Lajcik Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Witam! Czy ma moze dane na temat realnych wag detek: a)Michelin C4 b)Continental Race 26 Supersonic c)Schwalbe Ultralight To sa chyba najlzejsze modele tych producentow, ale nie mam pewnosci. Jezeli ktos ma wieksza wiedze na ten temat, prosze o podzielenie sie na forum Prosze rowniez o opinie na ich temat. Chodzi mi o porownanie najlzejszych modeli.
mitUSER Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Może trochę nie na temat, ale które dętki są najmocniejsze(bez względu na wagę)?
mati199 Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Najlżejsze i najmocniejsze ta ? Takie rzeczy to tylko w erze Najlżejsze to będzie Maxxis FlyWeight i Schwalbe XXLite Najlepszy stosunek wagi do wytrzymałości będzie miał Maxxis Ultra Light. Waga około 130 gram
TERMINATOR Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Może trochę nie na temat, ale które dętki są najmocniejsze(bez względu na wagę)? w zasadzie jedne z najmocniejszych dętek do XC to Continentale. Jedne z lekkiech , ale łączące cechy - waga/cena /jakosć - to Maxxis.
Gepard Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Trochę chciałbym odchudzić maszynę. Wyliczyłem, że na dętkach i oponach mogę urwać prawie kilogram! Kto jeździł na dętkach super light? Ekstremalnych zjazdów nie praktykuję, jeżdżę głównie po szutrach, asfalcie i polnych drogach. Jak myslicie, jak często takie cudo się będzie przebijać?
Zidentyfikowany Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Jak myslicie, jak często takie cudo się będzie przebijać? Wróżek na tym forum nie ma. Kup i sprawdź
zlyjogurt Napisano 27 Lipca 2010 Napisano 27 Lipca 2010 Najlżejsza jaką znam to eclipse. Podobno jest wytrzymała, waży ok 56 g. Niestety cena i dostępność odstraszają
Gepard Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 No wieeem, że nie ma tu wróżek, ale myślałem, że moze ktoś na czymś takim jeździł i wie jak to jest.
WaGiant Napisano 31 Lipca 2010 Napisano 31 Lipca 2010 ja używam Maxisów - nie pamiętam nazw surer/ultra light . Jedne ważą 130 drugie 95g . Te 130 można kleić , 95-tki jeszcze nie przebiłem . Maja dobrą cenę .
microsista Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 ja mam 2x Schwalbe XXLight waga 95g sztuka, pierwszą przebiłem jakieś 10 sekund po zalożeniu ;D bo remont miałem i jazda testowa po ogrodzie skończyła się przebiciem jakąś ostrą cegłą. Dobrze że zamówiłem 3 sztuki. Założyłem tą trzecią i jeżdżę na nich do dzisiaj. 0 przebić przez 2 miesiące. Zauważalnie lepiej się na nich jeździ, polecam.
TocaS Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Używałem w połączeniu z Karmami dętek Schwalbe Extra Light realna waga 136 gram jedna. Wymieniałem raz bo złapałem snake'a. Przebieg na pewno ponad 3 tyś km.
cubus1992 Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 podłączę się do tematu. Mianowicie wszystko fajnie i ok ale czy można coś zrobić z tym, że mam felgi, które są przystosowane do wentyla samochodowego a wszystkie te lekkie dętki mają presto. Jakiś element zmniejszający rozmiar otworu???
TocaS Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Schwalbe XXLight czy Extra Light posiadają zawór autor. Co do otworu w obręczy np. mavic sprzedaję swoje obręcze z taką plastikową przelotką. Choć powiem Tobie, że używałem dętek z zaworem presta pod otwór na zawór auto i jakoś nic się nie działo.
cubus1992 Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 a taką przelotkę da się kupić ?? jakie masz te obręcze wyślij fotki jak możesz dzięki za pomoc TocaS
WaGiant Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 A ja do zimowych kół z otworem na AUTO zakładam prestę i nic się nie dzieje .
sirSanczo Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 ja dzisiaj załozylem komplet maxxisow ultralightow po 128g, oponki continentale twistery i przez 3 godziny jazdy zlapalem 4 kapcie - po 2 razy przod i tyl. cisnienie 3,5atm wiec wcale nie takie male. zadnych szkiel, uszkodzen obreczy itd bo sprawdzalem chyba z 10razy. z poprzednimi oponami (ciezszymi) nie ma problemow.
TocaS Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 a taką przelotkę da się kupić ?? jakie masz te obręcze wyślij fotki jak możesz dzięki za pomoc TocaS W jakim sensie ?? Te pod które w otwór auto montowałem dętkę z zaworkiem presty ?? Już ich nie mam, obręcze kbixa kellysowskie. sirSanczo - a ile ważysz ??? Wydaje mi się, że prędzej będzie to wina lightowej opony niż tych dętek.
sirSanczo Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 waze 91kg, chyba pomysle nad zmiana opon bo cos w tym jest.
TocaS Napisano 1 Sierpnia 2010 Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja ważyłem podobnie i na karmach dało radę. Prędzej złapałbym np. snake'a na 2 barach niż powiedzmy na 4,5 bara. Max karmy to 5 bar.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.