monkahead Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 Mam jeszcze prosbe do kolegow, o wypisanie trzech nazw serii dla kazdego z ponizszych podzespolow: - amortyzator przedni - przerzutka przednia - przerzutka tylnia - hamulec w kolejnosci od najlepszej, do najgorszej. Da mi to mozliwosc porownania poszczegolnych rowerow w przedziale cenowym do 700PLN, bez bezposredniego linkowania do nich na forum.
afly Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Mam jeszcze prosbe do kolegow, o wypisanie trzech nazw serii dla kazdego z ponizszych podzespolow: - amortyzator przedni - przerzutka przednia - przerzutka tylnia - hamulec w kolejnosci od najlepszej, do najgorszej. Da mi to mozliwosc porownania poszczegolnych rowerow w przedziale cenowym do 700PLN, bez bezposredniego linkowania do nich na forum. Nie bardzo rozumiem twoją prośbę, czy chodzi Ci o wypisanie w kolejności od najgorszej do najlepszej amortyzatorów takich marek jak SR Suntour oraz RST (te można najczęsciej spotkac w rowerach do 1000zł pomijając Zoom na które nie warto zwracać uwagi) - jak możesz to sprecyzuj
Mod Team sznib Napisano 27 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2009 Grupy Shimano od najgorszej (w tym przerzutki, hamulce, korby, manetki itd): SiS Tourney Altus Acera Alivio Deore elementów z wyższych grup na pewno w rowerze za 700pln nie będzie Jeśli chodzi o amortyzator to najlepiej żeby to był XCR, to najlepszy wybór w tej klasie cenowej.
afly Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Bardzo cięzko wdł mnie będzie przeprowadzić taki ranking dla amortyzatorów i hamulców ponieważ jest pare marek które mają po parę modeli (mi tam linkowanie nie przeszkadza ) XCR`a raczej nie znajdzie, mógłby gdyby to były modele 2008 oferowane przez kross`a głównie, teraz jednak w tej cenie na XCR bym nie liczył - Kross zaczął się cenić a inne firmy bardzo ale to bardzo sporadycznie montowały XCR`a w rowerze do 700zł/900zł
monkahead Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 Chodzilo mi dokladnie o to co zrobil sznib. Dziekuje, teraz moge porownywac rowery biorac pod uwage jakosc podzespolow. A czy ktos moze podac w podobny sposob serie amorow z firmy Suntour? Czy 'Sram' to firma taka jak Shimano? Chodzi mi o przednia przerzutke, widze ze czesto pojawia sie tam ta nazwa.
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2009 Jeśli mówisz o tej Meridzie, co to ją masz w sygnaturze to nie wiem kogo byś chciał tym ''zawstydzić''. Chyba, że miałeś na myśli emerytów na tandemach. Poza tym gratuluję pecha. Jestem pełen podziwu, że z takim pechem mimo wszystko jeździsz na rowerze, bo grozi ci to śmiercią godną nagrody Darwina. Po tym jak pisałeś zebym sie koniecznie doszkolił z rozciągliwości materiałów Czuje do Ciebie straszny Respekt Grupy Shimano od najgorszej (w tym przerzutki, hamulce, korby, manetki itd): SiS Tourney Altus Acera Alivio Deore elementów z wyższych grup na pewno w rowerze za 700pln nie będzie Jeśli chodzi o amortyzator to najlepiej żeby to był XCR, to najlepszy wybór w tej klasie cenowej. SiS to nie grupa tylko system ale tak zwykło sie mawiac na te najtansze zmieniarki ze wzgledu własnie napisu sis. Jak chcesz poczytac na temat grup shimano od najznizszych cenowo i jakościowo do najwyzszych poprostu zerknij http://pl.wikipedia.org/wiki/Shimano bo troszke sie nazmieniało ostatnimi czasy Co do amorów ... ciezkie zadanie bo w osprzecie mamy głownie shimano i sram. Producentów amorów jest znacznie wiecej dlatego to ciezkie zadanie. Jeżeli chodzi o Suntoura to najnizej stoi chyba XCT pozniej XCM i XCR (w grupie MTB). Jest radion, Rux, Axon, Epikon niewiem czy po kolei ale sa to amory XC. Epikon i axon to gaziaki czyli bez sprezyn konwenclonalnych tylko komora gazową i nowy epikon kosztuje ok tyle co chcesz dac na rower. Temat dość obszerny ale jak sie zagłebisz w forumowe czeluści to z czasem Cie olśni
Mod Team sznib Napisano 27 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2009 Sram konkuruje z Shimano, produkuje przerzutki, łańcuchy, manetki, macza też paluchy w produktach Truvativa (korby np.) i amorkach RockShoxa. Ich najlepsza grupa nosi oznaczenie X-0, potem jest X-9... itd, czyli im większy numerek tym gorsza jakość. Amortyzatory Suntoura: XCT, XCM, XCR, lepszego na pewno nie będzie.
