Rybka33 Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 To są tylko poglądowe przykłady... Nie napisałem "bierz ten bo xxx." Jeśli dobrze poszuka, albo jeszcze lepiej gdyby miał trochę czasu to coś się zawsze znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Teraz taki okres ze wiekszość zmienia osprzet jeden kupuje inny sprzedaje a kto uwaznie szuka ten korzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Kolego mocnyfull17, sam ujężdżam BB7 i jestem z nich bardzo zadowolony. Nie spotkałem się jeszcze z niedogodnościami opisanymi przez przedmówców (może to zasługa i-Linków). Miałem też porównanie z kilkoma tanimi hydraulikami od Avida oraz Tektro i uważam, że BB7 nie mają się czego wstydzić. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 22 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Jeśli hamulec miałby być nowy to zostają tylko najtańsze modele Shimano. Ostatnio na allegro wisiał Avid Juicy 3 na przód za około 150 zł - nówka. Jak znajdę link to podrzucę do tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Jeszcze mam jedno pytanie odnośnie Avida juicy three tarcza 160 mm jak sie mają te hamulce w porównaniu do avida BB7.Już mam problem właściwie z głowy bo dostałem juicy na prezent i chciałbym się dowiedzieć jaka jest ich siła hamowania i czy ogólnie są dobre.Zresztą sami polecaliście hydrauliki.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Siła Juicy 3 jest minimalnie mniejsza od BB7. Ale Juicy są lepsze, pod warunkiem że Ci się nie zepsują, co jest wielce prawdopodobne dla J3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Bo słyszałem że nowe sie nie nadaja najlepiej odrazu zmienić na metaliczne albo półmetaliczne.A co do awaryjności to co się w nich psuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Jeśli mówisz o klockach, to zależy do czego mają służyć. A w trójkach, to jest wiele problemów. Najczęstsze to zapieczone tłoczki w zaciskach, źle zalane hample, cieknące zaciski. W moich trójkach okazało się, że tłoczek w klamce przedniego hamulca był wadliwy i wymieniłem na nowy, a od początku ich posiadania walczę z nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach. Jak kupujesz hydrauliki to tylko z gwarancją !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Mi w Juicy 3 w przednim hamplu lewy klocek nie chciał za bardzo wracać, trochę się namęczyłem ale skubany już pracuje jak należy! Jak na razie (od kwietnia) jestem z nich b.zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mocnyfull17 Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Hamulce są nowe więc na gwarancji ale nie chodzi już o samą gwarancję tylko o stratę czasu , który można poświęcić w inny lepszy sposób.A z tą nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach to słyszałem od wielu użytkowników tych hamulców że są z nimi problemy.A co może być tego przyczyną ? i tego cieknącego zacisku.Mam nadzieję że nie będzie mnie to czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 A z tą nierównomierną pracą tłoczków w zaciskach to słyszałem od wielu użytkowników tych hamulców że są z nimi problemy.A co może być tego przyczyną ? i tego cieknącego zacisku. Krótko mówiąc jest to niedokładne wykonanie tłoczków i zacisków. Tłoczki są rożnej średnicy przez co różną się tarciem i w efekcie chodzą jak im się podoba ... A zaciski mają nierówną powierzchnię, przez co podczas mocnego hamowania uszczelki mogą wyskoczyć z zacisku. Słyszałem nawet o strzelających uszczelkach w siódemkach. Nie mówię, że wszystkie trójki tak mają, ale lepiej jest je mieć na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.