wymiary ramy) rocznika 2004 i starszych(od 2005 się ciut zmieniły) *Czy nieprzesadzę kupując suport długości 118-121mm.(chodzi o zachowanie prawidłowej tzw.linii łańcucha i niespowodowanie zbyt dużych przekosów łańcucha) *Jaki jest rodzaj gwintu w suportach do tych ram. Puki co wiem,że szerokośc mufy jest 73mm Może ktoś z was już to przerabiał i może poradzi? Z góry dzięki. pozdrowienia klubowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 no wlasnie klocek... ale mi chodzi o konkrety bo to ze kloc to sie domyslam chyba nie ma lekkich gietych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Kurde, ja od początku jeżdżę na giętej kierze i jak siadam na rower, który ma rogi (rzadko) to nawet ich nie dotykam... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 no patrz poprostu niesamowite ja natomiast nie moge sie przyzwyczaic i mysle ze ta Tioga dobra rzecz...tylko kase jeszcze miec bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Mam te wcs'y i sa naprawdę fajne i solidne. Szkoda tylko ze takie waskie... Moga przez to dziwnie wygladac na gietej kierownicy. Musialbys przymierzyc. Moze ci spasuja A moglbys zmierzyc ich srednice, bede bardzo wdzieczny??? U mnie w miescie chyba sie nie doszukam ich w sklepach. Porownam sobie ta srednice z rogami w moim starym rowerze MIC w dziale mania lekkosci pisales ze chcesz zwazyc wszystkie czesci w rowerze mozesz sie pochwalic wynikami (chyba ze juz pisales) jestem ciekawy ile waza poszczegolne np kiera bontranger crowbar pozdro Niestety tej czesci nie udalo mi sie zwazyc bo mam chwyty zalozone na lakier do wlosow i tzymaja jak **** - ale zwazylem calosc z klamkami Tektro 3.0, manetkami Deore i gripami bontrager i wyszlo 875 g - wiem to nic nie mowi :-) Ale jak tylko bede montowal rogi to bede musial przyciac i przesunac chwyty wiec obiecuje ze wszystko jeszcze raz zwaze :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 spoko z tego co sie orientowałem te kiery na nowy rok ważą sporo ponad 300g (http://www.bontrager.com/Mountain/Components/Handlebars/5821.php) takze z naszymi chyba nie jest lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Panacerne kloce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 ano nie ma co się oszukiwać poczytałem trochę działu mania lekkości to i sie nakrecilem na zbicie wagi zobaczymy co z tego wyniknie(ale kiera prosta to wczesniej czy pozniej musi byc ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Tez mi sie tak wydaje. A co do tego Crowbara na Weight Weenies wystepuja 2 modele i nie wiem ktory mamy: Sport(265g) i Comp (365g) albo cos kolo tego stym ze moj Crowbar ma 640mm a tamten ma 630mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Panowie mam dobre wieści. Idzie do mnie pocztą waga, a kiera leży sobie spokojnie i czeka na zważenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 heh nareszcie beda konkrety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DC Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 wole niewiedzieć bo jeszcze coś mi odbije i wysztko co mam z bontragera powimieniam chodźby na kibixa w co wątpie mam inne wydatki np. spd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no fakt ale wiesz spd to co najmniej 300 zl a kiera 100 (jeszcze mozesz tego bontrangera sprzedac za jakie 60/70 zeta) i wiesz prawie jak darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ynooo widze "mania lekkosci" tez Was dopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ech, taką giętą węglówkę mieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 A moglbys zmierzyc ich srednice, bede bardzo wdzieczny??? U mnie w miescie chyba sie nie doszukam ich w sklepach. Porownam sobie ta srednice z rogami w moim starym rowerze sorki ze tak pozno... 23mm grubosci, 118 dlugosci(z korkami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gf Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 a ile waży ten Axel z marlina wie ktos moze ?? i koła też to sie odrazu pytam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 sorki ze tak pozno... 23mm grubosci, 118 dlugosci(z korkami) Ok dzieki. W necie widzialem to maja 9cm dlugosci... dziwne(oczywiscie mowie o prostych krotkich to te same?) Dzisiaj udalo mi sie je znalezc w sklepie - faktycznie troche chude sa ale jeszcze sie zobaczy :-) a ile waży ten Axel z marlina wie ktos moze ?? i koła też to sie odrazu pytam A byl caly temat o tym :-) Moj wazy ok 2681g z gwiazdka. Przednie kolo pod tarcze (z Marlina Disca) wazy 1019g a tylne (pod tarcze) razem z kaseta SRAM PG-950 1711g, czyli bez kasety okolo 1331g - oj duzo bardzo duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ok dzieki. W necie widzialem to maja 9cm dlugosci... dziwne(oczywiscie mowie o prostych krotkich to te same?) Dzisiaj udalo mi sie je znalezc w sklepie - faktycznie troche chude sa ale jeszcze sie zobaczy :-) Sa krotkie i minimalnie zakrzywione w strone mostka. 9cm to ma powierzchnia za ktora sie trzyma Dzisiaj pojawila sie na nich druga rysa bo oparlem rower o plot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.