borowka Napisano 19 Grudnia 2009 Napisano 19 Grudnia 2009 Ja mam Kelly'sa Quartza i jestem zadowolony. Mój kolega szuka roweru i chciałem mu doradzić... szukałem i znalazłem Authora Traction. Zacząłem porównywać obydwa rowery i zauważyłem że mają podobna specyfikację. różnice (rzucające się w oczy): - Kelly's ma tylną przerzutkę Shimano Deore, a Author ma SLX'a - Kelly's ma semi-slicki a Author opony Panaracer - Author jest lżejszy o 800 gramów - Author jest droższy o blisko 200 zł Author Traction Kelly's Quartz pozdrawiam
soliner Napisano 19 Grudnia 2009 Napisano 19 Grudnia 2009 Mam quartza '09 i sobie cenie (choć rama jest gumowa). Nie wiem jak wygląda sprawa 2010, ale author wypada ciutke lepiej nawet z różnicą 200zł
Kubolt Napisano 19 Grudnia 2009 Napisano 19 Grudnia 2009 Wez pod uwagę jeszcze może takiego Krossa http://www.bike-arena.pl/index.php?p1119,kross-level-a6-v-brake-2009
Grondag Napisano 20 Grudnia 2009 Napisano 20 Grudnia 2009 Mam tańszego Authora- Kinetic i ramę sobie bardzo cenię, sztywna bocznie, pionowo już nie tak bardzo, ale dzięki temu widełki trochę absorbują drgania- bardzo mi się ten patent spodobał, zresztą jest opisany pod rowerkiem.Polecam oczywiście Authora- zresztą nie lubię Kellysów- za dużo się naczytałem o pękających sabotage.
Szkielko Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Jeśli porównując tylko te dwa modele to lepiej brać authora. Ogólnie marka z lepszą renomą, identyczny amortyzator, ale zdecydowanie lepsze przerzutki. Osobiście zaś wziął bym takiego Krossa jakiego pokazał Kubolt ma lepszy amortyzator, ramę o fajnym malowaniu z dobrego aluminium, no i osprzęt i tak zdecydowanie lepszy od tych dwóch. Dart 3 jest odpowiedni dla osób powyżej 75 kg, jeśli zaś ważysz mniej możesz iść do serwisu, aby podregulowali naprężenie sprężyn i będzie git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.