LordRuthven Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam, Chciałbym w wakacje przejechać Polskę - start: góry, meta: morze. Czas to jakieś 8 dni. Pytanie (ponieważ nigdy nie robiłem czegoś takiego): czy dam radę zapakować się na fulla i nic nie złamać? Czy też z góry muszę przyjąć, że potrzebny mi hardtail i odłożyć wyprawę aż mnie będzie stać na drugi rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wszystko, zależy od tego co chcesz ze sobą zabrać. Jak masz zamiar nocować, itp... Może i źle do tego podchodzę, ale jakbym planował takie coś to z noclegami w jakiś hotelach czy agroturystyce, tudzież rodziny która może gdzieś mieszkać po drodze. Nie pakowałbym do plecaka więcej jak jedzenie na dany dzień, ciuszki na zmianę, drobne kosmetyki i ręcznik, mapa, aparat, ładowarka. Nic więcej nie sądzę, żeby było mi potrzebne, a jak już od tego ma się kartę i bankomat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordRuthven Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Spanie w hotelach i pensjonatach jest najbardziej wygodne, ale z drugiej strony nie można wychodzić z założenia, że zawsze się uda, bo przecież może zdarzyć się sytuacja, kiedy nie damy rady dojechać to wyznaczonego na dany dzień celu i będzie trzeba przekimać na dworze - tak więc coś do spania na zewnątrz jest chyba potrzebne (na wszelki wypadek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaa Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 chcę zrobić podobną trasę ale mam zamiar ruszyć z północy na południe wzdłuż zachodniej granicy. jakoś w połowie marca jak pogoda dopisze pakuję sakwy i ruszam. masz już jakiś zarys trasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordRuthven Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 chcę zrobić podobną trasę ale mam zamiar ruszyć z północy na południe wzdłuż zachodniej granicy. jakoś w połowie marca jak pogoda dopisze pakuję sakwy i ruszam. masz już jakiś zarys trasy? Dokładnego planu nie mam, bo ciągle borykałem się z kwestią załadunku, jednak ten problem rozwiązałem decydując się na zakup (choć jeszcze go nie dokonałem) przyczepki Extrawheel Voyager. Co do zarysu, to w którymś numerze Rowertouru przeczytałem o podobnej wycieczce tyle, że w odwrotnym kierunku - na podstawie tej trasy, ułożę własną. Co do zachodniej granicy: w tym samym czasopiśmie czytałem o wyprawie dookoła Polski (a więc i zachodnia część) - jeśli chcesz mogę Ci zrobić jakieś skany tego artykułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppaa Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 gdybyś mógł podesłać będę wdzięczna, chętnie poczytam.chociaż coś mi się wydaje i prognozy na to wskazują, że w marcu zima będzie jeszcze trzymała jak tak będzie to nie pozostanie nic innego jak poczekać do pięknej wiosny i zrobić całą Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Siemano. I ja planuję taki wyjazd... Tyle, że nie w marcu, a w czerwcu- lipcu. W związku z tym szukam jednej osoby na taki wypad. Noclegi planuję raczej na dziko- pod namiotem lub w ogóle pod chmurką. Co najwyżej to od czasu do czasu jakiś nocleg w gospodarstwie, żeby lepiej wypocząć i się umyć. Jak jest ktoś chętny to czekam na info. Wszystko jest jeszcze do dogadania. Dystans dzienny to 100- 150 km max. Trasa na pewno nie po linii prostej, tylko przez jak najciekawsze miejsca. LordRuthven- mógłbyś mi podesłać te skany? Mój mai: hubert_maksymiuk@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desperados Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 3aran odezwij sie na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.