Skocz do zawartości

[korba] za dużo wystaje

Rammzes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

rozkręciłem korbę, bo robiłem zimowy przegląd roweru. Niestety, gdy ją znowu skręciłem okazało się, że odstaje trochę od ramy (jakieś 2-3mm). Nigdy tego nie było... Jakieś wskazówki jak to naprawić?

Tutaj zdjęcie tej "dziurki":

Sdc14049.jpg

Dodam oczywiście, że jest to wkręcone na max'a i jest czyste.

• Mod Team

arroyo - odwrotnie by nie wkręcił bo z prawej strony jest lewy gwint, z prawej normalny. Rammzes jesteś pewien, że tej szczeliny wcześniej tam nie było? Ja też się zdziwiłem jak pierwszy raz zakładałem samodzielnie suport bo miałem podobnie. Jednak to zupełnie normalne.

• Mod Team

arroyo - odwrotnie by nie wkręcił bo z prawej strony jest lewy gwint, z prawej normalny. Rammzes jesteś pewien, że tej szczeliny wcześniej tam nie było? Ja też się zdziwiłem jak pierwszy raz zakładałem samodzielnie suport bo miałem podobnie. Jednak to zupełnie normalne.

Sam osobiście serwisowałem rower w którym ktoś pomylił miski suportowe. Dlatego pół dnia sie meczylem aby to wykrecić. lewa była w prawej itd. Jedna nawet pękła bo jak nie na swoim gwincie to nie szło równo. Ale ten przykład swiadczy o tym ze jak sie chce to sie da ;) Dobrze ze rama była stalowa tak ze gwint sie nie uszkodził, kupilem normalny suport to sie zakrecił bezproblemowo.

Co do tej szpary to mozliwe ze tak ma być, ale wyczyść dokładnie gwinty i sproboj jeszcze raz.

Więc jednak odwrotna kolejność wkręcania pakietu ;) Sam używam suport HT2 dla korb ze zintegrowaną osią, ale czasami zdarza się, że kumpel poprosi mnie o przegląd roweru i czasami z rozpędu i zagadania też popełniam takie proste błędy, ale szybko je zauważam, tyle że ostatni raz zwykły suport widziałem jakieś pół roku temu :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...