Skocz do zawartości

TrekBikeClub !!!

kacu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tak pięknych okolicznościach przyrody witamy! nowego CZŁONKA :P:D. Proszę przedstawić szczegółowy opis sprzętu przed komisja rekrutacyjną potem udać się do magazynu po odbiór stroju roboczego :mrgreen:.Najważniejsze!!... jak najszybciej proszę "doładować" konto Skarbnika B)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wreszcie miałem możliwość pozyczenia cyfrówki i zrobienia kilka fotek mojemu "skarbowi" :(

Jest to standardowy Trek 6500, model z roku 2500 z ta różnicą ze ma pedały SPD 520. Wisi sobie na scianie tuż nad moim łóżkiem :P Zamin zasne dotykam jego opon i zycze mu dobrych snów :P:D A oto on:

zdj281cie0199pe.th.jpg zdj281cie0183xx.th.jpg

zdj281cie0200jm.th.jpg zdj281cie0212yh.th.jpg zdj281cie0309ad.th.jpg

Pod koniec roku mam zamiar zmienic w nim amora. Zapewne bedzie to coś ze stajni Rock Shox'a Powaznie myśle o Rebie ale to wszystko zalezy od fundusze. Trzeba juz zaczać zbierać

Napisano

Od końca października zeszłego roku. Zrobiłem na nim jakieś 800 km. Ale tylko na razie :) Główny powód to brak czasu. W tygodniu praca, a w weekend uczelnia. Staram jeździć po pracy chociaż te 2 godzinki

Napisano

Jest to standardowy Trek 6500, model z roku 2500

Eee to mało sie różni od tych "dzisiejszych" czyżby rozwój technologiczny przez najbliższe 500 lat bedzie stał w miejscu ;) :JOKE: BTW - Spoko maszynka - naprawdę fajna ;)

Napisano

Kolejny TREKowiec na forum ;)

Coś z niższej półki dla weekendowego rowerzysty - Trek 4300.

Na co powinenem się przygotować jako nowy użytkownik tego sprzętu?

Odrazu zaznaczam, że nie chcę do niego żadnych rulezów dopóki się nic w nim nie wysypie. na razie zakupiłem błotnik, licznik, rękawiczki i gacie z wkładką. Taki standard z kaszą

Mam cichą nadzieję, że dokonałem trafnego wyboru łykając TREKa

Napisano

Eee to mało sie różni od tych "dzisiejszych" czyżby rozwój technologiczny przez najbliższe 500 lat bedzie stał w miejscu ;) :JOKE: BTW - Spoko maszynka - naprawdę fajna :)

napisałem standardowy bo nie chcialo mi sie wklepywac całej specyfikacji a jesli kogoś to interesuje to moze wejsc na http://ssc.pl/2005/index.html Kolor jest inny. bo ta zdechla pomarańcza kompletnie mi nie podchodzi ;) , ale za to na ten rok Trek sie postaral z malowaniem ram

Napisano

Witam Wszystkich

Od lutego jestem posiadaczem Treka - przyznam się, że to mój pierwszy "lepszy" rower no i kupiony za własne pieniądze. Co prawda stać mnie było tylko na model 4300, ale jestem jak na razie zadowolony. Postanowiłem wymienić w nim pedały na PD-M540 no i kupić sobie butki, ponieważ zamierzam wystartować w zawodach.

Czy macie jakieś cenne uwagi co do tego modelu i w ogóle rowerów TREK, którymi moglibyście się podzielić??

Co myślicie o opinii, że w przypadku Treka płaci się za firmę, a za te same pieniądze można kupić coś lepszego innej firmy???

