ruferzyk Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z doborem oleju do mojego amortyzatora. Chciał bym go sam przeserwisować jednak w mojej małej mieścinie nie mogę dostać oleju 5W do amortyzatorów. Znalazłem natomiast olej 5W do silników. Tu pojawia się moje zapytanie: Czy można wlewać zamiast 5W (dedykowanego do amortyzatorów) silnikowy olej 5W? Dodaje że czytałem kilka zbliżonych tematów, które jednak nie w pełni udzieliły mi odpowiedzi. Proszę o pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Nie! Do amortyzatorów stosuj dedykowany olej. Przy serwisie Tory użyłem motorexa 5w, takiego jak tutaj: http://www.allegro.pl/item864254588_olej_do_amortyzatorow_motorex_1l_wszystkie_rodzaj.html i mogę go polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 A ja do serwisu mojej Z1 od kilku lat z powodzeniem stosuje silnikowy 5W Tyle, że otwarta kąpiel jest bardziej tolerancyjna, więc nie wiem jak się to sprawdzi w Reconie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.