Skocz do zawartości

[amortyzator] oś 20mm

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

Witam, oczywiste jest że piastę 20mm można zredukować do 9. A czy da się tak samo zrobić z amortyzatorem? 20mm--->9mm? Pozdrawiam!

w tytule jest pomyłka oczywiście chodzi o oś 20mm

Napisano

Raczej niebardzo, bo pomysl jaki bylby tego zabiegu sens? Taki amor moze byc w tedy mniej sztywny niz normalna konstrukcja z oska 9

• Mod Team
Napisano

Jeśli amortyzator występuje w wersjach na 9mm i 20mm i masz ten na 20mm to można skombinować golenie dolne z drugiej wersji :P. Inaczej to lipa, nie da rady.

Gość R3surrection
Napisano

mam crossmax Xl a tam przód jest adaptowalny. I myślę czy jest sens brac amortyzator na 20mm ale z drugiejs trony gdybym chciał potem lżejsze koła to już bym do tego amortyzatora ich nie zamontował :P

• Mod Team
Napisano

Wg. mnie jest to jak najbardziej wykonalne ale trzeba skombinować tulejke - pierścien o srednicy zewnetrznej 20mm (czy 19.5) a wewwnetrznej 9-10mm. DO tego piaste by trzeba było zaopatrzeć w długa oś i drążona sie raczej nie nadaje. Trzeba by dać zwykłą najlepiej tylną bo jest dłuższa.

Jak juz bedziesz miał te przejściowki problem wystąpi z włozeniem koła. Sporo by było zabawy i róznych akrobacji ale jest to jak najbardziej wykonalne. Tylko pytanie czy to sie oplaca ??

Napisano

a nie lepiej kupic lekką piastę na oś 20 mm? np hope pro 2 ktora wazy ponizej 200 gram. jesli zapleciesz na niej kolo to i tak bedzie bardzo lekkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...