Mod Team michuuu Napisano 26 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Pytanie ignoranta jeżdżącego ale nie maniaka. Dlaczego z rynku zniknęły Wheelery. Pytam bo mam i jak dla mnie geometria jest super(1,9pro już nieprodukowany). To co wisiało na ramie wymieniłem z biegiem czasu bo było z okolic "alivio". Dla mnie typowego amatora jeżdżącego w lesie na codzień i maratony okazjonalnie sprawuje się dobrze ale proszę o odpowiedź "uczonych w piśmie" dlaczego wymarły w/w mamuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 http://www.wheeler.pl/ Są jakieś modele na rok 2009. Co prawda dużo w Poznaniu ujeżdżających tą firmę nie widzę może dlatego, że nie ma jakiegoś partnera na Poznań, który by je sprzedawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Na aukcjach sporo tych rowerków nawet w mtb ta marka może nie jest zbyt popularna ale jeśli chodzi o cena to ciekawie się mają i dość przystępne dla zwykłego amatora. Nie wiem jak np. taki rower daje radę w lesie np. http://www.allegro.pl/item855874432_promocja_wheeler_pro_29_disc_deore_blok_skoku.html Całkiem ciekawa rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 W takiej cenie to nawet się opłaca, ale mimo tego wolałbym jakiegoś Krossa. Wheeler nie wyginął, po prostu chłopaki nie oferują nic szczególnego. Zwyczajne rowery w normalnej cenie. Gdybyśmy cofnęli się do roku 2005, czyli do czasu kiedy kupowałem rower to połowa rowerowego to były Wheelery. Jednak każda firma ma swoje wzloty i upadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Od 2006 została rama i kierownica, reszta z biegiem czasu dokonała żywota bardziej lub mniej wyeksploatowana. No ale rama w rowerku funkcjonuje najdłużej a te są podobno nie najgorsze. Wygląda że firma nie zabrała się do odjeżdżającego pociągu (inaczej niż np.Kross)przynajmniej takie są opinie Krossowców, Giantowców i innych na K i C i S... Dla bikerów z górnej półki to pewnie anachronizm ale dla zwykłych zjadaczy błota i komarów jest to alternatywa na niedrogi i trwały sprzęt. A może chwalę bo mam? Odezwijcie się posiadacze aktualni i byli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mój Wheeler PRO29 skończył żywot po stłuczce i byłem zmuszony do zmiany ramy. W ramie brakowało mi sztywności i z tego powodu prędzej czy później poszłaby do wymiany. Mam jeszcze drugiego Wheelera 900 który też nei grzeszy sztywnością. Mimo wad obu ram byłem i jestem z nich zadowolony. Ramy wykonano solidnie i zadbano o niezły lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.