Skocz do zawartości

[Przerzutka] Sram X.0 2009 v 2010

Sol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection

jeżeli oczekujesz merytorycznej odpowiedzi w kwestii X.0 vs xtr i tym podobne to jej nie doświadczysz... odczucia są wybitnie subiektywne... ja miałem obie i X-9 działa jak dla mnie lepiej ale to są niuanse... i bardziej do mnie design przemawia tak samo X-9 z tyłu działa według mnie lepiej niż XTR 971

Thx wszystkim.

Ponieważ kwestia wygląda na mocno subiektywną postanowiłem dać pierwszeństwo własnym doświadczeniom i spróbować czy homogeniczność to faktycznie takie halo, zwłaszcza w wydaniu SRAM.

X.9 więc już do mnie jedzie.

Tak czy inaczej uważam, że będzie to zmiana na plus, zważywszy na to co mam teraz (LX na RapidFire LX) i to coś mnie momentami dobija ;).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Odświeżę temat. na mtbr nieoficjalne zdjecia X0 i XTR na 2011.

http://forums.mtbr.c...ad.php?t=586735

Pierwszy duzy minus- brak gripów w X0.

Pierwszym znakiem był brak gripów w XX. Czyżby wycofywali się ze sztandarowego produktu? A na mtbr administracja nieźle zamula, bo ciągle nie mogę się doczekać aż konto aktywują:mellow:

you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
  1. Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
  2. If you are trying to post, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation.

Nie przesądzałbym z samych fotek, może coś się w kadrze nie zmieściło? :)

Jeżeli foty są wiarygodne to bardziej zastanawia mnie trend na 10 rzędowe kasety w obu przypadkach (jeżeli ta od SRAM faktycznie taka jest, bo się nie mogę doliczyć).

Mam nadzieję, że to nie tylko marketingowa reakcja na działania konkurencji, ale dowód że faktycznie coś w 2x10 jest.

• Mod Team

Specjalnie dla Schwefela- tu nie trzeba mieć konta.

http://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=68108

można podejrzeć zestawienie całej nowej grupy XTR i SLX- o czym zresztą Mati już wspomniał. Kaseta SRAMA wygląda jak kaseta Acery z ostatnią czarną zębatką- ciekawa inspiracja.

To chyba racze Tourney... A co do czarnej zębatki to mi bardziej wygląda na inspirację z Reda. I analogicznie, Sram X-0 na 2010 mógłby się nazywać Black :thumbsup:

Co do XT/SLX, to będzie napęd 3x10? bo nie widzę by korby miały po 2 zębatki.

Założenie konta jest bezpłatne. Trochę inicjatywy :devil:

Nie będę zakładał specjalnie konta żeby zobaczyć jeden obrazek, tym bardziej że nie zamierzam tam się produkować. Inicjatywą powinien wykazać się pokazujący taką nowość. Za co teraz dziękuję :thumbsup:

Miodzio sprzęcik się szykuje na ten 2011 rok :laugh: XTR 44-30 w pięknej polerce + 11-32 10s i jest świetny zestaw na mazowieckie równicy z okazyjnym wypadem w góry.

Ano szkoda, zwłaszcza że była dość ciekawą wizualnie alternatywą dla kaset XT (przy rozstawie 11-32 waży toto 259 gram). Pytałem o nią w kilkunastu polskich sklepach, które handlowały częściami SR Suntour, ale nigdzie nie mieli. Ostatnio kupiłem na CRC model SPF, ale to nie to. Nie ten dizajn :thumbsup:

ot

mtbr server czasami jest 'nieco busy'

co do tych nowosci to nie wiem jak wam ale mi sie srednio podobaja, tzn nie podobaja

znajac shimano to znowu wydziwia z ofsetem zebatek albo cos w tym stylu tylko zeby nie bylo tak prosto zalozyc inne

ciekawi mnie waga xtr 36, i tylnej przerzutki, watpie zeby byla nizsza od 163g :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...