monkahead Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Napisano 27 Grudnia 2009 Na chwile obecna biorac pod uwage tylko internetowe poszukiwania zastanawiam sie nad tymi 2 parami: Dla siebie: 1A: http://allegro.pl/item865343480_19_rewelacyjny_rower_kands_kv_2_sprawdz_go.html 2A: http://allegro.pl/item862388956_hit_kross_crow_rubble_exportowy_z_blokada_skoku.html Pierwszy ma chyba lepszy osprzet, drugi za to jest ladniejszy wizualnie. Dla zony: 1B: http://allegro.pl/item853716363_kross_crow_meadow_17_shimano_super_okazja.html 2B: http://allegro.pl/item865342553_agresywna_dameczka_kands_energy_1100_dla_aktywnej.html Jutro sprawdze oferte sklepowa. Prosze Was o ocene (wybor) w/w rowerow. Prosze na chwile obecna nie polecac juz innych modeli, tylko wybrac, np. 2A & 1B.
Krosiant Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 @Puklus, proszę cię - nie doradzaj już. Wyraźnie widać, że nie masz pojęcia o czym mówisz, a z uporem maniaka chcesz zabłysnąć wiedzą. Znajdź sobie forum dzidziny, w której jesteś dobry i tam udzielaj porad. Tutaj tylko wprowadzasz niepotrzebne zamieszanie.
afly Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 ... itd, czyli im większy numerek tym gorsza jakość. Amortyzatory Suntoura: XCT, XCM, XCR, lepszego na pewno nie będzie. Tutaj poprawię, im większy numer tym lepsza jakośc, im mniejszy numer tym gorsza, X-5 < X-7 < X-9 < X-0 Natomiast co do amorków Suntour uzupełnie jeszcze o amorek XCT < XCM/XCP < XCR
sivydym Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Nie wiem czy ktoś to poklasyfikuje, bo przerzutki poniżej acery, czy to altus czy np tx-50 to wszystko jeden grzyb. "Amortyzator" marki zoom, rst czy tez inny za 50 pln to też bez róznicy: waga od 2,5kg w górę, praca identyczna - po prostu udaje, że się ugina mniej lub bardziej, a luzy złapie po miesiacu lub sześciu. Wybierz ładnie pomalowana rame i w drogę, bo klasyfikacja częsci typu czy ta za 33 pln jest lepsza niz ta 35 to bezsens. Dostałeś juz naprawde kilka odpowiedzi a co zrobisz to już Twój wybór. Ja jak i wiekszość użytkowników forum nie kupiłaby nowego roweru za 700 pln sugerujac sie gwarancją czy tez klasa budżetowych cześci użytych do budowy "makrokesza". Tak - rower za taką sumę trąci takim makrokeszem, którego zakup prędzej czy później wyjdzie bokiem. Jako umysł ścisły przemyśl ten zakup - no chyba że sponsorem jest żona - tego nie przeskoczysz, ale zawsze mozesz po fakcie powiedzieć " a nie mówiłem"
TocaS Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Nie wiem czy ktoś to poklasyfikuje, bo przerzutki poniżej acery, czy to altus czy np tx-50 to wszystko jeden grzyb. ATB/MTB: TY TZ TX altus acera alivio deore SLX XT XTR Do acery to niby jeden grzyb. Potem różnie bywa. Niby najlepiej od razu Alivio, a jak nie A to od razu XT. Różne szkoły i opinie już słyszałem.
