Felton93 Napisano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Witam! Chciałbym zmienić moją ciężką kierownicę (FELT hi-ten steel, gięta) i mostek (FELT Alu 6061)na coś lżejszego. W oko wpadł mi zestaw firmy Amoeba. Byłby to mostek Amoeba VITRA (http://www.allegro.pl/item856043645_nowy_amoeba_vitra_110mm_x_25_4mm_135g_mtb_xc_wys_0.html) oraz kierownica Amoeba BORLA (http://www.allegro.pl/item856037428_nowa_amoeba_borla_620_25_4_mm_276g_mtb_xc_wys_0.html) Waga zestawu, jego wygląd i cena wydaje się bardzo kusząca. Jako, że kompletnie nie znam firmy Amoeba proszę Was o pomoc. Czy warto kupić taki zestaw? Jeżdżę amatorskie XC, cross-country, miasto. Ewentualnie czy istnieją jakieś fajniejsze, polecane zestawy w okolicach takiej kwoty? (Kierownica koniecznie gięta, mostek od 90-110mm, kąt 5-10 stopni, zestaw może być używany ale w dobrym stanie, opcjonalnie używany carbon, ale z możliwością zamontowania rogów na kierownicy) Liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 25 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Komponentów Amoeba Borla używałem przez prawie dwa lata- nic się nie działo, lakier trwalszy niż w Eastonie. Amoeba to takie komponenty średniej półki- gdzieś na poziomie Truvativ XR, Ritchey Comp- nie powala na kolana, ale jest OK.Swego czasu były to części seryjnie montowane w Poisonach Zyankali. Można poszukać czegoś od Accenta,ale w tej cenie zestaw Amoeby jest całkiem fajny. O używanych kierownicach się nie wypowiem, bo jestem przeciwny kupowaniu używanych kierownic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felton93 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Właśnie szukam czegoś na średnim poziomie (nie potrzebuje WSC) Bałem się żeby nie okazało się, że Amoeba to coś w stylu droższego ZOOM-a, ale jeżeli jest to sprzęt na poziomie Truvativa XR i Ritcheya Comp to chyba się na niego skuszę Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felton93 Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Przepraszam za błąd. Oczywiście nie potrzebuję WCS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felton93 Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Dziękuję za pomoc Jednak nadarzyła się okazja i kupiłem najlepszy, używany zestaw FELT-a (z Q920 - kierownica, mostek, sztyca) do mojego Q150 Całość jest dość lekka i w bardzo dobrym stanie. Niemniej jednak dziękuję za pomoc! Myślę, że ten temat pomorze komuś, kto będzie zastanawiał się nad produktami Amoeby. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.