Skocz do zawartości

[tulejka oporowa]Adapter poszukiwany

Gothic

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać, powitać.

Mój Big Sur zaprojektowany został w taki sposób, że "bez bólu" akceptuje hamulce hydrauliczne, jednak ja upieram się przy mechanikach i mam problem z przelotką pod górną rurą. Nie mogę w niej oprzeć tulejki i-Linka. W związku z czym poszukuje jekiegoś adaptera/tulejki oporowej. Czy ktoś z szanownego grona może podpowiedzieć jaka jest fachowa nazwa i gdzie w necie można to kupić. Znalazłem na forum l-b zdjęcie poglądowe, które bez zgody właściciela podlinkuję. Mam nadzieje, że nie będzie mnie ścigał ;)

DSCF5735.jpg

Autorowi chyba raczej chodzi o opór pancerza. Ja znam takie , które trzeba dokręcić do ramy (czyli wywiercić w ramie dziury i nagwintować a potem dokręcić opór). Jak chcesz bezinwazyjne opory to poszukaj w necie, może jakieś znajdziesz. Pozdrawiam

Chodzi Ci o adapter umożliwiający zamocowanie pancerza do linki w przelotkach do przewodu hydraulicznego. Nie wiem czy ma to nazwę.

Popytaj w lokalnych sklepach rowerowych.

Od biedy można użyć też śrubki regulującej naprężenie linki z manetki czy innych cantileverów wkręcając ją w przelotkę.

Najlepszym pomysłem jak dla mnie byłoby puszczenie pancerzy na całej długości linki. Znika przy okazji problem brudu w pancerzach.

Chodzi Ci o adapter umożliwiający zamocowanie pancerza do linki w przelotkach do przewodu hydraulicznego. Nie wiem czy ma to nazwę.

Popytaj w lokalnych sklepach rowerowych.

Od biedy można użyć też śrubki regulującej naprężenie linki z manetki czy innych cantileverów wkręcając ją w przelotkę.

Najlepszym pomysłem jak dla mnie byłoby puszczenie pancerzy na całej długości linki. Znika przy okazji problem brudu w pancerzach.

Puszczenie pancerza w jednym kawałku to chyba nie za dobry pomysł. Cały hamulec będzie ciężej pracował i zacisk może nie odbijać. Lepiej załatwić odpowiednie opory pancerza. Pozdrawiam

• Mod Team

Puszczanie iLinka przez całą ramę to drogi i bezsensowny pomysł. To jest układ zamknięty.

A ja uwazam to za bardzo dobry pomysł. Ja mam cały pancerz do tylnego hamulca tyle ze do vki czyli krotszy troche. Zaletą a nie wadą jest to ze jest pancerz na całej długości linka nie przechodzi po powietrzu w kilku miejscacz wiec jest mniej mozliwości aby sie pancerz zasyfił zatarł itd. To ze linka moze nie odbijąc to niezła bajka. Jak pancerz jest dobry/nowy i linka tez nie ma takiej mozliwości (jest za mało zakretów po drodze i sa one zbyt łągodne aby sie tak działo).

Przestała by linka odbijąc jak byś sobie pancerz obkrecił wokoł np kierownicy z 5-6 raazy. Wiem bo widziałem taka technologie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...