Skocz do zawartości

[kaseta+bebenek] Alu bebenek i kaseta bez pajaka

Adish

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w temacie posiadam wlasnie taka konfiguracje... czytalem ze to nie jest najlepsze ale szczerze nie chce nic zmieniac z tym... chcialbym siue dowiedziec co moze sie stac z czyms takim (najlepiej jakby sie wypowiedzialy osoby znajace ten temat)... mi sie osobiscie zdaje, ze jedynie moga sie pojawic niewielkie naciecia bebenka, ale bez przesady z przecinaniem go... co o tym myslicie ?

P.S bebenek jest od Boplighta super race, a kaseta to LX chyba '08 ale nowka ledwo przejechane 60km

Nie znam tematu, ale W kasecie na pająku chodzi o to, że jak pedałujesz to siła rozkłada się na cały pająk, czyli na dużą powierzchnie bębenka przez co nie jest on "katowany", "przecinany" - Ale pewnie o tym wiesz. Na Light-Bike'u widziałem już taki zestaw i bębenek był lekko ponacinany w okolicach najmniejszych zębatek, ale tak jak napisał właściciel nic poza tym. :) Wszystko działa dalej tak jak powinno ;) Tak więc myślę, że jak nie będziesz jeździł na siłę, to nic nie powinno się dziać :P

Naciecia beda coraz wieksze z czasem, bo kaseta bedzie dostawac luzow i w efekcie jeszcze bardziej niszczyc bebenek. Moze sie okazac, ze przy drugiej kasecie beda problemy z zalozeniem, albo na tyle duze luzy ze jazda bedzie sie mijala z celem. Zreszta troche dziwne dla mnie jest placic 400zl za piaste, a potem niszczyc ja nieodpowiednia kaseta. Tym bardziej ze kaseta XT jest ponad 2 razy tansza od tej piasty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...