Schwefel Napisano 27 Grudnia 2009 Napisano 27 Grudnia 2009 Tak czy siak wyjdzie, że żona będzie miała lepszy, czytaj mniej awaryjny rower(mówię o CROW MEADOW). Oba rowery dla ciebie są na wolnobiegu co jest już przeżytkiem. Lepiej dołóż trochę i weź bika na 8-mio biegowej kasecie, bo jak padnie wolnobieg i będziesz chciał założyć kasetę to się nie obejdzie bez wymiany manetek i piasty.
Mod Team michuuu Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2009 Z własnych doświadczeń. Pomijam sprawę samego roweru tzn.marki, sprzętu. Przy typowej damce fotelik z dzieckiem stanowi duże zagrożenie dla dziecka. Damka nie ma rury która można ustabilizować rower w pozycji pionowej w sytuacjach awaryjnych. Balast nad tylnym kołem(i podniesienie środka ciężkości roweru) powoduje niekontrolowane wywrotki z tego powodu że nie można zablokować pochylającego się roweru udami.Foteliki mają "ładowność" bodajże do 20kg a to znacząca różnica w rozkładzie mas na rowerze. Był epizod w naszym rodzinnym rowerowaniu że żona woziła syna na foteliku. Po bodajże dwóch wywrotkach przy praktycznie zerowej prędkości przeniosłem fotelik na mój rower.Dlatego jeżeli dwa rowery i dwa foteliki - zdecydowanie odradzam dla żony typową damkę. Może mniejsza rama ale zbliżona kształtem do męskiej. Pozdrawiam
monkahead Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Napisano 28 Grudnia 2009 michuu cenna uwaga. Zaczalem takze ogladac foteliki dla dzieci i wydaje mi sie ze zdecyduje sie na taki montowany na bagaznik (klasyczny, przykrecany z tylu), nie na rure na ramie. Moim zdaniem takie rozwiazanie bedzie bezpieczniejsze. Poniewaz dopiero zaczynamy 'przygode' z rowerami, takze troche sie obawiam wlasnie ze zona moze sie majgnac gdzie z dzieckiem, dlatego moim zdaniem lepiej bedzie jak maly bedzie siedzial mocno w foteliku na bagazniku. Jezeli masz doswiadczenie z takim przewozeniem dzieci, to daj znac. Schwefel zgadzam sie z Toba. Wyglada na to ze zona za te same pieniadze dostanie lepszy rower ale to chyba nie przestepstwo Te rowery maja 2 lata gwarancji na rame i rok na podzespoly. Poza tym jak sobie obliczylismy ze jezdzac na maksa (malo prawdopodobne) w kazdy weekend (4x w miesiacu) od marca (zakladam ze bedzie cieply) do listopada (to samo zalozenie) maks. 30km/wycieczke (zona juz zrobila mine ) to lacznie daje to lekko ponad 1000km na sezon. Jezeli podstawowy rower nie NO-NAME za 700pln na podstawowych ale markowych (SHIMANO) podzespolach nie wytrzyma 1000km jazdy po asfalcie/parku/lesie ... to UOKiK powinien zabronic ich produkcji Powiem Wam, ze zrobilem rozeznanie wsrod osob ktore kupily ta damke Kross Meadow i wszyscy bardzo ja sobie chwala. Jeden gosc kupil wczesniej dla siebie Kross Crow Preria: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=813007818 i napisal mi, ze ten tanszy rower zony byl duzo lepiej wyregulowany, ma bardziej komfortowe siodelko i generalnie jest bardzo zadowolony z zakupu. Takze na dzien dzisiejszy to jest moj wybor. Dla siebie jeszcze nie zdecydowalem. Schwefel czy chodzilo Ci o taka kasete jak w tym rowerze? http://allegro.pl/item865342545_extra_wyposazony_goral_na_ramie_kross_level_a4.html Jak oceniasz reszte w porownaniu do tych 2 rowerow ktore podalem pare postow wyzej? Wiem ze rower przekroczyl budzet ale chcialbym poznac Wasza ocene.
