TocaS Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 Niby Scandium jest lepsze od Alu. Artykuł http://www.pascal.pl/na_rower.php?id=251&ind=wiadomosci&state=2
Mikan Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Napisano 21 Grudnia 2009 No saint wygląda bardzo ciekawie, nie wiedziałem że produkują tez wersje ze skandium. Ma ktoś tą ramę? Potrafiłby ktoś powiedzieć coś na temat sztywności tej ramy? Da radę pod 80kg?
mlodyasg Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 Fajna sportowa geometria ale ścianki ma jak puszka po coli. Może się nadać dla kogoś 60kg i wtedy ze starym SIDem i innymi wynalazkami dla "lekkich" można zrobić niezłego alu lightbika. Przy 80kg wagi pakowanie do tej ramy dobrych sztywnych części mija się z celem - szkoda kasy.
TocaS Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 Może coś w tym jest... ja jedynie słyszałem, że spisuje się dobrze, biker opisujący miał chyba około 75kg ale to jedna opinia. Trzeba trochę poszperać i popytać. Czytałeś artykuł ?? Według art. Scandium wypada lepiej od Aluminium do tego jest lżejszy.
Sorcerer Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 Rama nie do dostania? Nie pytalem, ale patrzac na przekroj kilku miesiecy tych ram nie ma i nie bedzie z tego co przewiduje. Jesli jestem w bledzie to prosze o link, sam byc moze skorzystalbym!
mlodyasg Napisano 21 Grudnia 2009 Napisano 21 Grudnia 2009 TocaS, pewnie jakieś artykuły też czytałem ale zanim kupiłem mojego treka mierzyłem się do wielu innych ram w tym do luzifera, stąd wiem, że geo ma naprawdę niezłą i na tym koniec, ścianki w okolicach sterów i suportu wyglądały bardzo mizernie a przy moich 76kg w sezonie i dość siłowej jeździe mogłoby być krucho (szczególnie przy korbie).
arek_wro Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Według art. Scandium wypada lepiej od Aluminium do tego jest lżejszy. Co prawda chemię w szkole miałem już bardzo dawno temu, ale coś mi się wydaje, że scandium nie jest lżejsze od aluminium. Poza tym ramy, które są opisane jako zrobione ze scandium są robione w rzeczywistości ze stopów aluminium ze scandium. Zaleta scandium to nie jego masa, ale zwiększenie wytrzymałości stopów aluminium po dodaniu scandium, przez co można zrobić większą wydmuszkę, bez tak drastycznego pogorszenia wytrzymałości jak w przypadku aluminium. Niska masa Luzifera nie bierze się z cudownie niskiej masy scandium, tylko z małej ilości materiału użytego do jego budowy.
Rulez Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Przy tej wadze ścianki ramy są bardzo cienkie , a od jakości stopu też wiele zależy (nie wiadomo od kogo NoSaint kupuje rurki), mam ramę Felt ze Scandium Eastona (czyli najlepsze) i przy 19,5" waży 1360 gr - zaprawdę drugi raz bym takiej nie kupił - to trama dla lekkiego zawodnika.
Mikan Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Napisano 22 Grudnia 2009 http://www.pascal.pl/na_rower.php?ind=wiadomosci&id=251 - tutaj jest co nieco o scandium. Wynika z tego, że ten materiał jest generalnie lepszy od alu. No i ta właściwość wzmacniania miejsca spawu... Nie znalazłem jednak żadnej dyskusji na temat tego materiału, możne znalazłby się ktoś jeszcze kto podzieliłby się na forum doświadczeniami z jazdy na ramie z tego materiału?
arek_wro Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Nie podniecałbym się samym scandium, ale raczej szukał opinii i informacji o konkretnych ramach z tego materiału. Z aluminium też powstają bardzo dobre ramy i kompletne porażki. Sam materiał o niczym nie przesądza. Pomysł stopu alu ze scandium na pewno nie jest zły, ale rama ważąca nieco ponad 1200 gram choćby była ze scandium to chyba nie jest dobry pomysł dla kogoś kto waży 80 kg. Od takiego lajtowania to jest karbon.
wojtekkrakow Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Ja bym tam limitów wagowych na poziomie 1200 gram dla scandium tak z głowy nie ustalał. Scandium w stosunku do aluminium pozwala na wzmocnienie ramy, przy tej samej wadze, albo na obniżenie wagi przy tej samej wytrzymałości. Ale chyba nie macie w głowie przelicznika żeby powiedzieć, że rama alu ważąca np 1500gram jest tak samo wytrzymała jak scandium, ale ważąca powiedzmy 1300. Chyba, że ktoś na forum zawodowo zajmuje się metalami i przy okazji w cv ma odfajkowane doświadczenie w dziale projektowym jakiejś firmy produkującej takie wynalazki.
