ruferzyk Napisano 26 Grudnia 2009 Napisano 26 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z doborem oleju do mojego amortyzatora. Chciał bym go sam przeserwisować jednak w mojej małej mieścinie nie mogę dostać oleju 5W do amortyzatorów. Znalazłem natomiast olej 5W do silników. Tu pojawia się moje zapytanie: Czy można wlewać zamiast 5W (dedykowanego do amortyzatorów) silnikowy olej 5W? Dodaje że czytałem kilka zbliżonych tematów, które jednak nie w pełni udzieliły mi odpowiedzi. Proszę o pomoc bardziej zaawansowanych użytkowników.
arroyo Napisano 26 Grudnia 2009 Napisano 26 Grudnia 2009 Nie! Do amortyzatorów stosuj dedykowany olej. Przy serwisie Tory użyłem motorexa 5w, takiego jak tutaj: http://www.allegro.pl/item864254588_olej_do_amortyzatorow_motorex_1l_wszystkie_rodzaj.html i mogę go polecić.
Miecho87 Napisano 26 Grudnia 2009 Napisano 26 Grudnia 2009 A ja do serwisu mojej Z1 od kilku lat z powodzeniem stosuje silnikowy 5W Tyle, że otwarta kąpiel jest bardziej tolerancyjna, więc nie wiem jak się to sprawdzi w Reconie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.