Mod Team michuuu Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2009 michuu cenna uwaga. Zaczalem takze ogladac foteliki dla dzieci i wydaje mi sie ze zdecyduje sie na taki montowany na bagaznik (klasyczny, przykrecany z tylu), nie na rure na ramie. Moim zdaniem takie rozwiazanie bedzie bezpieczniejsze. Poniewaz dopiero zaczynamy 'przygode' z rowerami, takze troche sie obawiam wlasnie ze zona moze sie majgnac gdzie z dzieckiem, dlatego moim zdaniem lepiej bedzie jak maly bedzie siedzial mocno w foteliku na bagazniku. Jezeli masz doswiadczenie z takim przewozeniem dzieci, to daj znac. Schwefel zgadzam sie z Toba. Wyglada na to ze zona za te same pieniadze dostanie lepszy rower ale to chyba nie przestepstwo Te rowery maja 2 lata gwarancji na rame i rok na podzespoly. Poza tym jak sobie obliczylismy ze jezdzac na maksa (malo prawdopodobne) w kazdy weekend (4x w miesiacu) od marca (zakladam ze bedzie cieply) do listopada (to samo zalozenie) maks. 30km/wycieczke (zona juz zrobila mine ) to lacznie daje to lekko ponad 1000km na sezon. Jezeli podstawowy rower nie NO-NAME za 700pln na podstawowych ale markowych (SHIMANO) podzespolach nie wytrzyma 1000km jazdy po asfalcie/parku/lesie ... to UOKiK powinien zabronic ich produkcji Powiem Wam, ze zrobilem rozeznanie wsrod osob ktore kupily ta damke Kross Meadow i wszyscy bardzo ja sobie chwala. Jeden gosc kupil wczesniej dla siebie Kross Crow Preria: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=813007818'>http://www.allegro.pl/show_item.php?item=813007818 i napisal mi, ze ten tanszy rower zony byl duzo lepiej wyregulowany, ma bardziej komfortowe siodelko i generalnie jest bardzo zadowolony z zakupu. Takze na dzien dzisiejszy to jest moj wybor. Dla siebie jeszcze nie zdecydowalem. Schwefel czy chodzilo Ci o taka kasete jak w tym rowerze? http://allegro.pl/item865342545_extra_wyposazony_goral_na_ramie_kross_level_a4.html'>http://allegro.pl/item865342545_extra_wyposazony_goral_na_ramie_kross_level_a4.html Jak oceniasz reszte w porownaniu do tych 2 rowerow ktore podalem pare postow wyzej? Wiem ze rower przekroczyl budzet ale chcialbym poznac Wasza ocene. michuu cenna uwaga. Zaczalem takze ogladac foteliki dla dzieci i wydaje mi sie ze zdecyduje sie na taki montowany na bagaznik (klasyczny, przykrecany z tylu), nie na rure na ramie. Moim zdaniem takie rozwiazanie bedzie bezpieczniejsze. Poniewaz dopiero zaczynamy 'przygode' z rowerami, takze troche sie obawiam wlasnie ze zona moze sie majgnac gdzie z dzieckiem, dlatego moim zdaniem lepiej bedzie jak maly bedzie siedzial mocno w foteliku na bagazniku. Jezeli masz doswiadczenie z takim przewozeniem dzieci, to daj znac. Schwefel zgadzam sie z Toba. Wyglada na to ze zona za te same pieniadze dostanie lepszy rower ale to chyba nie przestepstwo Te rowery maja 2 lata gwarancji na rame i rok na podzespoly. Poza tym jak sobie obliczylismy ze jezdzac na maksa (malo prawdopodobne) w kazdy weekend (4x w miesiacu) od marca (zakladam ze bedzie cieply) do listopada (to samo zalozenie) maks. 30km/wycieczke (zona juz zrobila mine ) to lacznie daje to lekko ponad 1000km na sezon. Jezeli podstawowy rower nie NO-NAME za 700pln na podstawowych ale markowych (SHIMANO) podzespolach nie wytrzyma 1000km jazdy po asfalcie/parku/lesie ... to UOKiK powinien zabronic ich produkcji Powiem Wam, ze zrobilem rozeznanie wsrod osob ktore kupily ta damke Kross Meadow i wszyscy bardzo ja sobie chwala. Jeden gosc kupil wczesniej dla siebie Kross Crow Preria: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=813007818 i napisal mi, ze ten tanszy rower zony byl duzo lepiej wyregulowany, ma bardziej komfortowe siodelko i generalnie jest bardzo zadowolony z zakupu. Takze na dzien dzisiejszy to jest moj wybor. Dla siebie jeszcze nie zdecydowalem. Schwefel czy chodzilo Ci o taka kasete jak w tym rowerze? http://allegro.pl/item865342545_extra_wyposazony_goral_na_ramie_kross_level_a4.html Jak oceniasz reszte w porownaniu do tych 2 rowerow ktore podalem pare postow wyzej? Wiem ze rower przekroczyl budzet ale chcialbym poznac Wasza ocene. Kurcze za szybko zaakceptowałem i poszła pusta odpowiedź. Co do sposobu montażu fotelika to bez względu czy montowany do bagażnika czy do rury podsiodłowej stabilność roweru zostaje zachwiana. Istotą kontroli roweru z fotelikiem jest możliwość "zablokowania" przechyłu bocznego szczególnie przy małej prędkości i zatrzymaniu kiedy jest możliwość wywrotki. Bez możliwości przytrzymania udami rury poziomej między siodełkiem a kierownicą rower leci na bok. Dlatego odradzam damkę.
