Skocz do zawartości

[porównanie] Kelly's Quartz 2010 i Author Traction 2009

borowka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam Kelly'sa Quartza i jestem zadowolony. Mój kolega szuka roweru i chciałem mu doradzić... szukałem i znalazłem Authora Traction. Zacząłem porównywać obydwa rowery i zauważyłem że mają podobna specyfikację.

różnice (rzucające się w oczy):

- Kelly's ma tylną przerzutkę Shimano Deore, a Author ma SLX'a

- Kelly's ma semi-slicki a Author opony Panaracer

- Author jest lżejszy o 800 gramów

- Author jest droższy o blisko 200 zł

Author Traction

Kelly's Quartz

pozdrawiam

Napisano

Mam tańszego Authora- Kinetic i ramę sobie bardzo cenię, sztywna bocznie, pionowo już nie tak bardzo, ale dzięki temu widełki trochę absorbują drgania- bardzo mi się ten patent spodobał, zresztą jest opisany pod rowerkiem.Polecam oczywiście Authora- zresztą nie lubię Kellysów- za dużo się naczytałem o pękających sabotage.

Napisano

Jeśli porównując tylko te dwa modele to lepiej brać authora. Ogólnie marka z lepszą renomą, identyczny amortyzator, ale zdecydowanie lepsze przerzutki.

Osobiście zaś wziął bym takiego Krossa jakiego pokazał Kubolt ma lepszy amortyzator, ramę o fajnym malowaniu z dobrego aluminium, no i osprzęt i tak zdecydowanie lepszy od tych dwóch.

Dart 3 jest odpowiedni dla osób powyżej 75 kg, jeśli zaś ważysz mniej możesz iść do serwisu, aby podregulowali naprężenie sprężyn i będzie git :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...