Napisano

Tylko na model 4300 niktórzy powiedzieli by, że aż .Mam tan sam rower :o Uwagi ,pierwsze co wymieniłem to mostek ,do bani z takim jaki tam jest zamontowany.Duży kąt wzniosu ,jak na składaku ,to nie dla mnie .Poza tym amortyzator myślałem ,że będzie całkowicie kiczowaty.A musze przyznać ,że nawet dało się jeździć.Co do płacenia za marke ,chyba coś w tym jest może nie dużo ,ale coś się płaci .Poza tym nic tylko jeździć B) No i najważniejsze czekam na skadke :rolleyes:

Napisano

jestem posiadaczem treka 4100 juz 3 sezon

wymienilem jak na razie tylko spd "520", kilka deteki tylnia piaste

generalnie jestem strasznie zadowolony z niego

planuje w tym albo w przyszlym roku zakup 6500 lub 4900

a 2 tygodnie temu namowilem zone wlasnie na 4300

Napisano

Dzięki za odpowiedź

Rzeczywiście kąt wzniosu jest duży. Co muszę zrobic żeby go zmniejszyć?

Co do składek to spoko. Jeszcze chcialbym wiedzieć czy jest jakiś ala "Statut" Klubu, na co są przeznaczone składki i w ogóle kilka słów dot. Klubu.

Pozdrawiam

Napisano

Niestety musisz wymienic mostek bo ten który jest oryginalnie obracac na kont ujemny to nieporozumienie :) Ja wymieniłem zamontowanego Bontragera 100mm na WCS 120mm i teraz nareszcie jezdzi sie dobrze :P

Napisano

Xcbike dobrze mówi :D

Za siedmioma górami za sidmioma lasam za sidmioma rzekami mieszkał sobie prezes klubu ,który jeszcze nie wiedział ,że jest prezesem .Pewnego pięknego dania ów nieczego nie spodziewający się,przecietny posiadacz Treka ,został wezwany do zamku.Król za zabicie smoka obiecał mu jedną z dwóch nagród.Prezes który jeszcze nie wiedział ,że jest prezesm ,załatwił szybko smoka i popędził do zamku Jedna propozycja to: pół królestwa ręka księżniczki( ale z niej laska że hoho ) a druga to posada prezes w klubie Trek :) .Także wiadomo co wybrał.Taka była historia a było to wtedy kiedy żeyłe jeszcze mamuty :]

Prezes prawdopodobnie na Majroce przebywa .Ja jestem skarbnikiem sam sie powołałem na to stanowisko :)

Pieniądze ida na cele charytatywne :D

Jeszcze jakieś info ? :P

Napisano

Chyba za dużo koźlątek widziałeś w Kędzierzynie :P

ps. Na co teraz charytatywnie zbierasz? :) czyżby X.9 się zepsuło? :>

Napisano

Pieniądze ida na cele charytatywne :)

Jeszcze jakieś info ? :P

A czy ta skladke na "cel charytatywny" mozna odpisac od podatku tak samo jak mozna toz robic z 1% podatku? :)

Bizon jakby co to ja zbieram na Rebe, takze mam nadzieje ze podzielisz sie nadwyżka :) Ale wątpie zeby takowa byl, przeciez rower to skarbonka bez dna

• 4 tygodnie później...
Napisano

jestem posiadaczem treka od tego sezony (tegoroczny model 8500) i niemoge nazekac do kompletu kupilem bontragery race lighy rewelacyjne kolka wogole ekstra konty ramy niemoge nazekac prawie na nic tylko czasem ma wrazenie te tylny trujkat mogl by byc nieco sztywniejszy ale to bardzo rzadko

Napisano

Ja wlasnie koncze skladanie mojego roweru. Sprzet oparty bedzie o rame Treka 8500 z 2002r.

Kupiłem korbe LX FC-M572 i zastanawiam sie jakiej dlugosci suport zakupic. Moze ma ktos podobna rame i podobna korbe i bedzie mi mogl poradzic. Waham sie pomiedzy 118mm a 121mm.

Napisano

Ja jestem posiadaczem ramki TREK 6000 rocznik ???. Muszę przyznać, że ta rama jest idealna pod każdym względem. Wytrzymała, wmiarę lekka i wygodna przede wszystkim. Dzięki niej i kilku specjalnie wyselekcjonowanych komponentach ;) stworzyłem wreszcie idealny dla mnie rower ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...