Mod Team Puklus Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2009 Schwefel czy chodzilo Ci o taka kasete jak w tym rowerze? http://allegro.pl/item865342545_extra_wyposazony_goral_na_ramie_kross_level_a4.html Jak oceniasz reszte w porownaniu do tych 2 rowerow ktore podalem pare postow wyzej? Wiem ze rower przekroczyl budzet ale chcialbym poznac Wasza ocene. Rower co prawda koło prawdziwej A4 nie stał ale sam fakt ze jest na ramie A4 do bardzo duży plus Amor zły nie jest ale zadobry tez nie. Kaseta HG30 czyli chyba najnizszy model w kazdym bądź razie jak Schwefel pisał wolnobiego to przezytek i kazda kaseta bedzie lepsza. Zreszta nizsze modele kaset shimano są trwalsze niż srama. Acera jako przerzutka zawsze była dobrą tania przerzutka (choć nie wiem jak ten najnowszy model). Ogolnie ten rower bardzo plusuje wyglądem chyba przyznasz sam, osprzet tez ma dobry jak za swoją cene to wydaje mi sie ze sie oplaca.
Schwefel Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Schwefel czy chodzilo Ci o taka kasete jak w tym rowerze? http://allegro.pl/it...s_level_a4.html Jak oceniasz reszte w porownaniu do tych 2 rowerow ktore podalem pare postow wyzej? Wiem ze rower przekroczyl budzet ale chcialbym poznac Wasza ocene. No na przykład taki jak podałeś. Względem tamtych dwóch nie tracisz nic a zyskujesz manetki i kasetę.
Klak Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Na chwile obecna biorac pod uwage tylko internetowe poszukiwania zastanawiam sie nad tymi 2 parami: Dla siebie: 1A: http://allegro.pl/item865343480_19_rewelacyjny_rower_kands_kv_2_sprawdz_go.html 2A: http://allegro.pl/item862388956_hit_kross_crow_rubble_exportowy_z_blokada_skoku.html Pierwszy ma chyba lepszy osprzet, drugi za to jest ladniejszy wizualnie. Dla zony: 1B: http://allegro.pl/item853716363_kross_crow_meadow_17_shimano_super_okazja.html 2B: http://allegro.pl/item865342553_agresywna_dameczka_kands_energy_1100_dla_aktywnej.html Jutro sprawdze oferte sklepowa. Prosze Was o ocene (wybor) w/w rowerow. Prosze na chwile obecna nie polecac juz innych modeli, tylko wybrac, np. 2A & 1B. Po pierwsze, o czym chyba nikt nie wspomniał, proponowane przez Ciebie rowery Kross mają większe koła w rozmiarze (28 cali) i węższe opony, niż 26 - calowe Kands. Amortyzator w Krossie jest typowo turystyczny - ma mniejszy skok niż zastosowany w Kands. Raczej nie jest to wada - do rekreacyjnej jazdy powinien wystarczyć. Kross zwraca uwagę markowymi obręczami, które powinny być dość wytrzymałe. Pozostały osprzęt ( w Krossie) rzeczywiście jest raczej słaby. Korba "shimano Cyclone" to raczej nie Shimano. Tragedii jednak chyba nie ma, bo natknąłem się na opinię użytkownika roweru Kross z taką korbą, który narzekał, że po tysiącu km lakier na korbie nie wygląda dobrze, ale mechanicznie działa. Przednia przerzutka Suntour to też chyba wynik oszczędności (produkty tej marki, oprócz amortyzatorów, są uważane za słaby sprzęt) choć osobiście nie miałem z taką do czynienia. Kross dla żony zdecydowanie lepszy, z powodów, które przytoczyli inni. Generalnie, musisz się zdecydować, czy chcesz rower z kołami 28", czy 26". Pierwszy będzie się trochę lepiej toczył na asfalcie, natomiast w terenie wąskie opony mogę łatwiej grzęznąć w piasku, czy ślizgać się na mokrym podłożu. Jeżeli liczysz na jakąkolwiek gwarancję, dowiedz się, czy są jakieś punkty przyjmujące reklamację na Twoim terenie, bo jak przyjdzie ci odsyłać niesprawny rower kurierem na własny koszt, bez pewności uwzględnienia reklamacji, to i tak pewnie się nie zdecydujesz.
