Skocz do zawartości

[trenażer]Tacx Swing naprawa manetki

Moloch89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem, podczas wysyłki zerwała sie chyba linka z manetki od magnesu, wie ktoś może jak sie dostać do magnesu? rozbierał ktoś kiedyś trenażer?

• Mod Team
Napisano

Rozkręcasz tą plastikową obudowę. dostajesz się do dwóch magnesów. Zdejmujesz ten pierwszy i powinieneś już mieć dostęp do linki. Teraz już tylko wystarczy zamienić ją nową. W niektórych przypadkach musisz jeszcze wyjąć ten jeden magnes. Spokojnie rozkręcaj nic tam nie popsujesz. Wszystko proste jak budowa cepa.

Napisano

Chodzi oto żeby sie dostać do magnesu,

obraz271u.jpg

odkręciłem widoczna śrubke i wszystkie inne, i dalej nie umie sie tam dostać;/

• 1 rok później...
Napisano

Hej,

Mam podobny problem, przestała mi działać manetka w tacx'ie sirius, linka jest cala, przesuwa się trochę w pancerzu ale tej niebieskiej "wajchy" w manetce nie da się ruszyć. Miał ktoś może taki problem?

Napisano

Ja miałem coś podobnego, całkiem możliwe że w środku Ci przeskoczył taki plastikowy blat. Generalnie tak jak napisał Pixon, trzeba odkręcić śrubki żeby ściągnąć obudowę z magnesami. W ten sposób dostajesz się do środka gdzie czekają kolejne śrubki przytrzymujące plastikową kontrę po której ściągnięciu (i jeszcze jednej osłony) dostajemy się do linki. Wszystko jest bardzo proste i nie sposób coś zepsuć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...