Rammzes Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Witam, rozkręciłem korbę, bo robiłem zimowy przegląd roweru. Niestety, gdy ją znowu skręciłem okazało się, że odstaje trochę od ramy (jakieś 2-3mm). Nigdy tego nie było... Jakieś wskazówki jak to naprawić? Tutaj zdjęcie tej "dziurki": Dodam oczywiście, że jest to wkręcone na max'a i jest czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Wykręć (być może krzywo wkręciłeś), daj nieco smaru na gwint i pamiętaj aby wpierw wkręcać suport od strony prawej (tam gdzie jest napęd, czyli od strony którą przedstawia zdjęcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 arroyo - odwrotnie by nie wkręcił bo z prawej strony jest lewy gwint, z prawej normalny. Rammzes jesteś pewien, że tej szczeliny wcześniej tam nie było? Ja też się zdziwiłem jak pierwszy raz zakładałem samodzielnie suport bo miałem podobnie. Jednak to zupełnie normalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Odi, nie to mam na myśli. Być może wpierw wkręcił kontrę z lewej strony, a dopiero następnie pakiet z prawej. Tzn. wkręcił kontrę zbyt głęboko a teraz nie może w pełni wkręcić pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Krzywo raczej wkręcone nie jest bo tak daleko by nie wlazło:) Albo przykręcane w złej kolejności (patrz przedmówcy) albo coś wlazło na gwint lub też gwint uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rammzes Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Odi - chcesz powiedzieć , że jeździsz z taką luką?! Wstyd sie przyznać ;D Z gwintem wszystko oczywiście ok, lecz najpierw wkręcałem kontrę... Dzięki Panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 arroyo - odwrotnie by nie wkręcił bo z prawej strony jest lewy gwint, z prawej normalny. Rammzes jesteś pewien, że tej szczeliny wcześniej tam nie było? Ja też się zdziwiłem jak pierwszy raz zakładałem samodzielnie suport bo miałem podobnie. Jednak to zupełnie normalne. Sam osobiście serwisowałem rower w którym ktoś pomylił miski suportowe. Dlatego pół dnia sie meczylem aby to wykrecić. lewa była w prawej itd. Jedna nawet pękła bo jak nie na swoim gwincie to nie szło równo. Ale ten przykład swiadczy o tym ze jak sie chce to sie da Dobrze ze rama była stalowa tak ze gwint sie nie uszkodził, kupilem normalny suport to sie zakrecił bezproblemowo. Co do tej szpary to mozliwe ze tak ma być, ale wyczyść dokładnie gwinty i sproboj jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Więc jednak odwrotna kolejność wkręcania pakietu Sam używam suport HT2 dla korb ze zintegrowaną osią, ale czasami zdarza się, że kumpel poprosi mnie o przegląd roweru i czasami z rozpędu i zagadania też popełniam takie proste błędy, ale szybko je zauważam, tyle że ostatni raz zwykły suport widziałem jakieś pół roku temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.