sivydym Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Super i w ogóle ale czy ktoś montował fotelik na crossie ? To niech spróbuje a potem doradza zakup 28". W tej damce sie nie da bo nie ma miejsca na ramie na mocowanie a w tym męskim fotelik będzie obcierać o koło. Taka geometria i kształt ramy po prostu. W normalnych górskich dochodzi problem jeśli jest górne prowadzenie linki przedniej przerzutki. W tanich fotelikach mocowanie ma za małą szczelinę nie tyle na linke co na to mocowanie pancerza - szczególnie jeśli jest kilka cm poniżej górnej rury. Z doświadczenia - fotelik ok baby mozna zamontować na takiej ramie. W sumie to już widziałem kilku gigantów, którzy zamontowali fotelik na sztycy bo inaczej się nie dało. Automatyczna nominacja do nagrody Darwina...
Mod Team michuuu Napisano 28 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 28 Grudnia 2009 Potwierdzam fakt mocowania fotelików do sztycy!!! Widziano w mojej okolicy takich kaskaderów. W moim przypadku fotelik mocowany obejmą do rury podsiodłowej pod sztcą i dodatkowo trokami do bagażnika (jeżeli pozwala geometria roweru).W przypadku wykorzystania bagażnika jako dodatkowej podpory można stelaż lekko dogiąć tak aby pasował do geometrii ramy. Rower 26". W instrukcji napisali że na samym uchwycie/stelażu wystarczy ale jak dla mnie było to zbyt wahliwe. Dlatego pozbawiając bobasa komfortu bujania zapewniłem sobie św spokój. Bagażnik stanowił jednocześnie element oddzielający fotelik od koła. Montaż wyłącznie jak w instrukcji dla własnego spokoju i bezpieczeństwa dziecka. No i podobnie jak z rowerami - makrowyrób może być zagrożeniem dla zdrowia dziecka i twojego.
monkahead Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Napisano 29 Grudnia 2009 Bylem dzisiaj w kilku sklepach rowerowych w Sosnowcu. Generalnie z kwota 700PLN na rower, wybor ogronicza sie do 2, gora 3 modeli. W okolicach 700PLN mozna bylo dostac Krossa na podzespolach Shimano/Tourney oraz amorem Zoom, za 799PLN byl do wziecia Giant Rock takze z Shimano/Tourney oraz jakims nieregulowanym amorem chyba z SunToura, oba rowery z wolnobiegiem, nie ma szans na kasete. Za 899PLN byla do wziecia Merida KV5 z osprzetem SRAM 3.0 ale to juz znacznie powyzej wyznaczonego limitu kwotowego. W pierwszym tygodniu stycznia bede zamawial wiec rowery z internetu. Dla zony Kross Crow Meadow za 699PLN, a dla siebie Kross Level A4 (sama rama) za 799PLN. Jak juz bede mial te rowery w domu, to podziele sie informacjami co do ich jakosci. Dziekuje Wam za wszystkie informacje i porady.
monkahead Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Napisano 7 Stycznia 2010 Witam, Mam juz oba rowery w domu: - Kross Crow Meadow Damka 17" - Kross skladak na ramie Level A4 21" Oba rowery sa w konfiguracji zgodnej z aukcja, prezentuja sie bardzo fajnie. Na wiosne, jak juz zaczniemy je uzytkowac, opisze wrazenia z jazdy oraz postaram sie zrobic maly test obu rowerow dla osob, ktore szukaja niedrogiego, podstawowego roweru na weekendowe wypady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.