Skocz do zawartości

[rower] znikająca marka Wheeler

michuuu

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Pytanie ignoranta jeżdżącego ale nie maniaka.

Dlaczego z rynku zniknęły Wheelery. Pytam bo mam i jak dla mnie geometria jest super(1,9pro już nieprodukowany). To co wisiało na ramie wymieniłem z biegiem czasu bo było z okolic "alivio". Dla mnie typowego amatora jeżdżącego w lesie na codzień i maratony okazjonalnie sprawuje się dobrze ale proszę o odpowiedź "uczonych w piśmie" dlaczego wymarły w/w mamuty.

Na aukcjach sporo tych rowerków nawet w mtb ta marka może nie jest zbyt popularna ale jeśli chodzi o cena to ciekawie się mają :) i dość przystępne dla zwykłego amatora. Nie wiem jak np. taki rower daje radę w lesie np.

http://www.allegro.pl/item855874432_promocja_wheeler_pro_29_disc_deore_blok_skoku.html

Całkiem ciekawa rama ;)

• Mod Team

W takiej cenie to nawet się opłaca, ale mimo tego wolałbym jakiegoś Krossa.

Wheeler nie wyginął, po prostu chłopaki nie oferują nic szczególnego.

Zwyczajne rowery w normalnej cenie.

Gdybyśmy cofnęli się do roku 2005, czyli do czasu kiedy kupowałem rower to połowa rowerowego to były Wheelery.

Jednak każda firma ma swoje wzloty i upadki.

• Mod Team

Od 2006 została rama i kierownica, reszta z biegiem czasu dokonała żywota bardziej lub mniej wyeksploatowana.

No ale rama w rowerku funkcjonuje najdłużej a te są podobno nie najgorsze.

Wygląda że firma nie zabrała się do odjeżdżającego pociągu (inaczej niż np.Kross)przynajmniej takie są opinie Krossowców, Giantowców i innych na K i C i S... Dla bikerów z górnej półki to pewnie anachronizm ale dla zwykłych zjadaczy błota i komarów jest to alternatywa na niedrogi i trwały sprzęt. A może chwalę bo mam?

Odezwijcie się posiadacze aktualni i byli.

• Mod Team

Mój Wheeler PRO29 skończył żywot po stłuczce i byłem zmuszony do zmiany ramy.

W ramie brakowało mi sztywności i z tego powodu prędzej czy później poszłaby do wymiany.

Mam jeszcze drugiego Wheelera 900 który też nei grzeszy sztywnością.

Mimo wad obu ram byłem i jestem z nich zadowolony.

Ramy wykonano solidnie i zadbano o niezły lakier.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...