Skocz do zawartości

Gary Fisher MTB Club !!!

Gość BikerFG

Rekomendowane odpowiedzi

Co myslice o tym jak zamontuje rogi to mojej gietej kierownincy w marlinku? Mysle nad rogami Ritchey WCS. Waza 90g a kosztuja tylko 49zl. Zauwazylem jezdzac na mojej starej Delcie ze czesto lapie za rogi odruchowo wiec przypuszczalnie w marlinku bedzie tak samo.

Jako ze rower wazy akualnie 14150g chcialem kupic detki Geax po 140g kazda to zszedlbym z wagi okolo 150g jednak jak kupie rogi to wyjdzie ok 60 g mniej ale coz...Dalej nie zejdziemy ponizej 14kg Chcialbym te WCS`y szczegolnie ze wzgledu na to ze to bardzo kultowa firma i w przyszlosci chyba zaczne wymieniac sprzet wlasnie na WCS`a :-D

Mam te wcs'y i sa naprawdę fajne i solidne. Szkoda tylko ze takie waskie... Moga przez to dziwnie wygladac na gietej kierownicy. Musialbys przymierzyc. Moze ci spasuja :)

MIC w dziale mania lekkosci pisales ze chcesz zwazyc wszystkie czesci w rowerze :) mozesz sie pochwalic wynikami (chyba ze juz pisales) jestem ciekawy ile waza poszczegolne np kiera bontranger crowbar :) pozdro

Witam rybaków

Prośba o klubową pomoc w dośc często obecnym ostatnio temacie: KORBA DEORE M540/LX M572 a długośc suportu

Czy ktoś z was zmieniał korby w swoich bajkach na wymienione wyżej modele?

Zależy mi szczególnie na posiadaczach ram:tass(najbardziej:),marlin,wahoo(we wszystkich takie same mufy i ogólne wymiary ramy) rocznika 2004 i starszych(od 2005 się ciut zmieniły)

*Czy nieprzesadzę kupując suport długości 118-121mm.(chodzi o zachowanie prawidłowej tzw.linii

łańcucha i niespowodowanie zbyt dużych przekosów łańcucha)

*Jaki jest rodzaj gwintu w suportach do tych ram.

Puki co wiem,że szerokośc mufy jest 73mm

Może ktoś z was już to przerabiał i może poradzi? Z góry dzięki.

pozdrowienia klubowe:)

Mam te wcs'y i sa naprawdę fajne i solidne. Szkoda tylko ze takie waskie... Moga przez to dziwnie wygladac na gietej kierownicy. Musialbys przymierzyc. Moze ci spasuja

A moglbys zmierzyc ich srednice, bede bardzo wdzieczny??? U mnie w miescie chyba sie nie doszukam ich w sklepach. Porownam sobie ta srednice z rogami w moim starym rowerze

MIC w dziale mania lekkosci pisales ze chcesz zwazyc wszystkie czesci w rowerze mozesz sie pochwalic wynikami (chyba ze juz pisales) jestem ciekawy ile waza poszczegolne np kiera bontranger crowbar pozdro

Niestety tej czesci nie udalo mi sie zwazyc bo mam chwyty zalozone na lakier do wlosow i tzymaja jak **** - ale zwazylem calosc z klamkami Tektro 3.0, manetkami Deore i gripami bontrager i wyszlo 875 g - wiem to nic nie mowi :-) Ale jak tylko bede montowal rogi to bede musial przyciac i przesunac chwyty wiec obiecuje ze wszystko jeszcze raz zwaze :-).

A moglbys zmierzyc ich srednice, bede bardzo wdzieczny??? U mnie w miescie chyba sie nie doszukam ich w sklepach. Porownam sobie ta srednice z rogami w moim starym rowerze

sorki ze tak pozno... 23mm grubosci, 118 dlugosci(z korkami)

sorki ze tak pozno... 23mm grubosci, 118 dlugosci(z korkami)

Ok dzieki. W necie widzialem to maja 9cm dlugosci... dziwne(oczywiscie mowie o prostych krotkich to te same?)

Dzisiaj udalo mi sie je znalezc w sklepie - faktycznie troche chude sa ale jeszcze sie zobaczy :-)

a ile waży ten Axel z marlina wie ktos moze ??

i koła też to sie odrazu pytam

A byl caly temat o tym :-) Moj wazy ok 2681g z gwiazdka.

Przednie kolo pod tarcze (z Marlina Disca) wazy 1019g a tylne (pod tarcze) razem z kaseta SRAM PG-950 1711g, czyli bez kasety okolo 1331g - oj duzo bardzo duzo

Ok dzieki. W necie widzialem to maja 9cm dlugosci... dziwne(oczywiscie mowie o prostych krotkich to te same?)

Dzisiaj udalo mi sie je znalezc w sklepie - faktycznie troche chude sa ale jeszcze sie zobaczy :-)

Sa krotkie i minimalnie zakrzywione w strone mostka. 9cm to ma powierzchnia za ktora sie trzyma :D

Dzisiaj pojawila sie na nich druga rysa bo oparlem rower o plot :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...