Adish Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Witam, jak w temacie posiadam wlasnie taka konfiguracje... czytalem ze to nie jest najlepsze ale szczerze nie chce nic zmieniac z tym... chcialbym siue dowiedziec co moze sie stac z czyms takim (najlepiej jakby sie wypowiedzialy osoby znajace ten temat)... mi sie osobiscie zdaje, ze jedynie moga sie pojawic niewielkie naciecia bebenka, ale bez przesady z przecinaniem go... co o tym myslicie ? P.S bebenek jest od Boplighta super race, a kaseta to LX chyba '08 ale nowka ledwo przejechane 60km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Nie znam tematu, ale W kasecie na pająku chodzi o to, że jak pedałujesz to siła rozkłada się na cały pająk, czyli na dużą powierzchnie bębenka przez co nie jest on "katowany", "przecinany" - Ale pewnie o tym wiesz. Na Light-Bike'u widziałem już taki zestaw i bębenek był lekko ponacinany w okolicach najmniejszych zębatek, ale tak jak napisał właściciel nic poza tym. Wszystko działa dalej tak jak powinno Tak więc myślę, że jak nie będziesz jeździł na siłę, to nic nie powinno się dziać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Naciecia beda coraz wieksze z czasem, bo kaseta bedzie dostawac luzow i w efekcie jeszcze bardziej niszczyc bebenek. Moze sie okazac, ze przy drugiej kasecie beda problemy z zalozeniem, albo na tyle duze luzy ze jazda bedzie sie mijala z celem. Zreszta troche dziwne dla mnie jest placic 400zl za piaste, a potem niszczyc ja nieodpowiednia kaseta. Tym bardziej ze kaseta XT jest ponad 2 razy tansza od tej piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Kaseta na pająku nie jest panaceum na wszystko. Małe zębatki są luzem i też będą wcinały się w bębenek, choć oczywiście taka kaseta będzie lepsza dla niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 2-3 zszywki stolarskie/tapicerskie pomiedzy bebenek a kasete rozwiazuja ten problem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://www.eyebike.com/articles/11.html hmm... powiem szczerze ze nieciekawie to wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.