arek_wro Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Nikt tu raczej doktoratu z materiałowznawstwa nie ma, więc wynieniamy się swoimi opiniami. A poza tym nie do końca z głowy, bo wystarczy poszperać w sieci żeby znaleźć że Kona twierdzi, że dzięki scandium masę ramy można zredukować o 15%. A z tego wynikałoby, że Luzifer nawet jak na scandium jest dość lekki.
wojtekkrakow Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Nie wątpię, że można znaleźć materiały czy informacje o tych 15%, ale to tylko jedna z wielu, Kona poda 15% , Trek np20 a Geant np 10, każdy pewnie ma różne podejście do tego ciągle rzadkiego stopu. Bardziej chodziło mi o to że tego jest ciągle za mało, ciężko to z czymś konkretnym porównać a limity mogą być zupełnie gdzie indziej niż się wydaje. Na aluminium jeździ większość z nas i łatwiej określić na ile faktycznie stać konkretną ramę. W zasadzie wypada się zgodzić się z tym co napisałeś post wcześniej. Czyli nie szukać, informacji ile można zbić, stosując scandium, ale szukać konkretnych informacji o konkretnych ramach zbudowanych z tego materiału.
Mikan Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Napisano 22 Grudnia 2009 Korzystając z tabelki na stronie http://www.pascal.pl/na_rower.php?ind=wiadomosci&id=251 można policzyć, że stosunek stosunku (wiem, zagmatwane ) wytrzymałości do ciężaru "wysokiej jakość Aluminium" do stosunku wytrzymałości do ciężaru Scandium wynosi 3/4, a więc jeśli moje rozumowanie jest słuszne to rama ze scandium o masie 1300g będzie miała wytrzymałość ramy aluminiowej o masie 1690g - zakładam oczywiście identyczne konstrukcje ram. Mówię tutaj tylko o wytrzymałości, przeprowadzić podobne rozumowanie co do sztywności byłoby pewnie trudniej
wojtekkrakow Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 To za duże uproszczenie. Wytrzymałość po pierwsze na co? Choć to pytanie można pominąć bo metale są izotropowe, więc wytrzymałość jest we wszystkich kierunkach taka sama. Ale są jeszcze inne cechy metali jak plastyczność, jej granica, twardość, podatność na zmęczenie czy chociażby sprężystość. Ja nie mam pewności czy wszystkie te cechy różnią się proporcjonalnie między sobą jeśli chodzi o porównanie scandium i aluminium, a są to cechy na pewno brane pod uwagę przy projektowaniu. Dlatego takiego bezpośredniego przełożenia bym nie stosował że scandium = 3/4aluminium czy jakikolwiek inny przelicznik bo może być zbyt ogólny.
miskov17 Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Mikan, nie ma co kombinować z jakimiś cudactwami - obojętnie czy weźmiesz XTC/HFS/8500/Pro Race itd. będziesz równie zadowolony. Kwestia jedynie dobrania geometrii i rozmiaru. Przy 1500zł poważnie zastanowiłbym się nad polskim wyrobem; Sikorskim, manufaktura z Krakowa robiąca naprawdę ciekawe ramy. I co ważniejsze, jest ona dopasowana do Ciebie a nie na odwrót... http://www.sikorskibtch.pl/sikorka.php Lub http://www.twomark.pl/index.php?s=produkt&id_prod=29803&id_kat=1291&id_typu=1 i 400zł zostaje w kieszeni. Daleki brat HFS'ki, Centurion jest powiązany z Meridą, korzysta z tej samej technologii także nie ma na co narzekać.
sivydym Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 W sumie to ten Lapierre został zwycięzcą testu: http://www.mountainbike-magazin.de/test/bikes/hardtails-13-bestseller-ab-1-400-euro-im-test.331475.2.htm
TocaS Napisano 22 Grudnia 2009 Napisano 22 Grudnia 2009 Co prawda chemię w szkole miałem już bardzo dawno temu, ale coś mi się wydaje, że scandium nie jest lżejsze od aluminium. Stosunek wytrzymałości do ciężaru właściwego, przepraszam mój błąd, no więc pogadałem jeszcze z paroma osobami i faktycznie racja, może rama no saint wypadnie lepiej od ramy np boplighta nie mniej i tak nadaje się dla kolarza do może max 80kg wagi, bezpieczna waga koło 70.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.