Skocz do zawartości

[hamulce mechaniczne] jakie do 150 zł ?

mocnyfull17

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego mocnyfull17, sam ujężdżam BB7 i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie spotkałem się jeszcze z niedogodnościami opisanymi przez przedmówców (może to zasługa i-Linków). Miałem też porównanie z kilkoma tanimi hydraulikami od Avida oraz Tektro i uważam, że BB7 nie mają się czego wstydzić.

Pzdr.

Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie Avida juicy three tarcza 160 mm jak sie mają te hamulce w porównaniu do avida BB7.Już mam problem właściwie z głowy bo dostałem juicy na prezent i chciałbym się dowiedzieć jaka jest ich siła hamowania i czy ogólnie są dobre.Zresztą sami polecaliście hydrauliki.Pozdrawiam!!!

Jeśli mówisz o klockach, to zależy do czego mają służyć.

A w trójkach, to jest wiele problemów. Najczęstsze to zapieczone tłoczki w zaciskach, źle zalane hample, cieknące zaciski.

W moich trójkach okazało się, że tłoczek w klamce przedniego hamulca był wadliwy i wymieniłem na nowy, a od początku ich posiadania walczę z nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach.

Jak kupujesz hydrauliki to tylko z gwarancją !!!

Hamulce są nowe więc na gwarancji ale nie chodzi już o samą gwarancję tylko o stratę czasu , który można poświęcić w inny lepszy sposób.A z tą nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach to słyszałem od wielu użytkowników tych hamulców że są z nimi problemy.A co może być tego przyczyną ? i tego cieknącego zacisku.Mam nadzieję że nie będzie mnie to czekać.

A z tą nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach to słyszałem od wielu użytkowników tych hamulców że są z nimi problemy.A co może być tego przyczyną ? i tego cieknącego zacisku.

Krótko mówiąc jest to niedokładne wykonanie tłoczków i zacisków.

Tłoczki są rożnej średnicy przez co różną się tarciem i w efekcie chodzą jak im się podoba ...

A zaciski mają nierówną powierzchnię, przez co podczas mocnego hamowania uszczelki mogą wyskoczyć z zacisku.

Słyszałem nawet o strzelających uszczelkach w siódemkach.

Nie mówię, że wszystkie trójki tak mają, ale lepiej jest je mieć na gwarancji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...